SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Nadia Comăneci, prima reacție după Mondialul dezastruos al României: „Nu mai e o surpriză! Am rămas în urmă, multe lucruri sunt puțin expirate”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 16:58

Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă a tututor timpurilor, a comentat eșecul reprezentativei României la Campionatele Mondiale din Germania.

  • Context: Echipa României era pe poziția a zecea, după ce s-au desfășurat  primele șase subdiviziuni ale concursului de calificare în cadrul Campionatelor Mondiale de la Stuttgart. Sâmbătă, vor concura alte 12 echipe și este clar că „tricolorele” nu vor prinde un loc între primele 12, unul care le-ar fi adus biletul pentru JO 2020.

„Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România. 

Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puțin în urmă, anumite lucruri sunt puțin expirate și trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor și bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. 

Când mergi în alte țări poți să observi acest lucru. Apoi este nevoie și de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înțelegere diferită. Pentru ca în ziua de azi comunicarea cu noua generație este diferită față de cea de acum 20-30 de ani”, a declarat Nadia pentru Agerpres.

Momentul în care Nadia Comăneci obține nota 10 la Montreal

Vezi și:

Nicolae Forminte, antrenorul lotului de gimnastică, după Mondialul ratat: „Am avut impresia că mă uitam la niște fete pe care nu le cunosc”

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
andrei.f
andrei.f  •  05 Octombrie 2019, 17:40

Gimnastica română a fost magnifică în regimul socialist, se investea mult atunci, se lucra cu cap. Aceste triumfuri au continuat o vreme şi în democraţie, în virtutea inerţie dar, a venit şi scadenţa pentru un regim impotent. Vorba cântecului lu Bănică, Praful s-a ales de toate !

mobilajucarii
mobilajucarii  •  06 Octombrie 2019, 21:54

Vorbe, vorbe, vorbe... Anul trecut, la Mondiale, s-au întâlnit, într-o cameră de hotel din Doha, Nadia Comăneci, cu Andreea Răcucan și cu Daniela Silivaș. Au povestit, au tot povestit... A ieșit Nadia cu ceva povești prin presă, ca acum... în rest nimic concret.

1826169361017214
Naftuli Vasile  •  05 Octombrie 2019, 19:31

Gimnastica nu este primul domeniu unde suntem în coada „lumii”; sun multe domenii (și le cunoașteți) care s-au dus la fund după răsculuție, dar să nu ne agităm prea mult, acum avem „democrație” și ăsta a fost scopul răscoluției și avem „recunoașterea” tuturor democrațiilor lumii, mai ales al USA cea mai democrată.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează