SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Ce a spus Cristina Neagu înainte de startul Europeanului din Danemarca: „E clar, să nu ne ascundem după degete!”

Cristina Neagu în acțiune la CM 2019 FOTO Cristi Preda
Cristina Neagu în acțiune la CM 2019 FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 17:30 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 18:26

Cristina Neagu, aflată la a șaptea participare la un Campionat European, evidențiază că avem o echipă neexperimentată, dar speră ca forța grupului să suplinească anumite lipsuri

 „Tricolorele" au ajuns luni la Kolding, în Danemarca, acolo unde joi vor debuta la Campionatul European împotriva Germaniei. Înainte de plecare, Cristina Neagu, căpitanul României, a vorbit despre provocările pe care acest turneu final le propune.  „E o perioadă ciudată pentru toată lumea, dar sunt recunoscătoare pentru că putem juca handbal, cred că Danemarca face o treabă extraordinară prin a ține acest turneu final de una singură. Prin asta arătăm că handbalul trăiește, că există în continuare. E fantastic ca în condițiile actuale să jucăm un turneu de o asemenea anvergură!", a spus jucătoarea în vârstă de 32 de ani. 

Dorință, energie, unitate

 Interul stânga a subliniat, de asemenea, că echipa României se află într-o situație grea din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele este că nu a mai jucat o partidă oficială de aproape un an. 

 „Sunt fete care au debutat anul trecut la CM și care de atunci nu au mai jucat, acum o vor face și la un CE, în plus mai sunt și jucătoare care debutează la un turneu final. Cred că ăsta este un handicap foarte mare cu care pornim la drum, sper să-l putem suplini cumva printr-o dorință mai mare, printr-o energie mai bună, printr-o unitate de grup, mai ales în primele meciuri, ca să intrăm în formă cât mai repede", a spus Neagu. 

 „De fiecare dată am avut suporterii români alături de noi, dar din păcate acum nu le este permis să fie în sală, însă ne vor susține din fața televizoarelor și sunt convinsă că vor fi alături de noi cu sufletul. Sper să le putem oferi niște victorii frumoase"- Cristina Neagu

 „Greu, dar cu încredere" 

Cea mai bună jucătoare a lumii în patru ocazii, Neagu a vorbit și despre absența Crinei Pintea, care înainte de plecarea spre Danemarca a fost depistată cu COVID-19.  „Pierderea ei este una imensă în condițiile actuale, ea este o jucătoare de bază a echipei naționale și pe lângă golurile pe care le marca va fi greu să îi suplinim prezența ei în faza de apărare", a subliniat ea. 

În concluzie, Cristina Neagu a adăugat:  „E clar că avem o echipă destul de neexperimentată la acest CE, nu trebuie să ne ascundem după degete. Cel puțin centrul apărării va fi format din fete care au jucat puțin sau deloc pe acea poziție. Va fi o sarcină dificilă, dar mergem la drum cu ce avem, cu încredere. Vom încerca să ne încurajăm una pe cealaltă și să formăm un grup cât mai unit pentru a suplini absențele și carențele pe care le avem în acest moment". România face parte din Grupa D alături de Germania, Polonia și Norvegia.

 „Mergem la acest Campionat European după ce acum doi ani de zile am ocupat poziția a patra, nu cred că avem de luat o revanșă pentru Mondialul din 2019, mai ales că nu întâlnim aceleași echipe. Important să ne gândim strict la acest turneu, să facem meciuri cât mai bune și să obținem cât mai multe victorii"- Cristina Neagu

7 handbalisteau făcut parte din lotul României la turneul final precedent, Mondialul din Japonia: Dedu, Dumanska, Iuganu, Neagu, Polocoșer, Seraficeanu, Ostase

Importantă este echipa 

Căpitanul Românei a spus că nu și-a propus niciun obiectiv personal pentru această întrecere și că echipa trebuie să primeze. "Îmi doresc să fiu sănătoasă pentru că și pentru mine a fost o perioadă grea de când am luat acest virus au urmat două luni dificile în care am forțat să revin, m-am tot accidentat, tot felul de probleme musculare, apoi la genunchi, am avut puține antrenamente de handbal și puține meciuri înainte să vin la echipa națională. O să încerc să dau ce am mai bun, ca de fiecare dată", a subliniat Neagu. 

 Sfaturi pentru coechipiere 

Cristina Neagu a dezvăluit și ce le-a spus colegelor după problemele care s-au ivit în această perioadă. "Că mergem mai departe, că e important că suntem sănătoase și că fiecare trebuie să profite de șansa pe care o are pentru că nu e atât de ușor să ajungi la un turneu final nici ca echipă, nici individual. Sigur sunt absențe importante, dar trebuie să credem sută la sută în cele pe care le avem în echipa actuală", a spus ea. 

 „Vom face tot ce este necesar ca să ne protejăm de virus, nu vom ieși prea mult din hotel, astfel vom avea mai mult timp să ne concentrăm la meciuri. Poate fi, la un moment dat, o situație grea pentru că e dificil să stai izolat tot timpul, psihic nu va fi ușor" - Cristina Neagu

 O competiție influențată de virus 

Cristina Neagu a analizat și perioada în care se desfășoară acest Campionat European. "În condițiile actuale, performanța pică pe locul doi pentru că toată lumea este îngrijorată de acest virus, încercăm să ne ferim. O să conteze pentru că în momentul în care la o echipă o să apară mai multe cazuri de COVID-19, acea formație nu va putea alinia cea mai bună formulă și va avea probleme", a explicat ea. Apoi a continuat: "Norvegia, Rusia, Franța, poate și Danemarca se bat la primele locuri, Spania la fel, Olanda. În condițiile actuale, se pare că acest coronavirus este un adversar mai puternic decât cei obișnuiți la handbal". 

Lotul României pentru CE 2020 

  • Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu 
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu, Alexandra Dindiligan 
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Andreea Polocoșer 
  • Centri: Eliza Buceschi, Ana Maria Țicu, Cristina Laslo, Andreea Popa 
  • Interi dreapta: Laura Popa, Ana Maria Savu 
  • Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu 
  • Pivoți: Lorena Ostase, Alexandra Subțirică

5 debutantela un turneu final va avea România în lot: Ana Maria Măzăreanu, Alexandra Dindiligan, Ana Maria Țicu, Andreea Popa și Alexandra Subțirică

Programul României la Euro 2020 

  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania 
  • 5 decembrie, ora 17:00 Polonia-România 
  • 7 decembrie, ora 21:30 România-Norvegia 
  • Turneul va fi transmis de DigiSport, Telekom, LookSport

Citește mai multe știri despre Campionatul European de Handbal:

Bogdan Burcea, antrenorul României: „Nu acceptam să vin la națională dacă nu aveam încredere în echipă!”

EXCLUSIV. Crina Pintea are coronavirus. Ratează turneul final al Campionatului European

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
creeperno
creeperno  •  02 Decembrie 2020, 22:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10156162893436307
Johny English  •  02 Decembrie 2020, 20:21

Mda...rau cu rau, dar mai rau fara rau! Hai Romania!

10156162893436307
Johny English  •  02 Decembrie 2020, 20:20
Postat de fcsbist.de.mic pe 02 Decembrie 2020, 18:25

Neagu se ascunde după degete, Hagi se ascunde după unghii...

Tu te ascunzi dupa Cioban! ))) Ca sa nu te prinda Talpan! ))))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează