SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAȚIA, 19:30, TVR2, TVRHD, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Bombardierul Croației: ea e principalul pericol la poarta Denisei Dedu

Andrea Penezici în acțiune contra Rusiei // FOTO Marius Ionescu
Andrea Penezici în acțiune contra Rusiei // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2016 00:00

Croația mai speră la calificare dacă bate România. Echipa ex-iugoslavă se bazează pe un golgeter de clasă: interul stânga Andrea Penezici.

"Croația nu are nimic de pierdut. Ea oricum e cu bagajele făcute. Noi însă avem", spune antrenorul Martin Ambros. "Presiunea va fi pe noi. Ele vor juca relaxate, fără frică. De aceea trebuie să fim atenți", a adăugat ibericul.

Croația a pierdut la scor primele două meciuri, 26-32 cu Rusia, 16-34 cu Norvegia, dar jocul din prima repriză, cu ambele, nu a fost deloc unul rău. Croația depinde foarte mult de jocul a 3-4 jucătoare.

Prima ar fi interul stânga Andrea Penezici, jucătoarea de la Vardar Skopje, cea care în 2015 împărțea titlul de golgeter al Ligii Campionilor cu Cristina Neagu.

Penezici are o forță în braț formidabilă, iar la înălțimea sa de 1,86 e foarte greu de oprit. Apoi, Croația va trebui anihilată la jocul pe semicerc, având doi pivoți foarte buni: Andrea Covici și Vesna Milanovici-Litre.

Croația nu ne-a învins niciodată la Europene, în precedentele trei partide româncele câștigând clar. Au făcut-o însă în ultima întâlnire oficială, la Mondialul din Brazilia 2011, în faza optimilor de finală. A fost 27-28 atunci, cu România ieșind timpuriu din competiție.

Cum nu stăm la mâna altora?

România are nevoie de cel puțin un punct pentru a nu depinde de întâlnirea dintre Norvegia și Rusia, care se dispută după jocul nostru cu Croația. Dacă România face egal sau bate Croația, "tricolorele" sunt sigure de calificare și vor merge mai departe, în Main Round, cu două puncte.

Putem să ne calificăm și dacă pierdem, dar atunci condiția ar fi ca Norvegia să bată Rusia. Și atunci însă, Croația ar trebui să câștige la o diferență de minimum 6 goluri. "Nu facem calcule! Nu avem de ce. Alții să le facă! Eu știu că trebuie să batem Croația", a spus antrenorul Martin Ambros.

5e cel mai bun loc ocupat de Croația la un Campionat European, în 1994. Croația a bifat 8 turnee europene până acum. La ultimele două ediții a terminat pe 13

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Decembrie 2016, 12:15

Bine Martin, asa te vrem ! Succes deplin si de durata (in competitie).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează