SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL MASCULIN

Campionii n-au jucat nici măcar pentru fani în fața marii rivale » Steaua a învins-o pe Dinamo, 29-24, în "Ștefan cel Mare", un rezultat mai mult decât suspect!

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 21:55

”Câinii” au fost apatici și nu au jucat nici măcar pentru fani în fața marii rivale.

 Urmările unui sistem falimentar!

Ultima etapă a Ligii Naționale masculine a adus al doilea rezultat mai mult decât suspect, după acel Dunărea Călărași-HC Odorhei, 27-27.

Vineri seara, în Ștefan cel Mare, marile rivale Dinamo și Steaua s-au întâlnit într-un meci fără nicio miză. Dinamo era pe primul loc, Steaua pe 9! Toată lumea se aștepta ca "alb-roșiii" să nu aibă nici o problemă în fața unei echipe care obținuse o singură victorie în ultimele 9 partide de campionat! Nu a fost însă așa. Extrem de letargici, dinamoviștii au cedat lamentabil. A fost 14-14 șa pauză și 24-29 la final.

Un meci pentru pariuri? Dinamoviștii pun rezultatul doar pe faptul că nu mai aveau nici o motivație și că s-au menajat pentru partidele din play-off care vor începe săptămâna viitoare. "Am avut o prestație extrem de slabă și lucrul acesta ar trebui să ne dea de gândit pentru că ne așteaptă partide importante peste câteva zile", a fost tot ceea ce a declarat antrenorul Eliodor Voica!

Steliștii, pe de altă parte, nu au salvat nimic după ce nu au fost în stare să prindă măcar play-off-ul, intrând în seria echipelor care se bat la retrogradare. "Acest rezultat poate mai spală rușinea prestațiilor noastre de până acum", a declarat pivotul stelist Gheorghe Irimescu.

Dinamo, din "surpriză" în "surpriză"

Dinamoviștii au fost siguri de primul loc în sezonul regulat cu cinci etape înainte de final. A fost momentul în care "câinii" au jucat parcă doar pentru că erau obligați. Ultimele rezultate ale bucureștenilor sunt mai mult decât suspecte. A fost un 29-29 la Călărași, cu Dunărea, apoi o victorie cu Vaslui, chinuită, acasă, 31-28. A urmat a doua înfrângere în campionat, 27-30 la Odorhei, un nou succes mai mult decât chinuit, 27-27 la Focșani, și apoi cireașa de pe tort, prima înfrângere pe teren propriu din actuala stagiune, 24-29 cu Steaua.

Rezultatele obținute în ultimele etape, de către toate formațiile, pun într-o lumină extrem de proastă sistemul de desfășurare al Ligii Naționale. Echipele nu mai au pentru ce lupta, jocurile nu mai au miză, și de aici tot felul de "blaturi-surpriză". Federația doarme și urmărește pasibilă prestații jalnice ale unor juctori care, pe bună dreptate, nu au pentru ce să tragă să-și rupă mâinile și picioarele în niște meciuri fără miză. Asta doar pentru moftul de a avea play-off și play-out, sistem care nu e prezent în nici unul dintre marile campionate ale Europei, precum Germania, Franța sau Spania, Noapte bună! 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
robert1205
robert1205  •  01 Aprilie 2017, 08:23

Era de asteptat acest rezultat.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 Martie 2017, 23:42
Postat de alenb pe 31 Martie 2017, 23:11

Si daca nu era cu play off ce anume o impiedica pe dinamo sa cedeze meciul? Hai sa ne uitam pe clasament, era campioana matematic. Iar majoritatea campionatelor europene FOLOSESC sistemul play off, hai sa nu ne comparam doar cu Germania, Spania, Franta, mai sunt si nordicii, Ungaria, Slovenia, Rusia etc

incontestabil. in ultimele meciuri dinamo a rulat tot lotul, inclusiv multi jucatori mai tineri. a odihnit garnitura de baza, care a facut o figura frumoasa in CL unde cu mai multa sansa, putea trece de grupele principale. nu mai spunem de campionat, distrus de Dinamo de vreo 2 ani, prin diferenta imensa de valoare fata de restul cluburilor. numai un gigist ranchiunos, non fair play si obtuz, ca ala de mai jos, poate avea alta opinie. )

alenb
alenb  •  31 Martie 2017, 23:11

Si daca nu era cu play off ce anume o impiedica pe dinamo sa cedeze meciul? Hai sa ne uitam pe clasament, era campioana matematic. Iar majoritatea campionatelor europene FOLOSESC sistemul play off, hai sa nu ne comparam doar cu Germania, Spania, Franta, mai sunt si nordicii, Ungaria, Slovenia, Rusia etc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează