SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI / ROMÂNIA-SUEDIA 17-26 (6-14)

FOTO O zi pe dos » "Tricolorele" au pornit rău finala Trofeului Carpaţi şi n-au mai putut să recupereze, 17-26 cu Suedia

Articol de , - Publicat duminica, 22 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 martie 2015 22:39

După ziua de spumă şi sclipire de vineri, în care "naţionala" României a învins campioana mondială, Brazilia, ieri a venit ziua pe dos, 17-26 cu Suedia.

Ziua ştearsă, lipsită de inspiraţie şi de zvîcnet, ziua de derută, de ghinion, de zbucium. Suedezele, în schimb, adversarele din finala Trofeului Carpaţi, au început meciul cu dezinvoltură, punctînd iute prin handbalista lor cea mai periculoasă, Linnea Torstensen, interul de la CSM Bucureşti. Imediat, Edijana Dafe a dublat diferenţa din extrema stîngă şi parcă un gol se căscase deja. Unul care avea să fie iremediabil. În vreme ce atacul românesc irosea glonţ după glonţ, Neagu fiind mereu pe lîngă ţintă în primele minute, nici apărarea n-a putut strînge rîndurile, indiferent de formula folosită.

La 1-6, antrenorii "tricolorelor" au cerut un time-out menit să scuture praful de pe inspiraţie şi eficienţă, dar reacţia n-a apărut. Era minutul 8. Fază după fază, cu Torstenson, Oden, Blohm şi Dafe, nordicele şi-au mărit şi apoi consolidat avansul, iar la noi abia răsăreau muguri timizi de iniţiativă. Neagu a găsit ceva mai multă consistenţă, însă defensiva a suferit în urma celor 4 eliminări, care au lăsat semicercul propriu mult mai aerisit. S-a mers la vestiare cu un deficit greu, de 8 goluri, 6-14.

În partea a doua, coordonatele au rămas aceleaşi, iar diferenţa a crescut uşor în favoarea suedezelor, atingînd cota maximă, 12 lungimi, în minutul 54, 13-25. S-au şi suprapus două eliminări de 2 minute la borna 47 a cronometrului, făcînd situaţia aproape disperată. Au salvat impresia cîteva faze mai legate, mai rapide, şi cîteva intervenţii temeinice ale portarului Dedu. La final, cu motoarele aproape stinse, suedezele s-au impus la 9 goluri, 26-17, cucerind Trofeul Carpaţi. România are la ce medita.

ROMÂNIA 17 (6)
Neagu 7, Buceschi 3, Nechita 2, Bondar 1, Chintoan 1, Brădeanu 1, Perianu 1, Pintea 1
SUEDIA 26 (14)
Torsterson 4, Dafe 4, Blohm 3, Oden 3, Westerberg 2, Ahlm 2, Hagman 2, Wallen 2, Johansson 2, Ek 2

Umbra unei campioane
După ce a pierdut în semifinalele "Trofeului Carpaţi" în faţa României, 19-27, campioana mondială a pierdut aseară şi finala mică, 20-25. Do Nascimento, Rodrigues, Pessoa, Da Silva şi celelalte vedete "carioca" au contat doar în primele zece minute, după care Germania şi-a impus jocul, bazat pe formidabila linie de la 9 metri. Sud-americancele au avut noroc că nemţoaicele s-au relaxat pe final şi nu au mai jucat la fel de serios. Astfel, de la 23-16 în minutul 47, Germania a mai marcat de doar două ori. Echipa lui Jakob Vestergaard a ocupat locul al 3-lea, iar campioana lumii a încheiat ultima.

Gestul reparator
Cu cîteva zile înainte de începerea "Trofeului Carpaţi", de la Cluj, pentru a promova competiţia, oficialii federaţiei au propus echipei de fotbal Universitatea Cluj ca două dintre jucătoarele de bază ale reprezentativei feminine, portarul Paula Ungureanu şi extrema stînga Valentina Ardean Elisei, să dea lovitura de începere la meciul dintre U Cluj şi FC Botoşani, 0-0. Surprinzător, managerul gazdelor, Vlad Munteanu, s-a opus, invocînd faptul că fetele le vor distrage atenţia jucătorilor. Pentru a se a reabilita în faţa jucătoarelor, membrii galeriei "U" au oferit ieri înaintea meciului componentelor "naţionalei" cartea "Şepcile roşii", scrisă de Ioan Chirilă. "Le-am oferit o pagină de istorie fetelor, ca un gest reparator al incidentului nefericit petrecut marţea trecută", a declarat şeful galeriei "U".

Serbia, învinsă de Slovenia!
Adversara României din preliminariile CM 2015, Serbia, a susţinut şi ea două partide de verificare în compania Sloveniei. Vineri, sîrboaicele s-au impus fără probleme, 30-22, dar ieri au pierdut, 28-30. Aşa cum au anunţat, cele mai importante patru jucătoare ale vicecampioanei mondiale, Andrea Lekici, Sanja Damjanovici, Katarina Tomasevici şi Dragana Cvijici, nu au răspuns convocărilor federaţiei. Într-un comunicat de presă, cele patru au făcut cunoscut faptul că nu vor mai îmbrăca tricoul Serbiei pînă cînd antrenorul Sasa Boskovici nu va fi demis. Jucătoarele nu au făcut cunoscute cauzele, spunînd că sînt lucruri interne ale echipei.

1.000 de căciuli de dac
Înainte de începerea meciului cu Suedia, Neagu, Brădeanu, Ungureanu şi compania au oferit gratuit spectatorilor din Polivalenta Clujeană o mie de căciuli de dac, create special pentru acest eveniment. "Căciula de dac vrem să devină un lucru nelipsit din echipamentul oricărui iubitor de handbal, atunci cînd vremea o cere", au declarat reprezentanţii FRH.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
mathed
mathed  •  23 Martie 2015, 10:13

Eu nu stiu ce au cautat dacii la acest eveniment sportiv,am crezut ca urmeaza un meci intre dacii si mongolii.

caucazianul
caucazianul  •  22 Martie 2015, 13:24

Nu putem spune ciine in teren pina la moarte Sa ne vedem lungul nasului. Investiti bani fara acoperire. punct Comentariul tău...

danms
danms  •  22 Martie 2015, 11:47
Postat de blatistu49 pe 22 Martie 2015, 09:03

erade asteptat ca dupa victoria cu Brazil eram cei m buni din lume neau dat lectie

Tu faci blat cu limba română, dar scrii „Brazil” !... Că dacă nu ești și fudul, nu ești destul ! Că tot ești degeaba...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează