SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

Naţionala de gimnastică a avut ieri primul antrenament în Japonia » Un pic obosite

Cătălina Ponor s-a acomodat cu aparatele din Japonia
Cătălina Ponor s-a acomodat cu aparatele din Japonia

Articol de , - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 20:33

Fetele au ajuns sîmbătă în Japonia, dar încă nu s-au acomodat pe deplin cu fusul orar de la Tokyo. Concursul începe pentru ele pe 7 octombrie


Pulsul gimnastelor din lumea întreagă creşte treptat. După ce toate delegaţiile au sosit la Tokyo, a venit ieri şi rîndul antrenamentului pe podium. Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Amelia Racea, Ana Porgras, Diana Bulimar şi Daniela Andrei au încercat să se pună un pic în pielea de concurs.

O repetiţie care să le facă să intre în transa de competiţie. Cu vocile colegelor şi antrenorilor încurajîndu-le permanent, fetele s-au urcat pe rînd pe aparate în costumele lor tricolore. "Merg în Japonia ca să-mi fac integralele cît se poate de curat", spunea Ana Porgras înainte de decolarea spre Campionatul Mondial. Ana şi colegele sale au repetat pentru a mia oară elementele şi sînt cu gîndul spre ziua de vineri, cînd intră în calificări.

"Nu au mers foarte rău, dar nici nu au excelat la antrenamentul de pe podium. Se resimte oboseala drumului şi a diferenţei de fus orar. Dar sper ca pînă la ora debutului să intre în formă", a spus Mariana Bitang, care a rămas şi de această dată acasă, dar care nu scapă nici un amănunt din ce se întîmplă în Japonia. Şase ore este diferenţa dintre Bucureşti şi Tokyo.

România se află în subdiviziunea a doua a calificărilor şi va intra vineri în concurs alături de Venezuela şi de două grupe mixte alcătuite din gimnaste din Finlanda, Croaţia, Portugalia şi Danemarca începînd cu ora 7:15, ora României. La acest CM există 10 astfel de subdiviziuni care se vor desfăşura în două zile.

Primele opt echipe din calificări merg în finala pe echipe (11 octombrie), dar şi la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Tot în urma calificărilor se stabilesc şi gimnastele care vor evolua în finala de la individual compus (13 octombrie) şi în cele de pe aparate (15 şi 16 octombrie).


Vizite medicale la Viena
Mariana Bitang, care nu a mers în Japonia, a dezvăluit motivele pentru care Sandra Izbaşa a rămas acasă. În 2009, Sandra a suferit o operaţie pentru reconstrucţia tendonului lui Ahile "Cînd şi-a rupt tendonul tot muşchiul gambei s-a ridicat, iar acum nu este foarte elastic pentru că a fost nevoie ca el să fie pus la loc fibră cu fibră. Acum Sandra are probleme pentru că se formează hematoame pe muşchi. Am fost de cinci ori la Viena cu ea, ultima oară i s-a pus un furtun în muşchi pentru a drena hematomul. Nu a mers la Mondiale fiindcă înainte cu două zile i s-a contractat din nou muşchiul şi nu avea rost să forţăm. Problema nu e rezolvată, cautăm împreună cu doctorii soluţii", a explicat Mariana Bitang.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  04 Octombrie 2011, 01:46

Frumos costumul fetelor ,Cătălina superbă ca întotdeauna,multa sănătate Sandrei ,aşteptam cu nerăbdare evoluţia gimnaştilor noştri sunt sigură că ne vor aduce multe medalii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează