SPORTURI  »  HANDBAL  »  CONSTANȚA

Constanța se întoarce! Nou-promovata HC Dobrogea Sud a învins aseară campioana Dinamo, 32-29, și după 8 etape a trecut pe primul loc

Portarul Dan Sijan a făcut un meci fantastic aseară. A și marcat din poartă în poartă FOTO Paul Alexe (Constanța)
Portarul Dan Sijan a făcut un meci fantastic aseară. A și marcat din poartă în poartă FOTO Paul Alexe (Constanța)

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2016 00:00

HC Dobrogea Sud Constanța, echipa înființată acum doi ani pe malul mării, drept urmașă a HCM Constanța, fosta campioană care a dat faliment, e gata să se bată pentru titlu în România.

Cu jucători care au trecut în marea lor majoritate pe la HCM, dar și cu întăriri din străinătate, Dobrogea Sud a pornit cu stângul, înfângere cu Timișoara în prima etapă, pe teren propriu. Au urmat însă 7 victorii consecutive, cea mai strălucitoare fiind cea de aseară, în fața campioanei Dinamo.

Meciul veteranilor

Echipa cu cea mai ridicată medie de vârstă din campionat a fost neobosită! Portarul sârb Dejan Sijan (39 de ani), macedoneanul Branislav Angelovski (39 de ani), Laurențiu Toma (35), George Buricea (37) și un alt sârb, Dalibor Cutura (41 de ani), le-au făcut viața grea "alb-roșiilor". Echipa lui Eliodor Voica nu a putut conta pe doi dintre golgeterii ei, croatul Jakov Vrankovici și Ciprian Șandru, iar acest lucru s-a văzut.

Constanța a condus în permanență, s-a distanțat la cinci goluri în partea a doua și de acolo parcă a jucat mult mai sigur și mai eficient. S-a terminat 32-29, victorie care-i propulsează pe constănțeni pe primul loc în Liga Națională după 8 etape. Obiectivul anunțat de echipa portarului-președinte Rudi Stănescu, și el încă jucător activ, acela de a se bate la campionat, nu mai pare deloc o glumă. Constanța trăiește pentru handbal!

Dinamo nu-și revine

Campioana României trece printr-o perioadă de aiureală. După egalul înregistrat la Reșița, bucureștenii s-au impus cu emoții în fața nou-promovatei CSU Suceava, 29-28, apoi au terminat la egalitate cu Beşiktaş în Liga Campionilor, iar aseară au pierdut la Constanța. Prima înfrângere după mai bine de 4 luni! Urmează meciul de Ligă, de la Braga, în care "alb-roșiii" pot reveni pe linia de plutire.

FEMININ / Fără strălucire

CSM București nu a avut deloc o evoluție concludentă, aseară, la Cluj, cu trei zile înainte de debutul în noua ediție a Ligii Campionilor. Campioana Europei s-a chinuit 45 de minute să se desprindă de tânăra formație clujeană. Ionica Munteanu și Florina Chintoan, jucătoarele de națională ale Clujului, și-au motivat colegele prin evoluția lor.

CSM a răspus prin evoluția foarte bună a suedezei Linnea Torstensson, dar și prin paradele croatei Jelena Grubisici. Apărarea bucureștencelor a făcut până la urmă diferență, scorul final fiind unul clar pentru oaspete: 28-19. CSM va debuta duminică în noua ediție a Ligii, pe teren propriu cu rusoaicele de la Rostov Don, echipa pe care au eliminat-o sezonul trecut în "sferturi".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează