SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / CHAMBERY-HCM CONSTANŢA 29-29

Aproape de un succes imens » HCM Constanţa, egal strălucitor în Franţa!

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 februarie 2014 21:56

HCM Constanţa a ţinut în şah, pe teren propriu, 29-29, echipa franceză Chambery Savoie, în etapa a doua a grupei D în Cupa EHF.

Românii au trecut însă pe lîngă o victorie mare, fiind egalaţi în ultima secundă după golul marcat de extrema stînga, Queido Traore.

Început mizerabil
Constanţa a început foarte prost partida, gazdele conducînd cu 5-0 în minutul 7 şi 8-3 în minutul 11! Uşor-uşor "marinarii" şi-au găsit însă cadenţa şi au început urmărirea. Au egalat, dar Chambery a intrat la cabine în avantaj, 14-13, după ce HCM-ului i s-a anulat un gol perfect valabil. Şimicu a marcat, arbitrii au validat golul, dar de la masă s-a făcut semn că timpul de joc ar fi expirat! Constănţenii au protestat, dar fără efect!

Românii au dictat tempoul
În partea a doua, Constanţa a jucat mult mai exact. Şimicu, Toma, Buricea, Novanc, dar şi portarul Popescu au avut evoluţii excelente. HCM a trecut la conducere în minutul 41, 20-19 şi s-a distanţat chiar, la două lungimi, de cîteva ori. După 26-24 în minutul 51, gazdele, care au avut în campionul european Nyokas cel mai bun om al lor, au revenit şi au marcat de trei ori consecutiv. Campioana României a trecut din nou în faţă însă, în minutul 58, 29-28. Popescu a făcut minuni între buturi, Novanc a fost eliminat, iar Buricea le-a furat mingea "gazdelor". În atac însă, HCM nu a reuşit să marcheze, cei doi arbitri au fluierat joc pasiv, iar pe contraatac, Traore a adus egalul.

Mulţumiţi de rezultat, constănţenii au încins hora bucuriei la mijlocul terenului, avînd acum toate şansele de a ocupa unul din primele două locuri în grupă.

În prima etapă, HCM a trecut de slovacii de la Sporta Hlohovec, pe teren propriu, cu 31-22, iar în etapa a treia, pe 23 februarie, vor primi la Constanţa replica nemţilor de la Fuchse Berlin, favoriţii grupei. Fuchse a învins ieri, în Slovacia, cu 33-27.

Clasament grupa D
1. Fuchse Berlin 4p
2. HCM Constanţa 3p
3. Chambery 1p
3. Sparta Hlohovec 0p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
robert1205
robert1205  •  17 Februarie 2014, 20:49

Pentru HCM au evoluat: Popescu - 17 intervenţii, Stănescu - 1 intervenţie (7m); Şimicu 7g, Toma 6g (1x7m), Csepreghi 5g, Buricea 4g, Novanc şi Criciotoiu - câte 3g, Angelovski 1g, Cristescu, Adzic

alexbibirica1
alexbibirica1  •  17 Februarie 2014, 08:48

Meciul a fost castigat de HCM ... :) numai ca hotia arbitrilor a facut ca scorul sa fie egal !

boolah
boolah  •  17 Februarie 2014, 00:38

Felicitari echipei, dar ajutati-ma sa inteleg, HCM trebuie sa mai joace 4 meciuri pentru a afla daca se califica in sferturile cupei EHF (adica inca sunt departe de calificare), iar presa vorbeste deja de cat de aproape a fost un succes imens, U Jolidon e calificata deja in sferturile cupei EHF si abia scrie cineva despre ele ... ce imi scapa?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează