SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Avea echipa pregătită » Ionela Stanca a plecat de la Oltchim şi a semnat cu Fleury Loiret, locul 2 în campionatul Franţei

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 martie 2013 20:54

Fostul pivot al Oltchimului, Ionela Stanca, şi-a găsit repede echipă în Franţa. De fapt, conducerea campioanei României spune că Stanca şi-ar fi negociat plecarea înainte de a rupe contractul cu Vîlcea.

"Ea avea bagajele făcute. A căutat cearta la Vîlcea şi oricîte garanţii i-am dat noi că-şi va primi banii, nu a stat să ne asculte. Avea înţelegerea făcută în Franţa", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Stanca trebuia să bată palma pînă la sfîrşitul săptămînii trecute cu Fleury Lorient, echipa de pe locul doi din Franţa, altfel nu ar mai fi putut fi transferată. Perioada de transferări în Franţa s-a încheiat, dar Fleury a putut să o aducă pe Stanca prin aşa numitul "joker medical". În momentul în care ţi se accidentează o jucătoare, poţi să transferi o alta, cu condiţia să nu fi început play-off-ul. Ultima etapă din sezonul regulat se va juca în Franţa pe 29-30 martie, atunci cînd Ionela va şi îmbrăca tricoul noii sale echipe.

Fleury e pe locul doi, la 6 puncte de liderul Metz, şi va întîlni în ultima etapă, pe teren propriu, pe Le Havre. Echipa din centrul Franţei, antrenată de Frederic Bougeant, încearcă să cîştige în acest sezon pentru prima dată titlul în Hexagon. Stanca a mai jucat în Franţa între 2004 şi 2006, la Nîmes.

De azi începe acţiunea Krim
După victoria de la Budapesta, 30-23, antrenorul Jakob Vestergaard le-a dat ieri liber jucătoarelor sale. Nordicul s-a gîndit probabil că duminică fetele au petrecut toată ziua pe drum, plecînd la ora 9:00 de la Budapesta şi ajungînd la ora 19:00 la Rm. Vîlcea. De azi, Bulatovici şi compania încep însă pregătirile pentru meciul decisiv de duminică, împotriva slovenelor de la Krim Ljubljana. "E meciul decisiv, ştim foarte bine asta. Jucăm doar cu gîndul la victorie. Nu negăm că ne dorim şi primul loc, dar mai întîi să ne calificăm", a declarat pivotul Oana Manea.

Krim a trecut pe primul loc
Campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, a învins duminică seara cu 27-23 pe Zvezda Zvenigorod. Succesul s-a conturat însă foarte greu, echipa rusă conducînd la pauză cu 13-11 şi fiind egala gazdelor pînă în minutul 42. Pe final, vedetele lui Tonje Tiselj şi-au impus jocul, suedeza Linea Thorstensson şi nemţoaica Nina Worz fiind cele mai bune jucătoare ale Krimului. Oltchim are nevoie de o victorie la un gol diferenţă duminică, pentru a fi sigură de calificare. Pentru primul loc, vîlcencele sînt condiţionate de meciul dintre Zvezda şi FTC. Varianta necondiţionată: succes la minimum cinci goluri diferenţă cu Krim şi locul întîi e asigurat!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Martie 2013, 21:58

ionela cred ca a gandit mai demult aceasta plecare(ca a venit mai devreme din cauza banilor asta e altceva..dar sigur la terminarea campionatului pleca)are sotul in franta si explica decizia luata..cat a jucat la valcea a fost ok( a surprins transferul la brasov pt un an cu toate ca si la valcea castiga 120mi pe sezon)ca pivot a avut si zile mai bune si mai rele,in aparare pe intermediar nu a reusit sa dea randamentul scontat,a prins o finala si 2semif

valahus.ro
valahus.ro  •  12 Martie 2013, 22:34

Daca Femeia si-a respectat CONTRACTUL e OK. Scârbele din CONDUCERILE de peste tot - ca si GUVERNUL, si TOTI PATRONII trebuie sa isi insuseasca stilul FIRESC, adica: - PLATA LA TIMP, fara restantze, fara tergiversari, fara tzepe,

dilibau
dilibau  •  12 Martie 2013, 17:31

Ionela nu trebuie acuzata in termenii folositi de Berbecaru.Se stie demult ca sotul sau activeaza in Franta la o echipa de rugby de acolo si ca de cel putin acum 2 ani a vrut sa se mute in Hexagon.De bine, de rau, a fost cea care a adus Romaniei o medalie de bronz europeana datorita excelentei colaborari cu Super-Criss (insanatosire grabnica!), lumea se mira ca Romania era singura echipa care contra-ataca cu pivotul nu cu extremele...E cu dus si intors: ar fi putut ramane pt a-si incheia cariera cu un trofeu, dar tot la fel trebuie s-o intelegem ca e om si vrea binele sau si al familiei nu doar pt acum, ci pt multi ani de-aici inainte. Ii urez succes si-i multumesc pt tot ce-a facut.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează