SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-DUNĂREA BRĂILA 33-21

Brăila, în moarte clinică » Handbalistele nu au mai fost plătite din noiembrie: deplasare halucinantă la București

Gabriela Perianu încercând să treacă de Torstenson și de Gullden // FOTO sportspictures.eu
Gabriela Perianu încercând să treacă de Torstenson și de Gullden // FOTO sportspictures.eu

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2017 00:00

Jucătoarele sunt neplătite din luna noiembrie. Ieri, au făcut deplasarea la București cu un microbuz în care fetele abia au încăput între scaune.

Dunărea Brăila a fost prima echipă care a bătut campioana Europei după ce CSM București a câștigat trofeul la Budapesta, în luna mai, anul trecut.

În etapa a 4-a a Ligii Naționale, pe 26 septembrie, Brăila trecea de CSM cu 30-27. De atunci însă, multe s-au schimbat la Brăila. Și toate în rău! Jucătoarele sunt neplătite din luna noiembrie.

"Am fost singura echipă care nu a primit niciun ban de Sărbători. E greu în aceste condiții să le mai poți motiva pe fete", spune antrenorul Costică Buceschi.

"Nimeni nu mai vrea să ne aducă!"

Eliza Buceschi, centrul naționalei României, a lăsat anul trecut Danemarca și a acceptat să vină la Brăila. Nu s-a acomodat la FC Midtjylland, echipă cu care juca în Liga Campionilor.

"Am făcut cea mai mare greșeală. Sunt probleme mari, e o stare de nesiguranță și neliniște. În aceste condiții nu se poate face performanță", spune Eliza.

Brăilencele au făcut deplasarea la București, în ziua meciului. "Am plecat pe la 11:30 de la Brăila și am ajuns cu o oră înaintea jocului. A fost și drumul greu, cu polei pe jos, era să facem și accident", a povestit Mădălina Zamfirescu, altă componentă a naționalei, care joacă pe malul Dunării.

"S-a spus că noi am acceptat să facem deplasarea în ziua meciului! Dar ce era să facem?", întreabă Costică Buceschi. Tot el răspunde.

"Dar nu asta e problema. Ce, veneam să batem campioana Europei la ea acasă? Toate echipele vin la București, știu că se bat o repriză, apoi în partea a doua bagă rezervele, să joace și jucătoarele care evoluează, de regulă, mai puțin. Asta am făcut și noi. Dar problema este că am venit cu un microbuz de 20 de locuri, stai cu genunchii la gură. Fetele mai înalte au stat pe culoarul microbuzului, pe genți, să poată să-și întindă picioarele", a spus tehnicianul.

Pizza pe genunchi

Brăilencele nu au avut bani nici de restaurant, de o masă caldă. "Am cumpărat pizza și am mâncat în microbuz", au spus fetele.

"Firma de transport cu care făceam deplasările nu mai vrea să ne ducă. S-au strâns datorii mari, din ce am înțeles și noi. Și, în aceste condiții, mergem și noi cu ce putem. Ne gândim cu groază că etapa viitoare vom juca la Zalău. O plăcere cu microbuzul până acolo", a spus Costică Buceschi.

Toată lumea speră însă ca problemele să se rezolve pentru că Dunărea este în acest moment pe locul 2 în clasament, acolo unde nu a fost niciodată în istoria clubului. "E o situație grea, dar sperăm să ieșim la liman. E o situație disperată", a încheiat tehnicianul Brăilei.

"Sunt jucătoare care au mai trăit aceste lucruri, la Baia Mare și la Ploiești. Vă dați seama cum trăiesc ele în aceste momente, știind că ar putea, iar, să fi muncit degeaba?"
Costică Buceschi, antrenor Dunărea

"Cum e situația? Ca la Brăila! E greu, sunt mari probleme, eu am venit mai târziu, dar fetele care au fost de la început sunt într-o situație disperată. Sperăm să se rezolve totul. Atât mai avem speranțe"
Eliza Buceschi, centru Brăila

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
138672209828437
Gelu Oanca  •  09 Februarie 2017, 11:56

Fetelor locul vostru este la DINAMO.

demolarii
demolarii  •  09 Februarie 2017, 10:21

Intrebarea e: DE CE? Iar domnul Dedu ar trebuii sa raspunda la ea...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close