SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Corespondență din Suedia » Martin Ambros a lăudat jocul de apărare după eșecul cu Norvegia: "Să nu uităm cu cine jucăm"!

Articol de , - Publicat marti, 06 decembrie 2016 00:00

Antrenorul Martin Ambros a părut mulțumit de jocul echipei României pe faza de apărare, dar nu și pe cea de atac, după 21-23 cu Norvegia.

"Au fost momente și momente în jocul României. În prima parte nu am putut-o s-o anihilăm pe Nora Mork, dar în partea a doua ne-am apărat mai bine. Din păcate, în faza de atac, nu am găsit soluții, am încercat tot felul de mutări în distribuție, dar nu au dat rezultat. Să nu uităm însă cu cine am jucat, o echipă medaliată la Jocurile Olimpice, campioană mondială, care știe întotdeauna să joace momentele-cheie", a declarat Ambros.

Ambros spune că și-a asumat riscul de a face două schimbări atac-apărare în fața Norvegiei, o echipă care se știe că joacă în mare viteză. "Ne-am descurcat relativ bine, deși câteodată nu am mai avut timp să facem acele schimbări sau ne-au prins nepregătiți. Problemele reale, încă o dată o spun, au fost în atac", a declarat ibericul.

"Eu trebuie să le ridic pe fete"

Tehnicianul rămâne optimist în ceea ce privește viitorul echipei. "Nu am avut timp de prea multe antrenamente împreună, încercăm să schimbăm din mers, dar eu sunt mulțumit de felul cum au luptat fetele. O să încerc acum să le fac să nu se mai gândească la această înfrângere, să le ridic, pentru că meciul cu Rusia e foarte important. Trebuie să clădim ușor și să avem răbdare, altfel nu se poate", a subliniat Ambros.

"Stăm la mâna noastră, e important să ne calificăm mai departe pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare, să ne dovedim potențialul. Eu am încredere în echipa României"
Martin Ambros

1 contraataca avut România în meciul de aseară, fructificat de Iuganu. Norvegia a avut 6 și a marcat în patru situații

26%a fost procentajul mingilor apărate de portarii României, cu un procent mai mult decât al Norvegiei. Dedu a avut 6 mingi apărate, iar Paula 3 intervenții

"Și noi ne-am săturat de România!"

Antrenorul islandez de pe banca Norvegiei, Thorir Hergeirsson, era foarte încântat după victoria în fața României. "Sincer, nici noi nu mai vrem să întâlnim România. Cred că ne-am întâlnit de șapte ori în ultimul an, de șase ori în meciuri oficiale. România e o echipă foarte bună și trebuie să dai totul pe teren. Nici atunci nu ești sigur de victorie. Cred că venirea lui Ambros Martin va fi de bun augur. Cred că viitorul echipei României va arăta mult mai bine", a declarat antrenorul nordicelor. Hergeirsson crede că toate meciurile din această grupă vor fi foarte grele și echilibrate. "Am scăpat de România, acum dăm de Rusia. Pentru noi e excelent că am început cu o victorie", a adăugat Hergeirsson.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
mplttev
mplttev  •  06 Decembrie 2016, 23:12
Postat de ceaiuri pe 06 Decembrie 2016, 19:29

deobicei sunt mereu optimist dar acum...dupa cum jucam si ce lot avem(nu as vrea sa zic ca mergem cu cel mai slab lot la o competitie majora)nu cred ca reusim sa trecem de grupe..nu avem atac,ok,dar nici in aparare nu ne descurcam eu zic ca pt unele jucatoare o sa fie o experienta in plus

Nu avem contraatac, se mișcă fetele noastre prea lent, nu ne repliem la timp, astea sunt lucruri care ar putea fi învățate, plus că jucăm cu portarul schimbat și înlocuit cu o jucătoare de atac, atunci când suntem în inferioritate. Norvegia a venit cu jucătoare tinere să le pregătească pentru viitor noi am adus toate babele, Bazaliu și Tiron rămânând acasă.

mplttev
mplttev  •  06 Decembrie 2016, 23:06
Postat de blacksun_14 pe 06 Decembrie 2016, 10:35

ce sa faca si martin cand manea scapa sapunul cand sa scape singura cu portarul si ne ducea la -1, rateaza singura cu portarul, buciescki ratat 7m, nu stie sa dea o pasa care sa arate ca e conducator de joc, laslo cand a intrat o fost jenanta si a aratat frica.Plus ca in prima repriza poarta nu a mers deloc din pacate pentru noi.

E de vină că ia toate babele la echipa națională și le și joacă.

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Decembrie 2016, 19:29

deobicei sunt mereu optimist dar acum...dupa cum jucam si ce lot avem(nu as vrea sa zic ca mergem cu cel mai slab lot la o competitie majora)nu cred ca reusim sa trecem de grupe..nu avem atac,ok,dar nici in aparare nu ne descurcam eu zic ca pt unele jucatoare o sa fie o experienta in plus

Vezi toate comentariile (6)
Comentează