SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CONTRACT

Silverstone continuă în Formula 1 încă 10 ani

Circuitul Silverstone și sediul British Racing Driver's Club Foto: Imago
Circuitul Silverstone și sediul British Racing Driver's Club Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 22:10 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 22:22

Legendarul Mare Premiu al Marii Britanii, găzduit de circuitul de la Silverstone, va fi prezent în calendarul Formulei 1 până în 2034.

Marele Premiu al Marii Britanii va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2034, după ce s-a semnat o extindere a contractului între Silverstone și British Racing Driver's Club.

Legendara întrecere automobilistică a avut prima ediție în 1950 pe circuitul de la Silverstone, iar această nouă înțelegere înseamnă că Marele Premiu al Marii Britanii stă în Formula 1 pentru al nouălea deceniu la rând.

Este ceea ce a subliniat într-un comunicat președintele și director executiv al F1, Stefano Domenicali. „Silverstone este un loc de mare tradiție, în inima istoriei Formulei 1. Se apropie de al nouălea deceniu în care găzduiește Mari Premii și continuă să atragă fani din toată lumea datorită curselor spectaculoase și a experienței uimitoare de care au parte spectatorii”, a subliniat el.

În acest sezon, Marele Premiu britanic se va desfășura între 4 și 7 iulie, cursa de anul trecut adunând un număr record de vizitatori, 480.000 pe toată întinderea weekend-ului. Max Verstappen, deja triplu campion mondial, a reușit în 2023 prima sa victorie acolo, cu un an înainte impunându-se spaniolul Carlos Sainz Jr.

5.891 kmeste lungime circuitului de la Silverstone, iar Marele Premiu are 52 de tururi

8victorii, cele mai multe în istorie, a adunat Lewis Hamilton, în 2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020 și 2021. Îl urmează Jim Clark și Alain Prost, cu câte 5

Sunt încântat că am securizat încă zece ani ca gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii la Silverstone”, a spus și Peter Digby, președintele British Racing Driver s Club.

„Siguranța contractului ne va oferi o bază solidă pentru dezvoltarea continuă a circuitului, care va deveni o destinație de motorsport și relaxare pentru tot anul”, a asigurat el, citat de Reuters.

Citește și: 

Jaqueline Cristian, a doua româncă în „sferturi” la Transylvania Open » Revanșă scurtă cu daneza Clara Tauson + „Energia publicului este un plus”
TRANSYLVANIA OPEN
Jaqueline Cristian, a doua româncă în „sferturi” la Transylvania Open » Revanșă scurtă cu daneza Clara Tauson + „Energia publicului este un plus”
Concluzii după derby-ul  din Liga Florilor » CSM București, de nerecunoscut + Prin ce a impresionat Rapid
ANALIZĂ
Concluzii după derby-ul din Liga Florilor » CSM București, de nerecunoscut + Prin ce a impresionat Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează