SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Cristina Zamfir povestește în premieră momentele de groază prin care a trecut la marcarea golului decisiv cu Germania: ”Nici nu m-am putut bucura!”

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2016 00:00

Era minutul 59, secunda 51, când Cristina Zamfir i-a furat mingea nemțoaicei Kerstin Wohlbold și a plecat pe contraatac.

Scorul era atunci 22-22 și un eventual gol ar fi trimis România pe locul 5 la Euro 2016. Interul stânga povestește momentul său de glorie, dar și faptul că și-a pierdut conștiența după ce s-a lovit cu capul de bară!

- Cristina, ne-ai dat ceva emoții! Nici colegele nu au putut să se bucure după marcarea golului.
- Așa e, dar ce să fac? Nici eu nu m-am putut bucura. De fapt, nici nu am mai știut dacă am marcat sau nu!

- Cum adică? Ce-ți aduci aminte?
- Știu că am luat mingea și am plecat pe contraatac. Nu știam câte secunde mai sunt, așa că nu m-am gândit decât cum să ajung mai repede. Am plecat pe extremă și m-am înălțat. Am văzut-o pe Woltering că mi-a lăsat scurtul liber și într-o fracțiune de secundă m-am gândit că e momeală. Așă că am aruncat în lung. Mai departe nu mai știu nimic!

- Te doare locul în care te-ai lovit?
- Nu mă doare. Un pic în zona gâtului, dar nu e ceva wow!

- Și când ți-ai revenit?
- Acolo jos, lângă poartă, era toată lumea lângă mine, doctorul, masorii. Cei de la ambulanță, voiau să mă pună pe targă. Le-am spus că nu mă urc pe targă. Hai, frate, că nu eram caz de targă! (Cristina râde, dar apoi explică și de ce nu a vrut să se urce pe targă!) Și așa i-am speriat rău pe ai mei, acasă. Am văzut că pot merge pe picioarele mele și le-am făcut semn că totul e OK!

- Cristina, de meciul cu Germania ce ne spui?
- Un meci greu. Toți zic că nu a avut miză, dar eu cred că a avut. Locul 5 sau 6 nu e totuna. Și noi, și ele ne-am dorit locul 5. De aici cred că a fost o partidă de luptă, disputată.

"Ne-am dorit enorm o medalie, dar nu a fost să fie. Cred însă că pentru o echipă tânără, în reconstrucție, ca a noastră, și locul 5 e un rezultat bun"
Cristina Zamfir

"Am petrecut două săptămâni frumoase la lotul național. Atmosfera a fost foarte bună și sper ca această echipă să poată face rezultate mai bune pe viitor"
Cristina Zamfir

13 goluria marcat Cristina Zamfir la Euro 2016, o medie foarte bună având în vedere că adunat a jucat doar 2 ore, 9 minute și 50 de secunde

România-Austria în preliminariile CM 2017

Ieri, a avut loc la Goteborg tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2017, turneu final care va avea loc anul viitor, în luna decembrie, în Germania. Aflată în urna favoritelor, România va juca dubla manșă pentru calificarea la Mondiale împotriva Austriei, echipa pregătită de germanul de origine română Herbert Muller. Austria are, de-a lungul timpului, rezultate bune în handbalul mondial, în perioada în care naturaliza foarte multe jucătoare străine. În ultimul timp însă, rezultatele nu au mai fost la fel de spectaculoase. Au fost și multe românce care au jucat pentru reprezentativa Austriei. Între ele, Sorina Lefter Teodorovici, Simona Spiridon, Gabriela Rotiș Nagy, Edith Matei, Liliana Țopea. Primul meci al calificărilor va avea loc pe 9/11 iunie 2017, în România, returul pe 13/15 iunie, în Austria. Celelalte partide din play-off: Macedonia-Suedia, Italia-Serbia, Croația-Slovenia, Muntenegru-Belarus, Rusia-Polonia, Ungaria-Slovacia, Ucraina-Spania și Cehia-Turcia.

Ca o concluzie!

"N-am fost fericiți să jucăm pentru locul 5, dar cred că jucătoarele s-au concentrat pe meci și pe mândria de a fi locul 5 în Europa. Cred că au fost multe meciuri într-un timp scurt, dar aș putea spune că sunt mulțumit pentru întreg turneul", a declarat Ambros Martin la finalul partidei cu Germania. "Am vrut să văd echipa jucând într-un meci cu miză și fără Neagu. Celelalte jucătoare au simțit asta și au înțeles că pot juca și fără ea. A contribuit fiecare și a ajutat echipa. Avem potențial să facem lucruri mari, important e să credem în toate jucătoarele și să fim o echipă. Altfel nu avem nici o șansă", a încheiat Ambros. Ibericul a terminat Euro 2016 cu 5 victorii și doar două înfrângeri pe banca României.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1694883147460487
Ioan Bratu  •  18 Decembrie 2016, 16:09

Felicitari Cristina Zamfir, se pare ca ce am comentat la un articol din 16 decembrie din ziarul Dvs. s-a adeverit, Ambros a gresit ca a folosit-o pe Neagu aproape tot meciul, poate daca o folosea si pe Zamfir soarta meciului cu Danemarca era alta.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  18 Decembrie 2016, 10:26

Merita spus ca portarul german Clara Wotering a fost in stare mai grea decat Cristina. Ea a fost lovita de gheata Cristinei (in cadere) chiar in cap. Din fericire, nici Clara n-a patit nimic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează