SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 23-23

EXCLUSIV / CORESPONDENȚĂ GSP DE LA AARHUS Gabriela Szucs speră să urce pe podium la Rio: "Cu România vreau medalie!"

Gabi Szücs a început să joace pentru România în 2015
Gabi Szücs a început să joace pentru România în 2015

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2016 00:00

Gabriella Szücs a participat la JO de la Beijing cu "naţionala" Ungariei. Acum speră să urce pe podium, cu "tricolorele".

Născută la Oradea, a crescut în Ungaria, la Debrecen. A ajuns în România în 2009, la Oltchim, şi nu a mai plecat de atunci. A învăţat româneşte, acum se simte ca o româncă. Anul trecut, când a ajuns în "naţionala" României, a fost ca un vis.

Trăieşte atunci când intonează "Deşteaptă-te, române!", pe care l-a învăţat foarte uşor. "Acum sunt româncă, sunt în echipa asta şi dau totul pentru ea", spune Gabi

Ea adaugă că încă nu-i vine să creadă că vom merge la Olimpiadă. "Realizez pe de-o parte că ne-am calificat la Olimpiadă, dar parcă e în continuare un vis. Aşteptăm acum să înceapă pregătirile", spune Gabi. E dezamăgită că echipa nu a învins aseară Muntenegru.

"Cred că a fost şi un pic de oboseală pentru că şi ieri am jucat aproape tot meciul. Îmi pare rău că am făcut doar egal, dar mă bucur enorm că am jucat bine şi am arătat iar unitate de grup. Calificarea la Olimpiadă, lucrul pentru care am venit aici, s-a realizat", a subliniat Szücs.

Promisiune: pe podium

În 2008, la Beijing, a îmbrăcat tricoul Ungariei. "Atunci am luat locul 4. Mi-am promis că acum, cu România, voi câştiga o medalie. Doamne ajută!", adaugă Gabi. Crede că se poate realiza acest lucru.

"Cum simt atmosfera în echipă şi cum simt că suntem de unite, am mare încredere". A spus acelaşi lucrul şi anul trecut, înainte de a pleca la Mondiale. "Mulţi au râs de mine, nu au avut încredere. Voi munci să prind lotul, important e să fiu sănătoasă", a încheiat ea.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
cristinaco71
cristinaco71  •  21 Martie 2016, 14:31

DOAMNE AJUTA!!! Ar fi o MARE bucurie pentru toti românii sa câstigati o medalie olimpica! Nu conteaza culoarea acesteia, atâta timp cât jucati cu tot sufletul si dati totul pe teren ca o echipa unita.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează