SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  HAOS LA GIMNASTICĂ

Nu mai cred în vorbe! » Belu şi Bitang îşi confirmă plecarea de la lotul olimpic. Bănicioiu: "Facem totul să îndreptăm situaţia!"

Mariana Bitang şi Octavian Belu au coborît în momentul de faţă din autobuzul federaţiei. Rămîne de văzut dacă vor reveni // Foto: Raed Krishan
Mariana Bitang şi Octavian Belu au coborît în momentul de faţă din autobuzul federaţiei. Rămîne de văzut dacă vor reveni // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 12 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 noiembrie 2013 21:18

Cei doi antrenori ai lotului feminin se vor întoarce în sala de antrenamente numai dacă MTS şi FRG vor demara proiectul iniţiat de ei.

De o lună de zile, mai exact de după Campionatele Mondiale de la Anvers, Mariana Bitang şi Octavian Belu şi-au strîns lucrurile de la Izvorani, au predat camerele şi au plecat acasă. Gimnastele îşi continuă de atunci pregătirea sub îndrumarea antrenorilor secunzi Lucian Sandu, Cristian şi Lăcrămioara Moldovan.

"Da, am plecat. Eu şi Belu sîntem în discuţii cu Federaţia şi Ministerul pentru a stabili noi coordonate privind colaborarea pe viitor", a declarat, duminică, Mariana Bitang. Plecarea celor doi de la lot a fost confirmată şi de preşedintele FRG, Adrian Stoica.

"Noile coordonate" pentru Belu şi Bitang înseamnă punerea în practică cît mai urgent a unui proiect de reconstrucţie a gimnasticii româneşti, proiect întocmit de cei doi tehnicieni şi depus la cabinetul ministrului Nicolae Bănicioiu şi la FRG.

Bănicioiu: "Facem totul să îndreptăm situaţia!"
Şeful MTS a anunţat ieri că nu crede că este vorba despre o părăsire din partea celor doi tehnicieni.

"Am discutat cu ei. Trebuie să ne angajăm la un proiect de amploare, de reconstrucţie a gimnasticii româneşti. Este o iniţiativă a lor prin care se urmăreşte atragerea a cît mai mulţi copii spre acest sport", a afirmat Bănicioiu. "Condiţiile au fost şi sînt grele, facem totul pentru a îndrepta situaţia", a adăugat acesta.

Belu şi Bitang nu mai cred însa în promisiuni. "Ne-am resemnat cu sala de la Dinamo. De un an de zile am cerut modernizarea clădirii, şi abia acum sînt gata actele pentru licitaţie. Nu mai pomenesc nimic de lipsa cadrelor medicale de la lot. Nimeni nu stă mai mult de o lună pentru că realizează foarte repede că nu merită să facă naveta pentru un salariu de 15 milioane de lei", a mărturisit Bitang. "Dacă nu ne trezim acum, mai tîrziu va fi prea tîrziu", a adăugat antrenoarea.

Selecţie la nivel naţional
Belu şi Bitang au propus lucruri concrete pentru relansarea gimnasticii. "Doresc o campanie amplă, la scară naţională, de selecţie de gimnaste. Cei doi, împreună cu foste campioane olimpice şi mondiale, vor să umble prin ţară şi să organizeze concursuri la nivel regional pentru a descoperi tinere talente. Ideea este generoasă şi realizabilă, o s-o susţinem şi o să o punem în practică cu sau fără ajutorul federaţiei de gimnastică", a explicat ministrul TS.

"Nici nu vrem să ne imaginăm unde ar putea ajunge gimnastica dacă vor pleca şi antrenorii emblematici! Gimnastica românească are nevoie de Belu şi Bitang, iar COSR va sprijini demersul lor" ( Ioan Dobrescu, secretar general COSR)

"E şi o problemă legată de bani, de salariile antrenorilor. Nu poţi cere performanţă cînd cîştigă mai puţin de 10 milioane de lei vechi. Să le măresc salariile, dar de unde bani în buget?" (Adrian Stoica, preşedinte FRG)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
madskills
madskills  •  12 Noiembrie 2013, 12:23

pentru gala canadianului Bute s-au gasit milioane din banii statului. Iar cand cei mai medaliati antrenori din istoria sportului cer un amarat de doctor la lot si conditii decente de pregatire, nu se gasesc bani. Prosti au fost oamenii astia ca n-au acceptat acum ani de zile oferta Chinei sau a Angliei. Se umpleau de bani si nici nu-si mai faceau o caruta de nervi. Ei sunt buni doar odata la 4 ani sau la vreun Mondial. Sa scoata din piatra seaca niste medalii si sa faca poza cu politicienii. Plecati oameni buni la mai bine, ca nu va meritam.

mgexpert
mgexpert  •  12 Noiembrie 2013, 10:35

...Bănicioiu..alt politruc disperat să-şi facă imagine pe lângă marile valori ale sportului românesc.. A dat buzna la Sofia, să se lipească de victoria Simonei Halep, care a ajuns unde a ajuns prin forţe proprii, muncă şi talent..

bivumu
bivumu  •  12 Noiembrie 2013, 10:24

Fara sport de masa, nu vom avea varfuri date de valoare. .. Lacramioara Moldovan, fosta Filip.. Cand a adus-o mamica ei pe Lulu la Onesti pt clasa intai, era o concurenta cumplita. Saptamana trecuta la Onesti, au ceva nationale de gimnastica de juniori. La nu stiu ce categorie de varsta, si aparat, a fost un singur sportiv. Toata lumea stie ca baza de selectie e zero ! Bani ? Daca banii locali nu mai pleaca la Centru, copii vor putea fi "pacaliti" cu cantonamente la mare, concursuri in strainatate. Astea nu sunt scumpe. Scumpe sunt cheltuieleile in intretinere, de incalzire. Si sunt convins ca fara a mai da tributul la Bucuresti, orasele vor reinflori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează