SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Arbitraj cu scandal în Liga Zimbrilor

Handbaliștii de la Potaissa Turda la un timeout FOTO sportpictures
Handbaliștii de la Potaissa Turda la un timeout FOTO sportpictures

Articol de - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 19:06 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 19:28

Managerul lui U Cluj, Liviu Hossu, a izbucnit dur după înfrângerea cu Potaissa Turda, 24-31.

Un meci din Liga Națională cu o favorită clară s-a încheiat cu scandal. Disputat în devans, duelul dintre Universitatea Cluj și Potaissa Turda s-a terminat, cum era de așteptat, cu victoria clară a oaspeților, scor 24-31, însă oficialii gazdelor au contestat dur arbitrajul cuplului Cătălin Tătaru - Andrei Vacariu, semnalând în mod special două faze care li s-au părut flagrante. 

Managerul formației gazdă, Liviu Hossu, a lansat o scrisoare deschisă către ceilalți conducători de cluburi din handbalul românesc, în care a punctat clar nemulțumirile. 

Priviți cuplul Tătaru/Vacariu, primele 7 minute din meciul U Cluj - Potaissa Turda, așa se arbitrează ? Ăsta e furt șmecheresc, nu e incompetență. Pe cine au furat? Pe niște copii de 22 de ani și pe Ramba? Da, Turda e mai bună, dar lăsați jucătorii să arate asta!", a reclamat clujeanul.

La Comisia de Disciplină

El a cerut o coalizare a colegilor săi: „Pata asta pe handbalul românesc, arbitrajele dezastruoase, sunt cele care vă frustrează și vă taie orice elan. Cum vă uitați în ochii jucătorilor când știți că au fost mai buni, dar fluierul i-a pus în genunchi? Cât timp vom rămâne indiferenți? Cât timp ne vom lăsa unul pe altul să sufere singur?".

Reacția conducătorului de la Universitatea Cluj a intrat rapid în atenția Comisiei Centrale de Disciplină a Federației Române de Handbal, sesizată de cei doi arbitri. Cazul va fi judecat pe 1 februarie, la o zi după derbyul dintre primele două clasate. 

Luni, la Constanța, HC Dobrogea Sud o va întâlni tocmai pe Potaissa Turda, ajunsă în postura de lider, dar cu două meciuri în plus față de constănțeni și cu trei partide mai mult decât Dinamo București, ocupanta ultimei poziții a podiumului.

Citește mai multe știri din handbal: 

Spania - Suedia e finala Campionatului European! Nordicii, demonstrație de handbal ofensiv în fața Franței

CSM București a mai transferat o campioană mondială și olimpică

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  29 Ianuarie 2022, 21:34

Ca in majoritatea cazurilor din sportul romanesc se pedepsesc cei care au curaj sa spuna niste adevaruri in locul celor care au contribuit ( si continua sa o faca) la mizeria existenta la ora actuala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează