SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Din nou adversare pentru aur » Norvegia și Olanda se întâlnesc azi pentru titlul european, într-o reeditarea a finalei Campionatului Mondial din 2015

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2016 00:00

Ziua cea mare, cea în care se împart medaliile, a venit și la Campionatul European din Suedia.

Pentru aur se vor confrunta Norvegia și Olanda. "Nu am câștigat prea multe meciuri împotriva lor, așa că a venit timpul", a spus olandeza Laura van der Heijden.

Cele mai recente întâlniri dintre cele două formații s-au desfășurat la competiții majore. La finalul lui 2015, nordicele au trecut de olandeze în finala Campionatului Mondial cu 31-23 și apoi în finala mică de la Jocurile Olimpice de la Rio cu 36-26. Bilanțul total este clar în favoarea echipei antrenate de Thorir Hergeirsson cu șase victorii, un egal, două înfrângeri. "Avem șanse egale. Ele au evoluat mult de cât le-am învins anul trecut, s-au maturizat, alergă mai mult", a spus Nora Mork pentru site-ul competiției.

Azi, vor fi din nou față în față. Experiența la acest nivel e clar de partea Norvegiei, care este la a zecea finală europeană, în timp ce Olanda e pentru prima oară într-un ultim act de Campionat European. Cele două formații au ajuns să se lupte pentru aur, după ce au trecut vineri, în semifinale, de Franța, cu 20-16, respectiv de Danemarca, scor 26-22. Învinsele, vor juca, tot azi, în meciul pentru bronz.

6 titluri europeneare Norvegia, cucerite în 1998, 2004, 2006, 2008, 2010 și 2014

"În fiecare an în care ajungem la un turneu final, noi visăm să-l încheiem pe primul loc, dar cu siguranță nu a devenit o rutină"
Nora Mork

  • Finala mică: Danemarca-Franța

ora 16:30, TVR 2

  • Finala: Olanda-Norvegia

ora 19:00, TVR 2

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close