SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL JAPONIEI

FORMULA 1 // Valtteri Bottas, victorie în MP al Japoniei după un start fabulos! Mercedes, pentru a 6-a oară campioană la constructori

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 10:02

Valtteri Bottas, pilotul finlandez al celor de la Mercedes, a câștigat Marele Premiu al Japoniei, de la Suzuka. Cu patru curse înainte de final, Mercedes a devenit campioană mondială la constructori. 

După o zi lungă, în care s-au desfășurat și calificările, amânate din cauza taifunului din Japonia, Mercedes a ieșit învingătoare. 

Plecat de pe locul trei din grilă, după Sebastian Vettel și Charles Leclerc, Valtteri Bottas a avut un start perfect și i-a depășit pe cei doi piloți Ferrari în primul viraj. Acesta, ajutat de o strategie perfectă, a condus cursa fără emoții până la final și a obținut al șaselea succes din carieră. 

3 victoriiare Bottas în 2019: Australia, Azerbaijan și Japonia.

Pe locul doi a fost pilotul neamț de la Ferrari, Sebastian Vettel, iar pe ultima treaptă a podimului a fost Lewis Hamilton. Plecat al doilea de pe grilă, monegascul Charles Leclerc a avut un accident cu olandezul de la Red Bull, Max Verstppen, și a pierdut mai multe locuri, terminând pe 6.  
 

+1 FOTO

Top 10 cursă 

1. Valtteri Bottas  
2. Sebastian Vettel 
3. Lewis Hamilton 
4. Alexander Albon 
5. Carlos Sainz 
6. Charles Leclerc 
7. Daniel Ricciardo 
8. Piere Gasly  
9. Sergio Perez 
10. Nico Hulkenberg 

Mercedes din nou campioană 

Grație rezultatului de azi, Mercedes a devenit campioană mondială la constructori pentru a 6-a oară consecutiv, egalând recordul Ferrari. Cu 4 curse rămase din sezon, echipa din Germania are un avans de 177 de puncte față de Scuderia Ferrari.  

Mercedes este aproape să devină campioană mondială și la piloți, prin britanicul Lewis Hamilton. Ar fi a 6-a oară la rând când un pilot al echipei germane câștigă titlul.

Clasament piloți 

1. Lewis Hamilton - 338p   
2. Valtteri Bottas - 274p 
3. Charles Leclerc - 223p 
4. Max Verstappen - 212p 
5. Sebastian Vettel - 212p 
 

Clasament constructori  

1. Mercedes - 612p 
2. Ferrari - 435p 
3. Red Bull - 323p 
4. McLaren Renault - 111p 
5. Renault - 75p 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
spartcapus
spartcapus  •  13 Octombrie 2019, 11:46

Si Hamilton e deja campion! Campion absolut!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează