SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL MARAMUREŞULUI

Baia Mare învaţă să cîştige » Vicecampioana României a învins Zalăul în "Trofeul Maramureşului"

Laura Oltean şi colegele ei sînt creditate cu prima şansă la titlu în sezonul viitor, după dispariţia Oltchimului Foto: HCM Baia Mare
Laura Oltean şi colegele ei sînt creditate cu prima şansă la titlu în sezonul viitor, după dispariţia Oltchimului Foto: HCM Baia Mare

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 03 august 2013 21:05

HCM Baia Mare a cîştigat "Trofeul Maramureşului" în faţa Zalăului, 24-22, dar mai are multe lucruri de pus la punct pînă la debutul în calificările Ligii Campionilor


HCM Baia Mare a cîştigat ieri, pe teren propriu, a 14-a ediţie a "Trofeului Maramureşului", competiţie la care au mai participat alte cinci formaţii. După ce, în grupă, a trecut de Jolidon Cluj cu 33-27 şi cu 27-21 de maghiarele de la DVSC Debrecen, băimărencele au întîlnit în finală pe HC Zalău, echipa selecţionerului Gheorghe Tadici.

Cu vedetele aduse de la "dispăruta" Oltchim, Paula Ungureanu şi Adriana Nechita, dar şi cu unguroaica Gabi Szucs, transferată chiar de la Zalău, Baia Mare a condus din start. "Grădiniţa" lui Tadici le-a pus mereu probleme, ţinîndu-se foarte aproape de adversare. A fost doar 15-13 la pauză şi 17-17 în minutul 40! Abia după ce pe final, Paula a apărat două aruncări de la 7 metri, consecutiv, gazdele s-au desprins la 24-19. S-a terminat însă 24-22, un scor care-i dă bătăi de cap antrenorului Costică Buceschi. Acesta ştie că, pînă la calificările din Liga Campionilor, unde HCM va întîlni marele Viborg, mai are multe lucruri de pus la punct.


Gabi Szucs, MVP
Gabriella Szucs, transferată de la HC Zalău, a fost declarată la finalul turneului MVP-ul competiţiei. Jucătoare de bază în apărarea maramureşencelor, Gabi a fost ieri, în finală, şi principala marcatoare a băimărencelor, cu cinci goluri. Titlul de cel mai bun portar a revenit unei alte băimărence, Paula Ungureanu.

Lupta cu danezele
HCM Baia Mare va găzdui pe 14 şi 15 septembrie turneul de calificare în Liga Campionilor. În semifinale, româncele vor întîlni pe Viborg, fosta triplă cîştigătoare a Ligii Campionilor, în cealaltă semifinală urmînd să se lupte o altă echipă din Danemarca, Team Tvis Holstebro, cu o echipă venită din primul tur de calificare. "Avem de înfruntat două puternice echipe daneze, dar sper să ne calificăm. Avem avantajul terenului propriu", a declarat extrema Adriana Nechita.

REZULTATE TROFEUL MARAMUREŞULUI
Finala: HCM Baia Mare-HC Zalău 24-22
Finala mică: Debrecen (Ung)-Mihalvce (Svk) 41-40
Locurile 5-6: SCM Craiova-Jolidon Cluj 34-28

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gabrielaj
gabrielaj  •  04 August 2013, 18:15

bravo fetelor, tot inainte .

dreamer123
dreamer123  •  04 August 2013, 01:59

la ce echipa au ar fi culmea sa nu castige !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează