SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, SÎMBĂTĂ, 6 APRILIE, ORA 18:00, ÎN DIRECT DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Arbitri nemţi la Bucureşti » S-a decis cine va conduce meciul tur dintre Oltchim şi Gyor

Oana Manea şi coechipeierele ei speră ca arbitri să nu fie decisivi în confruntarea cu Gyor // Foto: Alex Nicodim +1   FOTO
Oana Manea şi coechipeierele ei speră ca arbitri să nu fie decisivi în confruntarea cu Gyor // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 10:02

Lars Geipel şi Markus Helbig vor fluiera pe 6 aprilie. Cu ei, Gyor nu a pierdut nici un meci din precedentele cinci disputate. În schimb, Vîlcea a cîştigat doar o dată cu nemţii.

Prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Gyor, de la Bucureşti, va fi oficiată de arbitrii germani Lars Geipel şi Markus Helbig. Cei doi formează cel mai bun cuplu de handbal din Germania, arbitrînd pînă acum la toate marile competiţii: Europene, Mondiale, dar şi Jocurile Olimpice.

Geipel (38 de ani) este de profesie jurnalist, în timp ce colegul său, Helbig, e cu patru ani mai în vîrstă şi lucrează la o agenţie pentru ocuparea forţei de muncă în Leipzig. În lumea handbalului se spune că e foarte bine pentru echipele din deplasare cînd sînt arbitrate de nemţi, cei doi germani neacordînd nici acel ajutor de 5 la sută ce se dă de obicei gazdelor. Din acest punct de vedere, se poate spune că Gyor este în avantaj, avînd asigurat la Bucureşti un arbitraj imparţial.

Două înfrîngeri, o singură victorie
Lars Geipel şi Markus Helbig au mai arbitrat-o pînă acum în trei rînduri pe Oltchim. A fost victorie la prima întîlnire, în 2007, în semifinala Cupei Cupelor. Atunci, Vîlcea a învins-o la Budapesta pe Ferencvaros cu 32-22! În următoarele dispute însă, Oltchim a pierdut cu acelaşi scor: 24-28. Prima dată chiar la Vîlcea, cu Podravka Koprivnica, în 2009, în grupe, într-un meci în care rezultatul nu mai conta, Oltchim fiind calificată atunci în semifinalele Ligii, iar a doua chiar în acest sezon, la Ljubljana, cu Krim!

În schimb, Gyor a fost arbitrată în cinci rînduri de către nemţi şi nu a pierdut niciodată! Au fost patru victorii şi un rezultat de egalitate. Campioana Ungariei a fost arbitrată o singură dată în deplasare de cuplul german, chiar în prima manşă a finalei Ligii Campionilor, din 2009. Gyor a cîştigat atunci la Viborg, 26-24! Nu a fost însă de ajuns. La retur, danezele antrenate de Jakob Vestergaard, tehnicianul Oltchimului de acum, au cîştigat cu 26-23.


565493-meciuri-arbitri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
anitzaa
anitzaa  •  30 Martie 2013, 21:37
Postat de qpax pe 30 Martie 2013, 01:27

Lol ... pai se putea de altundeva ...:)) Acum are Gyor si sponsor si arbitrii germani ...:))

Sa inteleg ca va fi iar un meci de 7 contra 9? :)). Inseamna ca e de rau. :|

qpax
qpax  •  30 Martie 2013, 01:27

Lol ... pai se putea de altundeva ...:)) Acum are Gyor si sponsor si arbitrii germani ...:))

sorin58
sorin58  •  29 Martie 2013, 09:42

Oricine arbitreaza in afara de gretoasele gemenele e ok.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează