SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CALIFICARE

Drăgulescu redivivus » Gimnastul va evolua în finala de la sărituri și are şanse reale la podium

Marian Drăgulescu a concurat în calificări la toate cele 6 aparate: sărituri, sol, cal cu mînere, inele, bară fixă, paralele
Marian Drăgulescu a concurat în calificări la toate cele 6 aparate: sărituri, sol, cal cu mînere, inele, bară fixă, paralele

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Echipa masculină a României a încheiat întrecerile de la CM pe locul 14 şi a ratat calificarea directă la JO Rio.

După alte două zile de întreceri la Campionatele Mondiale de la Glasgow s-au încheiat calificările şi în concursul masculin. Echipa României şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a-şi păstra şansele calificării la Olimpiada din Brazilia.

A terminat pe locul 14 şi a obţinut dreptul de a participa la turneul preolimpic de anul viitor, unde din cele 8 echipe participante doar primele patru vor obţine biletul de Rio 2016.

Veştile cele mai bune le-a oferit însă Marian Dragulescu, care la aproape 35 de ani a devenit protagonistul unei reveniri spectaculoase în elita gimnasticii mondiale.

Reîntors în sala de antrenamente după o pauză de trei ani, Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu al 3-lea punctaj (15,416), executînd aproape perfect două sărituri, dintre care una-i poartă numele. Drăgulescu a fost depăşit de un nord-coreean, Se Gwang Ri (15,524), şi de rusul Denis Abliazin (15,483).

În finală, programată duminică, toţi cei 8 gimnaşti calificaţi vor porni însă de la zero, iar cel mai experimentat gimnast din istoria României a devenit favoritul neaşteptat la o medalie mondială.

În afară de Drăgulescu, România mai avea un singur reprezentant într-o finală, cea de la individual-compus, unde Cristian Băţagă s-a calificat de pe poziţia a 28-a, cu un total de 85,431 puncte adunat după evoluţiile la cele 6 aparate.

26 de medaliia adunat Marian Drăgulescu în cei 15 ani de carieră sportivă, trei olimpice (una argint şi două bronz), 9 mondiale (8 de aur şi una de argint) şi 14 europene (9 de aur, 3 de argint şi două de bronz)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează