SPORTURI  »  HANDBAL  »  U JOLIDON CLUJ - FEHERVAR KC, AZI, ORA 16:30, ÎN DIRECT PE DIGI2

Cu gîndul la semifinale » U Jolidon Cluj vrea să ajungă în careul de aşi al Cupei EHF

Articol de - Publicat sambata, 01 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 februarie 2014 23:40

Singura echipă feminină românească rămasă în cupele europene se bate să ajungă în careul de aşi al Cupei EHF.

În istoria sa în competiţiile europene, U Jolidon Cluj a trecut o singură dată de faza "sferturilor". În ediţia 2006-2007, ardelencele pierdeau finala Challenge Cup.

Echipa care se califica însă în grupele Ligii Campionilor în 2012-2013 speră să atingă din nou semifinalele, de această dată în EHF, a treia competiţie ca valoare. U Jolidon va trebui însă să treacă în "sferturi" de incomoda echipă maghiară Fehervar KC. Un nume mare în Ungaria, cîştigătoare a acestei competiţii în 2005, după ce a învins în finală Gyor, Fehervar e pe locul 5 în întrecerea internă, la fel ca şi Clujul.

Antrenorul Horaţiu Paşca e de părere că unguroaicele sînt favorite la calificare. "Jucăm cu o formaţie maghiară extrem de puternică. Au jucătoare experimentate şi cred că sînt favorite. Am ajuns însă pînă aici şi vom face totul ca să mergem mai departe. Ne aşteptăm ca sala să fie plină şi ăsta ar fi marele nostru avantaj", a declarat Paşca.

Fehervar e antrenată de danezul Oldrup Jensen şi are în lot două internaţionale maghiare: portarul Eva Kiss şi centrul Tamara Tilinger, plus spaniola Nuria Benzal.

"Clujul are o echipă puternică, dar sîntem optimişti şi cred că ne vom califica. Totul se va decide însă, cu siguranţă, în meciul retur", a declarat danezul.

Manşa secundă se joacă la Szekesfehervar, pe 9 martie, de la ora 17:00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
neluturap
neluturap  •  01 Martie 2014, 19:24

ma mir ca un oras asa mare si potent financiar nu reuseste sa-si faca o echipa puternica care sa se bata la titlu si la o cupa europeana.

un_ardelean
un_ardelean  •  01 Martie 2014, 18:03
Postat de ceaiuri pe 01 Martie 2014, 17:19

dupa o repriza de cosmar...

A 2.-a tot de cosmar... U-Jolidon nu are linie de 9 m...

ceaiuri
ceaiuri  •  01 Martie 2014, 18:03

a urmat una aproape la fel(nu am reusit decat sa venim la 3goluri de ele dar pe final..am picat )putine de zis la asemenea scor..cred ca totusi avem nevoie de antrenori straini(unguroaicele au un norvegian)ca fetele sa invete abc-ul acestui sport frumos..de la cum se executa o lov de la 7m,sa invatam sa ne aparam la pivot(nici la nationala nu reusim)si multe altele..poate noua conducere de la frh vine cu ceva idei(sa aduca 1-2antrenori straini in orasele mari,sa le achite o parte din salarii..acestia sa participe la selectii..sa descopere jucatoare noi pt ca totusi cred ca avem fete talentate)astfel incat sa ridice valoarea campionatului

Vezi toate comentariile (5)
Comentează