SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Adrian Vasile înaintea duelului cu Esbjerg, pentru Final Four-ul Ligii Campionilor: „Detaliile vor face diferența”

Adrian Vasile dând indicații de pe marginea terenului FOTO Cristi Preda
Adrian Vasile dând indicații de pe marginea terenului FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 09:00 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 09:55

Adrian Vasile (39 de ani), antrenorul lui CSM București, a vorbit despre duelul cu Esbjerg, unul care are ca miză accederea în Final Four de la Budapesta, unde echipa din Capitală nu a mai fost din 2018. 

  • Partida va avea loc duminică (1 mai), de la ora 17:00, va fi live pe GSP.ro și la TV pe DigiSport 1, OrangeSport 1 și Prima Sport 1. 

CSM București revine, mâine, în Liga Campionilor într-un meci în Sala Polivalentă cu formația daneză Esbjerg, care contează pentru sferturile de finală ale acestei competiții. 

Cele două formații au ajuns diferit în această fază, oaspetele după ce au câștigat grupa din care a făcut parte și CSM, iar echipa din România după ce ȚSKA Moscova, cu care trebuia să joace în "optimi", a fost descalificată. 

Precedentele întâlniri din acest sezon s-au terminat cu scorurile de 22-21 pe terenul danezelor și 29-29 pe cel al româncelor. Un duel echilibrat, așa cum susține și antrenorul Adrian Vasile. Turul are loc mâine, iar returul e programat o săptămână mai târziu.

- Adi, vine ziua marelui meci cu Esbjerg, ai emoții?

- Sunt emoții constructive, cum ai înaintea unui meci și mai ales înaintea unui meci important ca acesta. Atunci când simți ceva în stomac e de bine. E un moment important și așa se va simți și când va începe partida.

„Am avut răbdare cu noi"

- Ți se pare că CSM-ul arată mai bine de când a venit și Eduarda Amorim, ești mulțumit de formația ta?

- În primul rând, e bine că am avut răbdare cu noi într-un sezon în care am făcut unele schimbări importante în rândul fetelor. Așa arată normalitatea, automatismele se creează în timp, mai întâi în rândul celor care au fost de la începutul sezonului și în atac, și în apărare. Și, evident, cele două transferuri, ale Samarei da Silva și Eduardei Amorim, au venit să completeze și să aducă valoare actualului lot.

- Sunt două echipe care se cunosc foarte bine, v-ați întâlnit și sezonul acesta. Mai există secrete între voi, te mai poate surprinde cu ceva Esbjerg?

- La nivelul acesta ideea de surpriză a dispărut pentru că există atât de multă informație încât nu ai cum să nu-ți cunoști adversarul. Singura surpriză care se poate întâmpla poate să fie în una-două acțiuni pe care o echipă să le aibă și pe care să nu le fi arătat până acum în timpul unui meci. Nu cred că surprizele pot decide astfel de confruntări, ci este vorba despre a face bine lucrurile pe care le știi și, în același timp, să contracarezi armele adversarului când cunoști foarte clar traseele, să-l faci să se simtă incomod atunci când va trebui să înscrie.

Forma cea mai bună

- Care sunt armele principale ale lui Esbjerg?

- E o echipă care din punct de vedere fizic stă foarte bine, are și înălțime, și kilograme forță. Are relații de joc bine sudate. Sezonul acesta a fost cel mai bun al lor, terminând pe primul loc în grupa noastră, au arătat că sunt echipa cea mai bună în acel moment.

- Există vreo favorită în această dublă"?

- Evident că eu îmi doresc să ne calificăm, favorita inimilor noastre suntem noi. Acum, serios: echilibrul caracterizează confruntarea, acest lucru văzându-se și în duelurile din ultimele sezoane pentru că ne-am tot duelat cu ele. Tot ce contează este să fim în cea mai bună formă la ora meciurilor și să avem capacitatea de a alege soluțiile cele mai bune pentru că detaliile vor conta foarte mult.

Cel mai important suport

- Cum ai spus și tu, această confruntare este echilibrată. Crezi că o victorie la trei-patru goluri va asigura un retur liniștit?

- Sunt 120 de minute, iar această "dublă" trebuie văzută în ansamblul ei. Ne dorim să facem un meci de referință acum, dar, oricum ar fi, trebuie să înțelegem că pe parcursul celor 120 de minute trebuie să fim la capacitate maximă. Tocmai pentru că există acest echilibru între cele două echipe, trebuie să fim la maximumul nostru.

- Din nou o întâlnire cu Jesper Jensen. Te-ai confruntat cu el și cu echipa de club, și cu naționala, cum l-ai caracteriza ?

- Cred că trebuie să-l invit la vară în vacanță în România la cât de mult ne-am văzut. (râde) Este un antrenor foarte bun și a demonstrat-o în sezoanele pe care le-a avut în Ligă, inclusiv cu echipa Danemarcei luând bronzul la ultima competiție importantă. Faptul că ne-am văzut de atâtea ori poate fi și un dezavantaj, dar eu ca antrenor trebuie să fiu foarte bun în timpul meciului pentru că prea multe calcule făcute de acasă te pot rupe de realitatea din teren, așa că trebuie să fiu atent la ea.

- Se preconizează că Polivalenta va fi plină, cât contează atmosfera pentru voi?

- Este senzația pe care toți ne dorim să o retrăim, să avem Polivalenta plină și așa se pare că va fi, cererea de bilete a fost mare. Suntem nerăbdători să simțim suportul fanilor pentru că este o senzație unică și de-abia așteptăm să le răsplătim dragostea pe care o au față de noi

8 întâlniriau disputat CSM București și Esbjerg în cupele europene, cu echipa din România câștigând 5, cea din Danemarca 2 și încheind la egalitate una

94 de goluria înscris Cristina Neagu în acest sezon de Liga Campionilor, fiind handbalista cu cele mai multe reușite până în această fază

Citește mai multe știri din handbal:

Promisiunea noului șef din handbalul românesc: „Am o demisie semnată în alb! E o garanție pentru ce vreau să fac”

Grupă de foc pentru România la CE de handbal feminin: campioana olimpică și campioana mondială din 2019 ne sunt adversare

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează