SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - GYOR, AZI, ORA 18:00, DIGI 1, DOLCE 1

Finala se rejoacă » CSM București și Győr se întâlnesc azi pentru prima dată de la disputarea ultimului act al Ligii Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 00:00

Finala Ligii Campionilor între CSM și Győr se rejoacă azi, de la ora 18:00, la București, cu casa închisă.

Interesul pentru partida dintre campioana României și cea a Ungariei este unul uriaș, peste 5.000 de spectatori fiind așteptați la meci.

CSM București a câștigat în primăvară Liga Campionilor, trecând, după executarea loviturilor de la 7 metri, de Győr. Cele două echipe nu au putut să se desprindă una de cealaltă după cele 65 de minute de joc efectiv. A fost unul dintre cele mai palpitante jocuri din ultimii ani, ambele echipe conducând și revenind pe rând pe tabelă. S-a terminat 25-25, după care s-a trecut la aruncările de la 7 metri.

Să ne reamintim!

  • Isabelle Gullden GOL 1-0
  • Aniko Kovacsics GOL 1-1
  • Carmen Martín GOL 2-1
  • Nycke Groot apără Mayssa Pessoa
  • Ana Paula Rodrigues GOL 3-1
  • Heidi Løke apără Mayssa Pessoa
  • Aurelia Brădeanu GOL 4-1

CSM București era cotată cu ultima șansă, în primăvară, în Final Four, la câştigarea Ligii, dar bucureștencele au jucat cel mai bun handbal și au terminat pe podium, în baia de confeti.

Unguroaicele nu au uitat meciul

Din cele două echipe care au evoluat sezonul trecut, în cele două echipe au survenit câteva modificări. La CSM nu mai sunt Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues, două din artizanele succesului de la Budapesta, dar nici Vetkova și Fisker. La Győr, Kovacsics, Sulland și Alstad au părăsit echipa.

CSM are și alt antrenor, Kim Rasmussen ajungând chiar pe banca tehnică a naționalei Ungariei. De partea cealaltă, Martin Ambros, tehnicianul care a preluat Győrul în 2012 și care a semnat recent și cu naționala României, caută răzbunarea.

"Toate jucătoarele se știu acum mai bine și cred că am înțeles ce greșeli am făcut sezonul trecut. Lucrăm zi de zi la antrenamente ca să ne îmbunătățim evoluțiile", a declarat Martin Ambros pentru DigiSport. Tehnicianul consideră că CSM are o echipă mai bună chiar decât anul trecut! "Sunt deţinătoarele titlului, ne-au învins în finală, dar acum e un nou sezon. CSM-ul are o echipă puternică, chiar mai bună decât cea de anul trecut, aşa că pentru noi e o provocare importantă. Va fi dificil, dar suntem gata de luptă şi vrem să ne întoarcem de acolo cu două puncte", a subliniat spaniolul.

"Abia așteptăm meciul!"

Și bucureștencele simt adrenalina crescând în corp odată cu apropierea partidei. "Să nu uităm că jucăm acasă. Putem să le batem. Trebuie doar să fim la fel de dure cum am fost cu Rostov. Să ne apărăm, să nu le lăsăm să-și facă jocul", spune extrema dreapta Carmen Martín.

Aurelia Brădeanu a jucat 7 ani la Győr, dar nu mai simte acum nimic special pentru campioana Ungariei. "Nu am sentimente, Győrul nu mai este ce a fost. Am avut emoții în trecut când jucam contra lor, dar acum sunt prea puține fete care au rămas dintre fostele coechipiere", a declarat Brădeanu, autoarea aruncării decisive în finala de la Budapesta.

Nordica Linnea Torstensson e și ea pregătită. "Abia așteptăm acest meci, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri. Va fi, cu siguranță, o confruntare foarte strânsă, iar spectatorii vor avea posibilitatea să vadă un handbal de cel mai înalt nivel", a spus suedeza.

CSM-Győr e a patra confruntare dintre cele două formații, maghiarele impunându-se până acum de două ori, iar CSM o dată.

"Va fi foarte important să ne apărăm bine. Am dovedit că putem evolua foarte bine în atac, dar defensiva va fi cheia acestui meci. Va fi un meci greu, împotriva unor jucătoare foarte bune"
Kari Grimsbo, portar Győr

Kim e la București

Fostul antrenor al CSM-ului, tehnicianul cu care campioana României a câștigat Liga Campionilor, Kim Rasmussen, a venit ieri în România pentru a asista la jocul din această seară. Danezul nu a dorit însă să spună pe cine va susține, având în vedere că el antrenează acum naționala Ungariei. "La București m-am simțit bine, deși la un moment dat, înaintea fiecărui meci important, nu mai știam dacă sunt antrenor ori nu", a glumit Kim.

Cine este Győr?

Campioana Ungariei, ETO Audi Győr, e cea mai bogată echipă din handbalul feminin. Susținută financiar de concernul german Audi, Győr are un buget de 4,5 milioane de euro. Maghiarele aveau până în 2015 o sală de 2.500 de locuri, dar pentru că mereu erau nevoite să joace fazele finale la Vezsprem, Primăria Győr, cu ajutorul Guvernului, a construit o sală la Győr de 5.000 de locuri. Astfel, campioana Ungariei își joacă acum partidele de pe teren propriu în "Audi Arena".

14 internaționaleare în lot Győr: 7 din Ungaria, 3 din Norvegia, 2 din Olanda și câte una din Brazilia și Cehia

8 finale pierdute până să câștige Liga!

Győr era cunoscută până nu demult ca fiind una dintre cele mai ghinioniste echipe din lume. Campioana Ungariei a pierdut nu mai puțin de 8 finale de cupe europene până să pună mâna pe primul trofeu. Győr a ratat de patru ori Cupa EHF (1999, 2002, 2004, 2005), o dată Cupa Cupelor (2006) și de trei ori Liga Campionilor (2009, 2012, 2016). A pus însă capăt insucceselor în 2013, când a cucerit Liga Campionilor, anul următor bifând al doilea succes.

Au transferat cea mai bună jucătoare

În această vară, Győr a reușit cel mai sonor transfer al sezonului. Norvegianca Nora Mørk a fost adusă de la Larvik, nordica fiind considerată una dintre jucătoarele momentului. La cei doar 1,67 metri, campioana olimpică, mondială și europeană Nora Mørk are o frecvență a golurilor excepțională. În primele două etape a marcat deja 15! Mørk are, se spune, alături de Heidi Løke, cel mai mai mare contract din handbalul feminin, 20.000 de euro pe lună.

CLASAMENT GRUPA C

1. Audi Győr 2 2 0 0 59-46 4p
2. CSM București 2 1 0 1 45-45 2p
3. FC Midtjylland 2 1 0 1 43-52 2p
4. Rostov Don 2 0 0 2 48-52 0p

* primele trei echipe se califică în Main Round

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează