SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATELE MONDIALE UNIVERSITARE

Fără aur, doar argint! România nu a reușit să câștige în finala cu Spania, scor 14-20

Mădălina Zamfirescu a marcat 15 goluri la Mondialul Universitar de la Malaga // FOTO Cristi Preda
Mădălina Zamfirescu a marcat 15 goluri la Mondialul Universitar de la Malaga // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 03 iulie 2016 00:00

Deși România a aliniat la Malaga, în competiția feminină, echipa cea mai sonoră, nu a reușit să câștige aurul, pierzând clar finala cu Spania, 14-20.

România trecuse de Spania în faza grupelor cu 20-19. Fusese un meci chinuit însă în care "tricolorele" au câştigat cu mult noroc, fiind conduse în permanență.

Ieri, în finala Mondialului universitar de la Malaga, istoria nu s-a mai repetat. Spania a etalat același joc în viteză, cu apărare avansată, la limita agresivității. România nu a știut să răspundă acestui joc.

Mult prea statice în atac, cu un joc la voia întâmplării, fără orizont, rezultatul a fost previzibil. Extremele nu au plecat deloc în circulație, iar atunci când au primit mingea au ratat din situații foarte clare.

Nu au jucat numele

Staff-ul naționalei olimpice a României a gândit competiția din Spania ca un preambul la Jocurile Olimpice de la Rio. Le-au trimis în Spania pe Dedu, Vizitiu, Perianu, Zamfirescu sau Laura Popa, jucătoare care au cochetat cu echipa mare pentru a le vedea la lucru. Dintre toate însă, doar portarul Denisa Dedu a dat satisfacție. Jocul celorlalte nu a fost deloc unul strălucitor, fiind mai degrabă unul modest.

România a terminat la final pe locul 2, și-a adjudecat medaliile de argint, dar obiectivul nu a fost atins. Jucătoarele nu au arătat deloc ca putând face parte din lotul pentru Rio.

Antrenorul Tomas Ryde a fost în Spania pentru a le vedea la lucru. Concluziile le va spune de luni, când echipa olimpică se va reuni la Ploiești, în vederea participării la Rio.

16intervenții au adunat împreună portarii Șerban (10) și Dedu (6) în finala de ieri. Fără ele, scorul ar fi fost și mai drastic

1titlu mondial universitar are România în istorie. Cel cucerit în 2002, tot în Spania. "Tricolorele" mai au patru medalii de argint

Rezultatele României la CM Universitar:

  • 43-11 cu India
  • 20-19 cu Spania
  • 23-22 cu Japonia
  • 21-18 cu Rusia
  • 14-20 cu Spania

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close