SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Criza mută Oltchimul! » Memoriul vîlcenilor la EHF a rămas fără rezultat

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 martie 2013 22:58

Pentru că la Bucureşti vor scoate mai mulţi bani din vînzarea biletelor, oficialii Oltchimului au decis să joace în Sala Polivalentă din Bucureşti, şi nu la Rm. Vîlcea


Oltchim Rm. Vîlcea a anunţat ieri că a schimbat locul de desfăşurare a partidei tur din semifinalele Ligii Campionilor, contra Gyorului. Iniţial, oficialii vîlceni anunţaseră Federaţia Europeană de Handbal că întîlnirea va avea loc în Sala "Traian", lucru confirmat pe siteul EHF.

Cererea Gyorului de a juca meciul la Veszprem, pe 11 aprilie, i-a făcut şi pe oficialii vîlceni să se răzgîndească. "Din raţiuni economice, pentru că este ştiută situaţia precară financiar a clubului, vă informăm că meciul cu Gyor se va disputa în Sala Polivalentă din Bucureşti, cu 5.211 locuri (comparativ cu cea din Vîlcea cu 3.100 de locuri)", se arată într-un comunicat al CS Oltchim.

Greu pentru suporterii vîlceni
Deşi sponsorul principal din acest sezon, Petrom, dar şi jucătoarele Oltchimului şi-ar fi dorit ca partida să aibă loc la Rm. Vîlcea, întîlnirea a fost mutată la Bucureşti. În plus, suporterii echipei, de la Vîlcea, vor trebui să scoată acum din buzunar banii pentru transport. Oficialii Oltchimului au făcut însă apel la înţelegere, pentru binele echipei, în speranţa calificării în finală. "Înţelegem că va fi greu pentru suporterii din Rm. Vîlcea să se deplaseze la Bucureşti, că acest joc poate însemna un efort financiar în plus, dar ştim că nu-şi vor abandona echipa la greu. Jucătoarele au rămas la echipă, chiar şi neplătite două luni de zile, doar pentru spectatori şi performanţă, iar acum este nevoie mai mult ca oricînd de înţelegere", sună comunicatul Oltchimului.

Vîlcenii vor întîietate
Oltchim a făcut cunoscut că posesorii abonamentelor vor avea intrarea asigurată la Bucureşti. În 2010, cu prilejul finalei Ligii Campionilor, oficialii Oltchimului au anunţat că toţi posesorii de abonamente vor primi bilete contra cost. În plus, suporterii de la Vîlcea aveau întîietate. Acest lucru nu s-a întîmplat, fiind distribuite atunci foarte multe invitaţii la politicieni şi oameni de afaceri. Asta a făcut ca la returul cu Viborg în sală atmosfera să fie cu mult sub cea de la Vîlcea.

Nu au ţinut cont de memoriul Oltchimului
Federaţia Europeană de Handbal nu a luat în seamă memoriul Oltchimului prin care vîlcenii cereau ca meciul retur, din Ungaria, să se joace conform datelor iniţiale, pe 13 sau 14 aprilie, şi nu pe 11! "Pentru promovarea handbalului feminin, a spectacolului din tribune şi pentru a oferi posibilitatea a cîţi mai mulţi spectatori să participe la un eveniment aşa de important, am fost de acord ca echipa Gyor să mute jocul în 11 aprilie", a sunat comunicatul EHF. Federaţia europeană nu a ţinut cont de faptul că suporterii vîlceni vor trebui să plece de la serviciu pentru a asista la un meci al echipei favorite, care are loc într-o zi de joi.

La Gyor se vînd bilete, Oltchimul nu le-a tipărit!
Deşi Gyorul va juca returul pe teren propriu, campioana Ungariei a pus deja de ieri la vînzare biletele pentru semifinala cu Oltchim. Tichetele se pot cumpăra de la magazinul clubului sau de la sala "Magvassy Mihaly" din Gyor şi costă între 5.000 şi 7.000 de forinţi (60 şi 100 de lei). În schimb, Oltchim nici nu a tipărit biletele. "Amănunte privind procurarea de bilete şi preţurile acestora vor fi comunicate cît mai curînd posibil" e anunţul postat pe site-ul clubului vîlcean.

Polivalenta fără noroc
Oltchim Rm. Vîlcea a mai jucat un singur meci în Polivalenta din Bucureşti, returul finalei Ligii Campionilor, cu Viborg, pe 15 mai 2010. Vîlcencele au ratat trofeul, fiind învinse în ambele manşe de daneze: 28-21 la Herning şi 32-31 la Bucureşti. Oltchim e recunoscută pentru faptul că e o formaţie foarte greu de învins pe teren propriu, cel puţin la Rm. Vîlcea.

34-5 e bilanţul victorii-înfrîngeri, pentru Oltchim, în Ligă în ultimii şase ani


Meciurile echipelor româneşti în ultimii 10 ani în Polivalentă
2002 Fibrex Săvineşti-THW Kiel 21-26 Liga Campionilor (m)
2006 Steaua-Sporting Horta 26-21 finala Challenge Cup (m)
2006 România-Serbia 21-25 preliminariile CE (f)
2006 România-Serbia 26-25 preliminariile CE (m)
2007 România-Norvegia 29-30 preliminariile CM (m)
2008 România-Japonia 44-21 calificări JO 2008 (f)
2008 România-Ungaria 31-29 calificări JO 2008 (f)
2008 România-Polonia 27-26 calificări JO 2008 (f)
2009 România-Belarus 38-32 preliminarii CM (f)
2010 Oltchim-Viborg 31-32 finala Ligii Campionilor (f)
2011 România-Rusia 28-32 preliminariile CM (m)
2012 România-Belarus 25-22 preliminariile CM (m)
2012 HCM Constanţa-Veszprem 27-37 Liga Campionilor (m)
2010 România-Muntenegru 27-28 preliminariile CE (m)
2012 HCM Constanţa-Atletico Madrid 23-28 Liga Campionilor (m)
2012 HCM Constanţa-THW Kiel 25-28 Liga Campionilor (m)
REZULTAT: 7 victorii - 9 înfrîngeri

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
pfpfpf
pfpfpf  •  23 Martie 2013, 20:16
Postat de simohayha pe 22 Martie 2013, 14:28

Cred ca nu prea citesti presa. Oltchimul are situatie financiara extrem de grava si prefera sa joace la Bucuresti unde Polivalenta are cu 2000 de locuri in plus. Asta inseamna si bani mult mai multi , necesari ca apa in in desert. Un efort din partea valcenilor, ma refer la fani, nu poate fi o gaura in buget iremediabila pentru un meci atat de important.

Cred ca nu stii tu sau nu vrei sa admiti ca acele bilete care sunt in plus sut 50% invitatii care nu dau nici un ban pe bilet...deci?...

pfpfpf
pfpfpf  •  23 Martie 2013, 18:44
Postat de razvyyc pe 22 Martie 2013, 15:35

Cum sa aplici modelul Borusiei Dortmund, cand suporterii fug de sala cand aud de meciurile din campionat? Fanii Borusiei au facut vanzari de peste 80 milioane euro numai pe produse promotionale. Sunt curios de ce suma a vandut Oltchim in judet..... Astia mai vin la meci cu Tarca, Hutupan sau Steluta Luca pe tricouri. Nu cheltuie nimic, dar vor spectacol. Bate vantul la meciurile disputete impotriva echipelor gen Braila, CSM, Galati sau Ploiesti. Halal suporteri. Iar acum vreu sa vada marele meci cu Gyorul la 2 pasi. Oare nu doriti meciul acasa, in living?

Atmosfear de la valcea era mult mai ok in sala Traian decat in Polivalenta de asta poti fi sigur .Acum se vor da invitatii la unii care nu au fost la nici un meci care nu stiu ce e acela handbal vin doar pentru ca este o semifinala ...Oamneii din Vl nu mai au bani nu au de unde sa isi permita sa vina pana in Bucuresti bani pe transport bani e bilet si alte cele ...iar in legatura cu tricourile ia uita te tu sa vezi cat este un tricou la Oltchim si vezi de exemplu la Gyor ...si apoi mai vb ;)

razvyyc
razvyyc  •  22 Martie 2013, 15:35

Cum sa aplici modelul Borusiei Dortmund, cand suporterii fug de sala cand aud de meciurile din campionat? Fanii Borusiei au facut vanzari de peste 80 milioane euro numai pe produse promotionale. Sunt curios de ce suma a vandut Oltchim in judet..... Astia mai vin la meci cu Tarca, Hutupan sau Steluta Luca pe tricouri. Nu cheltuie nimic, dar vor spectacol. Bate vantul la meciurile disputete impotriva echipelor gen Braila, CSM, Galati sau Ploiesti. Halal suporteri. Iar acum vreu sa vada marele meci cu Gyorul la 2 pasi. Oare nu doriti meciul acasa, in living?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează