SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-UNGARIA 29-21 (15-9)

Corespondență din Suedia » Fostă jucătoare a Ungariei, Szucs sărbătorește succesul: ”Ambii ochi râd!”

24 de minute și 51 de secunde a adunat Gabi Szucs în meciul de aseară, ea evoluând aproape exclusiv pe faza de apărare
24 de minute și 51 de secunde a adunat Gabi Szucs în meciul de aseară, ea evoluând aproape exclusiv pe faza de apărare

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2016 00:00

Gabriella Szucs a jucat multă vreme pentru naționala Ungariei. A luat o medalie de bronz la Mondialul din 2005, a fost la JO din 2004, dar din 2015 e româncă.

Gabriella Szucs e regretată în Ungaria. Echipa din țara vecină nu a mai contat pe aportul ei și handbalista a îmbrăcat din 2015 tricoul României. Pe când evolua la Debrecen, Gabi Szucs mergea regulat la naționala maghiară, urcând pe podium cu Ungaria în 2005, la Mondialul de la Sankt Petersburg, pe treapta a treia.

Ultima dată a jucat însă în 2008, apoi fiind practic uitată.
A venit să joace în România, fiind adusă de Gheorghe Tadici la Oltchim în 2008. Apoi a trecut pe la Zalău, Baia Mare și acum a ajuns la Brăila. Născută la Oradea, Gabi s-a socotit întotdeauna și româncă, mai ales că vorbește foarte bine românește.

Aseară, meciul cu Ungaria a fost unul deosebit pentru ea. Nu a avut emoții. A dat totul pentru naționala "tricoloră" pentru care "inima îmi bate 100%", cum spune ea.

Și după victorie, Szucs spune hotărâtă: "Nu e ca în basme, un ochi râde și unul plânge. La mine amândoi ochii râd. Am jucat pentru România cu sufletul și așa o voi face mereu", spune interul stânga.

Asta se vede și în apărare, acolo unde adversarii se lovesc ca de un zid de frumoasa blondă. "Am arătat adevărata față a echipei noastre, am intrat tare și hotărâte și parcă a fost mai ușor", spune Gabi.

Care e secretul apărării României? "Simplu. Suntem agresive, vorbim tot timpul, ne ajutăm una pe cealaltă, jucăm colectiv. Așa nimeni nu ne poate învinge", mărturisește Gabi.

24de minute și 51 de secunde a adunat Gabi Szucs în meciul de aseară, ea evoluând aproape exclusiv pe faza de apărare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
cristinaco71
cristinaco71  •  12 Decembrie 2016, 14:27

TOATE FETELE NOASTRE SUNT FRUMOASE!!! HAI ROMÂNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Decembrie 2016, 12:39
Postat de caponnehhk2 pe 12 Decembrie 2016, 10:08

Va rog sa ma iertati, domnule Ursescu Marian, as dori sa va intreb ce se intampla daca jucatoarea Gabriela Szucs nu juca bine? Era infierata si acuzata de tradare? Nu vorbim aici doar de sport? De ce tineti neaparat sa duceti discutia inspre o zona xenofoba? Ungurii, ca si romanii, sunt oameni, jucatoarele de sport de performanta la fel. Cum va permiteti sa insinuati ca aceasta sportiva si-a aparat corect sansele, dar "o asteptati la cotitura", iar in cazul in care va juca vreodata prost intr-un meci Ungaria vs. Romania, veti avea o reactie pe masura? Asta este jurnalism? Va rog sa ma iertati, dar acesta este cancan. Sa va fie rusine de meserie, una pe care pretindeti ca o practicati. Dupa cum se vede, trageti intr-o femeie cu multa murdarie. Pacat.

cred ca nu ai inteles articolul,de unde ai dedus ca ca avem ceva cu vecinii nostri(mai degraba au ei ceva cu noi..vezi ce declara orban despre ziua de 1 dec)gabi e o profesionista si a jucat la fel de bine(alaturi de pintea rep chiar solutia castigatoare in aparare)cat a fost chemata la lotul maghiar a mers(cu toate ca intaietate mereu aveau jucatoarele de la gyor..apoi restul)si ea declara cu subiect si predicat ca joaca pt nationala noastra si da totul pe teren pt victorie

brandremist
brandremist  •  12 Decembrie 2016, 11:54

Nu există populisme în handbal. Aici poți reprezenta ce țară vrei atâta timp cât stai pe tușă 3 ani de zile. Sunt atâția handbaliști care urmăresc banii și succesul încât Naționala devine pentru ei un al doilea club - Qatarul a ajuns până în finala Mondialului cu o grămadă de jucători naturalizați și recompensați generos (chiar Șania se plângea că nu mai poate juca pentru Qatar pt că a reprezentat recent România). Nici naturalizarea lui Humet nu înseamnă mare lucru pt că dacă băiatul are evoluții bune, va reveni în Spania. Așa că Szucs își face jobul și se bucură pt România așa cum a făcut-o și pentru Ungaria. Iar dacă vreo țară mai înstărită decide să o achiziționeze, la fel va proceda și acolo. Ar fi bine totuși să nu uitați că handbalul nu e ca fotbalul. :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează