SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Calificare la superlativ » HCM Baia Mare și-a bifat obiectivul: a ajuns în grupele Ligii Campionilor

Ionica Munteanu, la 36 de ani, joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor
Ionica Munteanu, la 36 de ani, joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2015 00:00

HCM Baia Mare accede a treia oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor. Maramureşencele au zdrobit-o în finala turneului de calificare, 32-21, pe Team Esbjerg, vicecampioana Danemarcei.

Cînd ai în poartă un portar care reuşeşte 22 de intervenţii, e practic imposibil să nu cîştigi! Ionica Munteanu a făcut un meci fabulos ieri, contra danezelor de la Team Esbjerg, o echipă multinaţională, cu jucătoare din patru naţionale ale lumii: Danemarca, Norvegia, Suedia şi Olanda. Goal-keeperul băimărean a primit primul gol în minutul 9 şi doar două în primele 15 minute!

Determinarea şi hotărîrea româncelor de a nu rata grupele Ligii Campionilor s-a văzut din start. Munteanu a fost completată excelent de Melinda Geiger şi Valentina Elisei, căpitanul gazdelor care nu-şi arată deloc cei 34 de ani. 2.500 de spectatori au fost lipsiţi ieri de emoţii, la Baia Mare. Favoritele s-au distanţat repede la 10-5 şi au intrat cu şase goluri avans la pauză: 15-9.

În partea a doua, oricît au încercat danezele să revină, s-au lovit de zidul din apărare al gazdelor şi de aceeaşi Ionica Munteanu. Abbingh parcă şi-a reglat şi ea tirul, iar Aurelian Roşca a răsuflat uşurat.

Tehnicianul a putut să ruleze tot lotul şi să-şi odihnească piesele de bază. Diferenţa a crescut însă la 8, 9, 10 chiar şi la 15 goluri! Noroc că, pe final, gazdele au lăsat-o mai moale, nu au mai pus umărul în apărare, iar tabela a încremenit la 32-21.

A treia calificare consecutivă în grupele Ligii Campionilor pentru HCM, care sezonul trecut a ajuns pînă în faza sferturilor de finală, fiind eliminată în tentativa ei de a ajunge în Final 4 de Dinamo Volgograd.

Joc mai bun fără vedete

HCM Baia Mare a renunţat în vară la multe dintre vedetele ei, jucătoare aduse din toată Europa, dar, paradoxal, echipa joacă mult mai bine acum. Româncele fac acum legea, iar "stranierele" Jezici, Pineau şi Abbingh par "de-ale casei".

Băimărencele au început excelent actualul sezon. Au cîştigat Supercupa României, în faţa celor de la CSM Bucureşti, chiar la Bucureşti, au un parcurs fără greşeală în campionat, după patru etape, iar ieri au acces şi în grupele Ligii Campionilor.

Grupă grea, dar nu imposibilă

Vicecampioana României va juca în grupa A a Ligii Campionilor alături de Larvik, Krim Ljubljana şi Rostov Don. Primele trei echipe se califică în grupele principale, iar slovenele de la Krim pleacă, de departe, cu a patra şansă în grupă.

HCM Baia Mare va debuta pe 16 octombrie, chiar la Ljubljana, urmînd ca apoi să joace de două ori acasă cu Larvik, respectiv Rostov Don.

Maramureşencele au jucat şi sezonul trecut cu norvegiencele de la Larvik, dar au pierdut de fiecare dată: 23-24 acasă şi 26-31 în deplasare. La Baia Mare însă, gazdele au ratat 7 aruncări de la 7 metri în meciul pierdut la limită!

HCM Baia Mare 32
Elisei 9, Geiger 5, Abbingh 5, Jezici 3, Nechita 3, Perianu 2, Pineau 2, Oltean 1, Szucs 1, Tănăsie 1. Antrenor: Aurelian Roşca

Team Esbjerg 21
Van der Heijiden 5, Grigel 4, Kviesgaard 3, Polman 3, Vestergaard 3, Alm 2, Zachariassen 1. Antrenor: Lars Frederiksen

Dinamo în turul 2

Dinamo Bucureşti s-a calificat fără emoţii în turul doi al Cupei EHF după ce a trecut în dublă manşă de o altă echipă din România, Energia Tg. Jiu. Calificarea a fost tranşată la Bucureşti, acolo unde elevii lui Eliodor Voica au cîştigat cu 38-24. Ieri, la Tg. Jiu, Energia şi Dinamo au terminat la egalitate, 24-24. Dinamo va juca în turul doi contra grecilor de la Diomidos Argous, primul meci pe 10/11 octombrie, în Grecia, returul o săptămînă mai tîrziu, la Bucureşti.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
razvyyc
razvyyc  •  14 Septembrie 2015, 20:40

Domnule Ursescu, schimbati textul de sub fotografie. Ionica Munteanu nu este la prima participare in grupele CL. Nu stirbiti palmaresul jucatoarei prin nestiinta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează