SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Belu şi Bitang îşi doresc să aducă lotul olimpic în Capitală » Vor să antreneze în sala Dinamo

Așa arată în prezent sala de gimnastică din cadrul CS Dinamo FOTO: Cristi Preda +2   FOTO
Așa arată în prezent sala de gimnastică din cadrul CS Dinamo FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 30 septembrie 2012 20:52

Deocamdată cei doi antrenori nu au semnat un nou contract cu FRG, dar au planuri pentru viitorul gimnasticii româneşti

Mariana Bitang şi Octavian Belu şi-au încheiat angajamentele. Contractele lor cu Federaţia şi forul olimpic au expirat după Jocurile Olimpice de la Londra. Cu toate acestea, cei doi s-au întors în sală, dar nu în cea de la Izvorani. "Le-am adus pe fete la Bucureşti şi sperăm să rămînem aici", a spus Mariana Bitang. Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Dana Andrei, Amelia Racea şi Raluca Haidu se pregătesc în sala de gimnastică din cadrul complexului "Lia Manoliu". "E cam aglomerat, cu noi în sală se antrenează şi băieţii de la lot, nu avem suficiente aparate, e cam mult ca două loturi olimpice să împartă aceeaşi sală", a adăugat antrenoarea.

S-au mutat de la Izvorani la Bucureşti din două motive. "La Izvorani aveam probleme cu şcoala. Nu vrem să repetăm ce s-a întîmplat în vară cu Bacalaureatul, cînd două gimnaste nu au reuşit să promoveze examenul", a spus Bitang. În plus, peste două-trei săptămîni lotul olimpic va fi completat cu sportive din lotul de junioare, care încă au obligaţii şcolare. "Nu-ţi poţi permite să le scoţi din programul de educaţie".

Ţintesc sala de la Dinamo
Cel de-al doilea motiv pentru care Bitang şi Belu vor să aducă lotul la Bucureşti este că au rămas din nou fără cadre medicale. "Doctor oricum n-am avut, acum ne-a plecat şi asistentul medical, şi fizioterapeutul. Dacă rămînem în Bucureşti e mult mai simplu să rezolvăm acestă problemă, e mult mai uşor decît la Izvorani să găsim specialişti care să lucreze cu noi, de acolo trebuiau să facă naveta contra unui salariu de nimic", a adăugat antrenoarea. De aceea prima opţiune este sala de gimnastică de la Dinamo. Cei doi au pus ochii pe această sală încă de acum jumătate de an. Din păcate, clădirea de la Dinamo e veche şi necesită modernizări. Mariana Bitang a spus că trebuie dărîmaţi doi pereţi şi mutaţi cîţiva metri mai în spate pentru că nu există spaţiu suficient pentru elan. "De şase luni am început demersurile pentru renovarea clădirii. Există disponibilitate de la Ministerul de Interne, au înţeles că e spre binele gimnasticii. Important este să se şi mişte lucrurile", a adăugat Bitang.

Elisabeta Lipă, comandantul clubului Dinamo, spune că această acţiune este posibilă. "Acolo trebuia să se facă o sală nouă pentru care am proiectul gata, dar asta ar fi fost varianta pe termen lung. Există soluţia renovării, care presupune extinderea sălii şi construirea unor spaţii de cazare şi refacere la etaj", a spus Lipă.

Chiar dacă nu au contracte semnate, Mariana Bitang şi Octavian Belu deja pregătesc viitorul. Toate acţiunile lor înclină spre continuarea muncii la lotul olimpic. Răspunsul clar îl vor da în cel mult o lună.

Se întoarce şi Ponor
Cătălina Ponor se va alătura în cîteva zile lotului olimpic. Mariana Bitang a spus că o aşteaptă pe vicecampioana olimpică de la Londra pentru a-şi relua pregătirea. Deşi a declarat că se retrage după Jocurile Olimpice din această vară, gimnasta s-a răzgîndit şi se întoarce în sală pentru a se pregăti în vederea Campionatelor Mondiale de la anul. "Trebuie să se întoarcă din Puerto Rico, unde e în vizită la prietenul ei", a spus Mariana Bitang. Cătălina are o relaţie cu gimnastul Tommy Ramos.

De la Oneşti la Bucureşti
Lotul olimpic de gimnastică a avut de-a lungul timpului mai multe case. Modelul centralizat a început să prindă contur o dată cu înfiinţarea centrului de la Oneşti, în 1969, de către soţii Simionescu. Zece ani mai tîrziu, lotul olimpic se muta la Deva. Pentru multe gimnaste din diferite generaţii acest oraş a reprezentat casa. O dată cu revenirea la lot a Marianei Bitang şi a lui Octavian Belu, în iunie 2010, lotul s-a mutat la Izvorani. La Bucureşti, lotul olimpic s-a pregătit foarte puţin, ultima oară înainte de Jocurile Olimpice de la Atena, cînd a avut loc un incendiu la căminele de la Deva.

"Cu sala de la Dinamo rezolvăm două probleme dintr-o lovitură. Avem două spitale aproape de unde ar putea veni medici şi avem şi şcoli în vecinătate"
Mariana Bitang

"Există disponibilitate atît de la Minister, cît şi de la primul ministru pentru ca sala să fie renovată cît mai repede"
Elisabeta Lipă

ŞTIRI

S-au adunat doar 15
Box. Deşi Biroul federal al FRB a anulat încă de vineri Adunarea Generală, convocată în 30 septembrie, pentru alegerea unui nou preşedinte, cîţiva delegaţi s-au prezentat totuşi în Bucureşti. "Au venit vreo 15 persoane, am discutat despre problemele boxului amator românesc. Titi Tudor le-a dat tuturor sms-uri prin care îi anunţa că alegerile vor avea loc", a declarat vicepreşedintele Fănel Trandafir. AIBA a transmis în urmă cu trei zile o adresă FRB prin care a informat că alegerile sînt nestatutare, motiv pentru care nu vor trimite un observator. Azi a expirat ultimatumul dat de AIBA federaţiei române, care riscă să fie dezafiliată.

Calificate în "sferturile" Cupei
Baschet. Echipele CSŞ Giurgiu, U-Mobitelco Cluj, CSM Oradea şi CSU Atlassib Sibiu s-au calificat, ieri, în "sferturile" de finală ale Cupei României la masculin, după turneele desfăşurate în primul tur al competiţiei la Dobroeşti, Sibiu şi Mediaş. În această fază vor intra în competiţie şi capii de serie CSU Ploieşti, BC Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi BCM U Piteşti.

În turul doi la Beijing
Tenis. Monica Niculescu (47 WTA) s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului de la Beijing (China), dotat cu premii în valoare totală de 4.828.050 de dolari. Românca a învins-o, în runda inaugurală, cu 6-2, 6-0, pe Lucie Safarova (Ceh, 17 WTA). Niculescu o va întîlni pe învingătoarea partidei dintre Jelena Jankovici (Ser) şi Andrea Petkovici (Ger).

Baia Mare şi Timişoara, în finală
Rugby. Campioana en titre, CSM Ştiinţa Baia Mare, a învins ieri Steaua Bucureşti, cu scorul de 24-20 (10-13), în semifinalele SuperLigii, şi a rămas în cursă pentru cîştigarea celui de-al patrulea titlu naţional consecutiv. Va lupta pentru trofeu cu RCM Timişoara, învingătoarea din a doua semifinală, care s-a impus în faţa formaţiei Farul Constanţa cu 68-13.

Fraţii Karabatici, arestaţi
Handbal. Nikola Karabatici, unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, şi fratele său Luka au fost arestaţi ieri de poliţia franceză. După meciul pierdut în campionat în faţa celor de la PSG, cei doi plus coechipierii lor de la Montpellier, Samuel Honrubia şi Mladen Bojinovici, au fost luaţi în custodie, urmînd să fie interogaţi. Opt dintre jucătorii lui Montpellier sînt suspectaţi că au pariat pe faptul că vor pierde ultimul meci din campionat cu Cesson-Sevigne, suma pariată fiind de 70.000 de euro, iar cîştigul 200.000 de euro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
codrutc
codrutc  •  01 Octombrie 2012, 21:29

Lasa ca Olimpiada a trecut si acum nu mai pasa la nimeni. Se trezesc toti sa urle si sa injure cand nu vine fetele acasa cu medalii peste 4 ani.

madskills
madskills  •  01 Octombrie 2012, 13:17
Postat de spivak pe 01 Octombrie 2012, 12:21

Păi n-au zis că se cară?? Ce se agaţă atâta de lotul naţional? Nu-i vrea chiar nimeni afară?

vai de capul tau..de aia alearga China, Italia, Brazilia, Marea Britanie, dupa ei, ca nu-i vrea nimeni :)) e ca si cand zici ca in fotbal nimeni nu-l vrea la echipa pe Mourinho sau Guardiola

spivak
spivak  •  01 Octombrie 2012, 12:21

Păi n-au zis că se cară?? Ce se agaţă atâta de lotul naţional? Nu-i vrea chiar nimeni afară?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează