SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Dinamo s-a desprins în clasament după ce Potaissa Turda nu a putut trece de Poli Timișoara

Milos Dragas a marcat aseară de 4 ori pentru Turda FOTO Dan Potor
Milos Dragas a marcat aseară de 4 ori pentru Turda FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 21:29 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 21:59

Dinamo s-a desprins în clasament, după ce Potaissa Turda nu a putut trece de Poli Timișoara. Bănățenii au reușit surpriza în etapa a 16-a. Au ținut în șah Potaissa Turda, 25-25. Ardelenii se pot declara mulțumiți, au egalat cu două secunde înainte de final!

Meci nebun, la Sf. Gheorghe, în prima etapă a returului Ligii Zimbrilor. Potaissa Turda nu a putut trece de Poli Timișoara, un meci cu multe răsturnări de scor. Bănățenii porneau clar din postura de outsideri, mai ales că în această pauză au anunțat că au renunțat și la jucătorii sârbi, interul dreapta Savo Slavuljica și la portarul Aleksandar Milenkovici.

Nu de portar a dus lipsă echipa lui Vlad Caba la meciul cu Turda însă. Cristi Tcaciuc a fost eroul echipei sale, având o prestație uluitoare. Tcaciuc a apărat multe mingi în postură de unu la unu, iar Timișoara a condus la pauză cu 13-10, iar apoi cu 15-11. Nu s-a lăsat mai prejos nici veteranul Ionuț Irimuș, care și el a închis poarta Turdei minute bune. Totul s-a jucat în ultimele minute. Timișoara a condus mereu, dar Turda a revenit de fiecare dată. 

Călin Dedu, fiul președintelui FRH, Alexandru Dedu, a dus Poli în avantaj cu 30 de secunde înainte de final. Dar bănățenii au bâlbâit apoi o minge, au pierdut-o și Roland Thalmaier a egalat când mai erau două secunde din joc.

Dinamo, a 15-a victorie

Campioana Dinamo nu a avut, în schimb, nici cele mai mici probleme în disputa cu CSM Făgăraș. Echipa lui Constantin Ștefan a surclasat formația brașoveană, 39-25. A fost concurs de goluri la poarta Făgărașului. Dinamo și-a trecut în cont al 15-lea succes stagional și conduce detașat în clasament. Făgărașiul a renunțat în această iarnă, din motive financiare, la "străini", Marko Lasica, Marek Korbel sau Nikola Lazici fiind lăsați să plece. Tot în etapa a 16-a a Ligii Zimbrilor, favoritele s-au impus fără probleme. 

Dobrogea Sud Constanța, echipă care a anunțat și ea despărțirea pe cale amiabilă, în această iarnă, de interul stânga Alan Blazevic, din Croația, coordonatorul de joc Onur Ersin, din Turcia şi interul dreapta muntenegrean, Igor Radojevic, a învins CSM Bacău, 29-22.

La meciul dintre CSM București și Magnum Botoșani s-au marcat 71 de goluri, cele două echipe punând accent doar pe ofensivă. Steaua s-a răzbunat pe CSU Suceava, 26-19, după ce moldovenii le încurcaseră socotelile bucureștenilor, în tur, cu acel egal, 24-24. CSM Focșani a învins Reșița, iar Minaur Baia Mare a depășit CSM Vaslui. Joi, tot la Sf. Gheorghe, sunt programate partidele etapei cu numărul 17, după următorul program: CSM București-CSM Reșița (11:00), Dobrogea Sud Constanța-Magnum Botoșani (13:00), Minaur Baia Mare-CS HC Buzău (13:45), CSM Făgpraș-CSU Suceava (15:45), Dinamo-CSM Focșani (16:30, TVR2), Steaua-Potaissa Turda (18:25, TVR1), Poli Timișoara-CSM Vaslui (18:30).

REZULTATE ETAPA A 16-A

Magnum Botoșani-CSM București 33-38 
CSM Focșani-CSM Reșița 28-19 
CSM Bacău-Dobrogea Sud Constanța 22-29 
CSM Vaslui-Minaur Baia Mare 26-29 
CSU Suceava-Steaua 19-26 
Dinamo-CSM Făgăraș 39-25
Potaissa Turda-Poli Timișoara 25-25 
CSU Suceava-Steaua 19-26

CLASAMENT DUPĂ 16 ETAPE

Dinamo s-a desprins în clasament după ce Potaissa Turda nu a putut trece de Poli Timișoara

CSM București a dat de pământ cu Brăila » „Bufnițele” nu le-au speriat pe vâlcence, iar Bistrița a câștigat un meci de cupă europeană

Destinație-surpriză pentru Crina Pintea » Echipa de la noi care continuă să aducă jucătoare de „națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează