SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN LAS VEGAS

VIDEO + FOTO „100% avem steag roșu!” » Se anunță HAOS în Las Vegas! Două probleme majore pot transforma noua cursă de F1 într-un fiasco

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 19:28 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 22:38

Formula 1 se pregătește de cea mai nouă cursă din calendar: Las Vegas GP. Dar circuitul poate pune mari probleme piloților.

Marele Circ a ajuns în Las Vegas, pentru o cursă care promite să fie unică. Dar spectacol creat de organizatori poate fi umbrit de probleme care pot apărea în timpul cursei.

Probleme cu circuitul de F1 din Las Vegas

Circuitul e unul stradal, celebrul Las Vegas Strip fiind transformat pentru acest weekend. Dar piloții au identificat două mari probleme: modul în care sunt poziționate boxele și temperatura, care se anunță una extrem de scăzută.

Se anunță cea mai mică temperatură la o cursă de F1

Cursa din Las Vegas va avea loc sâmbătă, de ora locală 22:00 (n.r- în România va fi duminică, de la 08:00 dimineața). Iar în orașul din Nevada se anunță o temperatură extrem de scăzută pentru o cursă de Formula 1.

Se anunță 10 grade la ora cursei, ceea le poate pune probleme piloților. Karun Chandhok, fost pilot de curse, a spus că se așteaptă la ce e mai rău în cursă.

„Cred că adevărata problemă va fi temperatura. Sunt zone în care mergi cu 350 de km/h, dar e mult aer rece. Și la finalul acelei linii drepte trebuie să frânezi, dar ai frâne și cauciuri reci. Va fi foarte greu să frânezi. Mă aștept la steaguri roșii (n.r. - care înseamnă oprirea cursei), atât în calificări, cât și în cursă”, spune Chandhok.

+12 FOTO

Ieșirea de la boxe e poziționată ciudat

Și zona boxelor a creat discuții. Ieșirea de la boxe se face în mijlocul primului viraj. În mod normal, piloții ar trebui să stea cât mai pe stânga în acel viraj, ceea ce ar însemna că se duc peste ieșirea de la boxe și s-ar putea lovi de cei care ies de la boxe. 

„100% avem steag roșu!” » Se anunță HAOS în Las Vegas! Două probleme majore pot transforma noua cursă de F1 într-un fiasco

VIDEO Cum s-a transformat orașul Las Vegas pentru cursa de Formula 1

Citește și: 

Ceremonie spectaculoasă înaintea primului Mare Premiu din Las Vegas după 40 de ani » Verstappen n-a fost impresionat: „Mă face să arăt ca un clovn”
MP LAS VEGAS
Ceremonie spectaculoasă înaintea primului Mare Premiu din Las Vegas după 40 de ani » Verstappen n-a fost impresionat: „Mă face să arăt ca un clovn”
Un parteneriat uriaș, tot mai aproape să intre în Formula 1! Pasul făcut spre creșterea numărului de echipe
PARTENERIAT
Un parteneriat uriaș, tot mai aproape să intre în Formula 1! Pasul făcut spre creșterea numărului de echipe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close