SPORTURI  »  FORMULA 1  »  REACȚIE

Lewis Hamilton îi răspunde lui Bernie Ecclestone » „Acum înțeleg de ce nu s-a schimbat nimic, totul începe de la vârf”

Lewis Hamilton își susține cu fermitate părerile Foto Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton își susține cu fermitate părerile Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 27 iunie 2020 19:13 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 19:41

Declarațiile polemice ale lui Bernie Ecclestone, care a spus la CNN că „în multe cazuri, persoanele de culoare sunt mai rasiste decât albii”, au produs o reacție promptă din partea lui Lewis Hamilton

Sextuplul campion mondial, în vârstă de 35 de ani, a spus că remarcele fostului boss al Formulei 1 sunt ”triste și dezamăgitoare”. A adăugat că acestea demonstrează ”cât de departe trebuie să ajungem toți, ca societate, înainte ca adevărata egalitate să apară”. Postând pe contul său de Instagram, britanicul a îndreptat săgeata direct spre Ecclestone, 89 de ani: „Bernie e ieșit din sport și aparține unei generații diferite, de aceea greșește atât de mult. Acum înțeleg de ce nu s-a spus și nu s-a făcut nimic pentru ca sportul nostru să fie mai divers sau să sesizeze abuzul rasial la care am fost supus pe toată durata carierei mele”.

F1 se distanțează de fostul boss

Și nu s-a oprit aici. „Dacă o persoană care a condus sportul timp de decenii are o asemenea lipsă de înțelegere a problemelor cu care noi, cei de culoare, ne confruntăm zi de zi, cum ne putem aștepta să priceapă cei care lucrează în subordinea sa? Totul începe de la vârf”, a punctat Hamilton.

Reacția britanicului vine după ce F1 a blamat declarațiile lui Ecclestone, precizând că acesta nu are ”niciun rol” în sport și că afirmațiile lui ”nu-și au locul în Formula 1 și în societate în general”. S-a precizat și că rolul de președinte emerit i-a expirat în ianuarie 2020.

„Acum a venit momentul unei schimbări. Voi continua să presez pentru crearea unui viitor al sportului nostru în care să existe oportunități pentru toată lumea. Să avem o lume care oferă șanse egale minorităților” 
- Lewis Hamilton

Lewis Hamilton îi răspunde lui Bernie Ecclestone » „Acum înțeleg de ce nu s-a schimbat nimic, totul începe de la vârf”
Bernie Ecclestone și Lewis Hamilton Foto Guliver/GettyImages


Sezonul actual al Formulei 1 va debuta weekend-ul viitor, în Austria, pe circuitul de la Spielberg. 7 curse au fost deja anulate, altele sunt amânate sau cu un statut încă nedeterminat. Calendarul actual cuprinde deocamdată opt etape.

Calendarul provizoriu pe 2020

DatăCursăLoc de desfășurare
5 iulieMarele Premiu al Austriei Red Bull Ring, Spielberg
12 iulieMare Premiu al StyrieiRed Bull Ring, Spielberg
19 iulie Marele Premiu al UngarieiHungaroring, Mogyorod
2 augustMare Premiu al Marii BritaniiSilverstone Circuit, Silverstone
9 augustMarele Premiu al celei de-a 70-a aniversăriSilverstone Circuit, Silverstone
16 august Marele Premiu al Spaniei Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmelo
30 augustMarele Premiu al BelgieiCircuit de Spa-Francorchamps, Stavelot
6 septembrieMarele Premiu al ItalieiAutodromo Nazionale di Monza, Monza

Citește și alte știri din Formula 1

Bernie Ecclestone, declarații controversate după acuzele lui Hamilton: „Oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1945470302151331
Gigli Papastratos  •  28 Iunie 2020, 01:14

Uitasem. Oricum ar fi si orice culoare ar avea Hamilton, dovedeste ca este un ***. Si asta pentru ca discernamintul nu tine de culoarea pielii, ci de nivelul intelectual. Ar fi o *** sa intrebi de ce in NFL sau NBA sunt mai multi negri decit albi. De aceea nimeni nu intreaba. Dar Hamilton, fiind foarte abuzat rasial, isi permite sa-si demonstreze nivelul redus de inteligenta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1945470302151331
Gigli Papastratos  •  28 Iunie 2020, 01:06

Bernie are perfecta dreptate. Spun asta pentru ca rasismul la negrii se manifesta nu doar fata de albi, dar si, paradoxal, fata de ei insisi. Poate chiar mai pregnant. Am lucrat cu o negresa care mi-a spus ca in comunitatea afro-nordamericana negrii mai deschisi la culoare ii considera pe ceilalti inferiori. Cind am intrebat-o care e motivul, mi-a spus ca cei foarte inchisi la culoare provin 100% din sclavi, pe cind cei deschisi la culoare pretind sa fi avut bunici sau strabunici albi, foarte probabil stapini de sclavi. Ca o fi asa sau nu, n-am de unde sa stiu, dar tipa ii numea pe cei inchisi la culoare, sclavi si chiar mai rau, dar nu specific pentru a nu fi cenzurat de odioasa corectitudine politica.

naxxar
naxxar  •  27 Iunie 2020, 21:50

"triste și dezamăgitoare", aşa e cu adevărurile în general. Vrei să fii idealist, atunci all lives matter. Realist vorbind, însă, no life matters.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează