SPORTURI  »  FORMULA 1  »  IMOLA

CALIFICĂRI Max Verstappen, cel mai rapid la Imola » Grila de start pentru cursa de sprint de sâmbătă

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 19:55 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 20:29

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a fost cel mai rapid pe pista de la Imola și va pleca primul în cursa de sprint din Marele Premiul al Regiunii Emilia Romagna.

  • Cursa de sprint va avea loc sâmbătă, de la ora 17:30 și va fi în direct pe Orange Sport, Prima Sport și DigiSport
  • Cursa de duminică va începe la la ora 16:00 și va fi în direct pe Orange Sport, Prima Sport și DigiSport

Campionul mondial din sezonul trecut a fost cel mai rapid la capătul unei sesiuni de calificări cu multe surprize și accidente.

Secvența a doua a calificărilor a adus un steag roșu, al doilea al sesiunii, după cel din Q1. Carlos Sainz, pilotul Ferrari și unul dintre favoriții la clasarea pe un loc fruntaș, a forțat și a ieșit în decor, în penultimul viraj al turului. Accidentul său a produs o pauză de 10 minute, care a dat planurile tuturor peste cap. În timpul pauzei, a început să plouă, astfel că cei care nu au apucat să facă un tur rapid au avut de pierdut.

La reluarea Q2-ului, piloții nu au mai ieșit pe pistă, ca să nu riște un accident din cauza ploii, astfel că Lewis Hamilton și George Russell (Mercedes) nu au mai prins secvența a treia a calificărilor. 

Max Verstappen, pole position la Imola

În Q3, piloții au scăpat de ploaie și au putut concura în condiții aproape de cele mai bune.  Olandezul Max Verstappen a reușit cel mai bun timp, înainte de un final atipic al calificărilor.

Cu 3 minute înainte de final, Bottas a ieșit în decor, astfel că a fost nevoie de o nouă oprire a calificărilor. Piloții au revenit pe circuit, dar cu 40 de secunde înainte de final, accidentul lui Lando Norris (McLaren) a provocat un nou steag roșu și terminarea calificărilor. 

Astfel, Charles Leclerc (Ferrari) nu a putut bate timpul lui Verstappen, iar olandezul va pleca primul, urmat de rivalul monegasc care conduce în clasamentul general, și de Lando Norris (McLaren).

14pole-position-uri are Verstappen în carieră. Acesta este primul din acest sezon

Grila de start în cursa de sprint

Max Verstappen, cel mai rapid la Imola » Grila de start pentru cursa de sprint de sâmbătă

Ce este cursa de sprint

Cursa de sprint va avea loc sâmbătă, de la 17:30, și reprezintă o cursă de 100 de kilometri (21 de tururi). Ordinea în care piloții vor termina această cursă va reprezenta ordinea în care vor pleca în cursa de duminică. Primii 8 piloți vor primi puncte, de la 8 la 1, câștigătorul cursei de sprint urmând a lua 8 puncte. 

Clasamentul general al piloților

  1. Charles Leclerc (Ferrari) - 71p
  2. George Russel (Mercedes) - 37p
  3. Carlos Sainz (Ferrari) - 33p
  4. Sergio Perez (Red Bull) - 30p
  5. Lewis Hamilton (Mercedes) - 28p

Clasamentul general al constructorilor

  1. Ferrari – 104p
  2. Mercedes – 65p
  3. Red Bull – 55p
  4. McLaren – 24p
  5. Alpine – 22p

Citește și:

A semnat pe 2 ani! » Ferrari i-a decis colegul lui Leclerc până în 2025

Mike Tyson și-a ieșit din minți în avion » A bătut un pasager! De ce la ce pornit totul

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează