SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / FTC BUDAPESTA-OLTCHIM, MÎINE, 17:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO.

Atmosferă încinsă » Cu două zile înainte de meciul decisiv cu Ferencvaros, Ionela Stanca a plecat de la Oltchim!

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 martie 2013 19:17

Ionela Stanca, pivotul Oltchimului, nu va face deplasarea la Budapesta, alături de restul echipei, pentru meciul decisiv de sîmbătă, cu FTC Rail Cargo, conducerea numind-o "trădătoare!"

Jucătoarea şi-a reziliat ieri contractul cu clubul, după ce nu a acceptat ca salariul restant, din luna ianuarie, să fie achitat mai tîrziu. Stanca îşi depusese memoriul la federaţie pentru a deveni jucătoare liberă. "Nici nu a vrut să audă de negocieri. E o jucătoare pe care o interesează doar banii. Nu e însă ea de vină, noi, cei din conducerea clubului, sîntem! Ne-a trădat o dată şi trebuia să ne dăm seama că dacă trădează o dată, o face şi a doua oară, şi a treia oară", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

"A ales Braşovul pentru bani!"
Ionela Stanca (32 de ani) joacă la Oltchim din 2006, cu o pauză de un an. În sezonul 2008-2009 a plecat la Rulmentul Braşov. "Atunci ne-a trădat prima dată. I-a dat Braşovul toţi banii la semnarea contractului şi a plecat. Cînd s-a stricat situaţia la Braşov, a venit înapoi cu coada între picioare şi noi am primit-o", a adăugat Berbecaru.

În sezonul 2011-2012 a jucat doar la început, după care a anunţat clubul că a rămas gravidă. "Ne-a anunţat după ce se terminase perioada de transferări, deşi ştia că e însărcinată. Am trecut şi atunci cu vederea şi am plătit-o normal pe toată perioada sarcinii. Stanca era ultima jucătoare îndreptăţită să facă scandal, dar totul ţine de caracter", a spus oficialul vîlcean.

Azi trebuie să predea echipamentul
Oltchim va avea la Budapesta un singur pivot, pe Oana Manea. Culmea e că, la începutul sezonului, Vîlcea avea în lot nu mai puţin de patru pivoţi, dar a renunţat la doi dintre ei! Rusoaica Ekaterina Vetkova a fost împrumutată să joace la Astrahanocika Astrahan, iar Nicoleta Safta a jucat în meciurile din grupele Ligii Campionilor pentru Jolidon Cluj şi nu mai poate evolua pentru Vîlcea. "A fost plătită inclusiv pe luna decembrie, deci practic vorbim de restanţe pe ianuarie, pentru că februarie se achită după data de 10 a lunii martie. Am încercat să o convingem, dar ea i-a anunţat pe antrenori că nu va face deplasarea la Budapesta. În acest caz, şi noi i-am spus că pînă vineri trebuie să predea echipamentul şi apartamentul plătit de club, în care stă cu chirie", a completat Berbecaru.

201 goluri a marcat Stanca pentru Oltchim în cele cinci sezoane de Ligă, cît a evoluat la Vîlcea. Are o medie de 40 de goluri pe sezon

Şedinţă cu jucătoarele
Pentru a detensiona atmosfera, oficialii Oltchimului au făcut aseară, înainte de antrenament, o şedinţă cu restul jucătoarelor, explicîndu-le situaţia. "Stanca a fost cea care a inflamat tot timpul vestiarul, a fost mereu pusă pe scandal. Situaţia nu e aşa cum o prezintă ea. Clubul o împrumutase în vară cu nişte bani, iar ea îi achita în rate. Acum, că aveam un salariu restant, de ce făcea scandal, pentru că ea oricum avea să dea bani înapoi?!", a declarat Berbecaru.

Bulatovici spre Gyor
E a doua oară cînd în lumea handbalului circulă zvonul conform căruia Katarina Bulatovici, vedeta echipei vîlcene, ar fi semnat un contract valabil pe două sezoane cu rivala din Ungaria, ETO Gyor. Presa din Muntenegru scrie că golgeterul Oltchimului a ajuns deja la un acord cu Gyorul şi va merge din vară acolo. "Nu e nimic adevărat. Prima echipă cu care voi negocia este Oltchim. Acum, nu mă gîndesc decît la meciul de la Budapesta", a declarat Bulatovici.

Ferencvaros a făcut egal cu Gyor, în campionat
Înainte de meciul de sîmbătă, cu Oltchim, FTC Budapesta a jucat miercuri seara, pe teren propriu, meciul de campionat împotriva rivalelor de la Gyor. Tomori, Verten şi compania aveau trei puncte în spatele celor de la Gyor, în campionat, şi chiar dacă ar fi învins, aveau şanse minime să termine primele sezonul regulat. Chiar şi aşa, s-a jucat cu mare ambiţie, Ferencvaros fiind aproape de succes. Zsuzsanna Tomori, golgeterul Ligii Campionilor, a marcat de 12 ori împotriva Gyorului, dar nu a fost de ajuns. Partida s-a terminat la egalitate, 34-34, deşi gazdele au condus cu 32-30, 33-32 şi apoi cu 34-33. FTC a rămas la trei puncte distanţă de Gyor.

"Eu mai cred că putem cîştiga Liga!"
În ciuda tuturor problemelor şi a scandalurilor prin care trece Oltchimul, un singur om e de nezdruncinat: antrenorul danez Jakob Vestergaard. Tehnicianul crede în continuare în şansa echipei sale de a o învinge pe Ferencvaros. "Eu sînt focalizat pe meciul de la Budapesta, numai la el mă gîndesc. Am venit la Oltchim să cîştigăm împreună Liga Campionilor şi eu cred în continuare în acest obiectiv", a declarat Vestergaard. "Sîntem pregătiţi pentru duelul cu Ferencvaros, fetele se antrenează aşa cum trebuie, tactica o avem făcută. Ca de fiecare dată, m-am gîndit şi la un plan B, şi la un plan C în cazul în care nu ne va merge jocul de la început", a spus danezul.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
blue_sky
blue_sky  •  08 Martie 2013, 15:09

mai bine ca a plecat, cu asemenea jucatoare nu poti aspira sa castigi Liga Campionilor.Oricum sa faci ce a facut ea acum(n-au facut asta nici jucatoarele straine din lot)denota lipsa de caracter.Si da, conducerea a gresit cand a adus-o din nou la club dupa ce maim plecase odata aiurea la Brasov.Singura care are de pierdut este doar jucatoarea, pacat de valoarea ei, dar ca om este ZERO!

gabrielca
gabrielca  •  08 Martie 2013, 10:36

Slabe sperante cu acest mercenar danez pus ca antrenor care se comporta ca un figurant pe care chiar si jucatoarele nu-l mai baga in seama. Practic victoria asta chinuita se datoreaza numai jucatoarelor luate individual ,fara a se comporta ca o echipa cu strategie bine invatata (n-are cine sa le pregateasca) .Faptul ca echipa joaca fara un orizont tactic,total haotic,in ciuda marilor valori aduse la echipa s-a vazut de la inceput si nu s-a luat nici o masura de catre pseudo-conducerea clubului. De aceea sponsorii echipei refuza sa mai arunce banii intr-o gaura neagra.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează