SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM FEMININ

FOTO Naționala care a eliminat România de la CM de handbal, demolată în sferturile de finală » Doar 6 goluri marcate în prima repriză

Suedia a învins Germania, scor 27-20, și s-a calificat în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin. / FOTO: Imago +4   FOTO
Suedia a învins Germania, scor 27-20, și s-a calificat în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 20:08 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 21:54

Suedia a învins Germania, scor 27-20, și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Naționala nordică va juca în penultimul act contra Franței.

Germania este naționala care a curmat visul olimpic al României. Nemțoaicele au învins reprezentativa tricoloră în faza grupelor principale, scor 24-22, suficient pentru a se califica în sferturile de finală.

Moment istoric la CM de handbal feminin » Au obținut prima victorie din istorie la turneul final
CM feminin
Moment istoric la CM de handbal feminin » Au obținut prima victorie din istorie la turneul final

Suedia, nicio emoție cu Germania în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin 

Elevele lui Markus Gaugisch și-au atins limita. Astăzi, la Herning, n-au avut nicio șansă în fața Suediei.

Nordicele au oferit o lecție defensivă în prima repriză, una în care au încasat doar 6 goluri. Tabela arăta 16-6 după primele 30 de minute, suficient ca selecționerul Tomas Axner să își odihnească din vedete și să pregătească deja semifinala.

Naționala Suediei a lovit din toate pozițiile, 4 jucătoare terminând partida cu câte 5 goluri: Olivia Mellegard, Linn Blohm, Nathalie Hagman și Jamina Roberts. Au mai contribuit la calificare: Jeny Carlson (4), Elin Hansson (2) și Tyra Axner (1).

6.613 spectatoriau asistat la duelul dintre Suedia și Germania

Suedia, a doua oară în semifinale la un Campionat Mondial

Pentru Suedia este doar a doua calificare în semifinalele unui Campionat Mondial. A mai atins această fază în 2017.

Pe 15 decembrie, de la ora 18:30, suedezele vor înfrunta reprezentativa Franței.

În cealaltă semifinală s-a calificat deja Norvegia. Ultima echipă din careul de ași va fi stabilită astăzi, de la ora 21:30, în duelul Danemarca - Muntenegru.

VIDEO. Rezumatul meciului România - Germania, cel care a trimis acasă naționala tricoloră de la CM de handbal feminin 

Citește și alte știri din handbal:

Cristina Neagu a postat pe Facebook un mesaj de adio: „Drumul cu naționala s-a încheiat aici, dar călătoria mea continuă”
NEAGU S-A RETRAS
Cristina Neagu a postat pe Facebook un mesaj de adio: „Drumul cu naționala s-a încheiat aici, dar călătoria mea continuă”
Confuzie pe ruta Cristina Neagu - FRH! A pus retragerea „în așteptare” pentru un scenariu imposibil: „Dacă nu mai sunt șanse, anunț oficial că mă retrag!”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Confuzie pe ruta Cristina Neagu - FRH! A pus retragerea „în așteptare” pentru un scenariu imposibil: „Dacă nu mai sunt șanse, anunț oficial că mă retrag!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  14 Decembrie 2023, 17:27
Postat de muzica pe 13 Decembrie 2023, 22:26

Aceasta Germanie,a fost extremde slaba si cu noi,au avut de abia in min 43 o conducere de scor cu noi!Dar,apoi am picat ca musca in lapte...facand pe noisi aceste handbaliste nemtoaice,au prins curaj,iar noi am jucat ca o echipa de divizia a 2-a din Romania !FETELOR,AVETI VREO EXPLICATIE?! NOI NU AVEM,cand mai erau 16 min de joc SI SA NU AVEM FORTA SA REVENIM ,CU O ECHIPA ASA DE SLABA ?!SI VOI VOITI SA FITI LA PARIS ?!Apoi cu Danemarca,sa va bata la 16 goluri(voi odihnind titularele in R-a aII-a ?!Daca voi tineati strans scorul cu danezele,astazi nu erati ,la egalitate de puncte(6),in spatele UNG,SLOV sau BRA,care v-au depasit la golaveraj !OARE,ANTRENORUL NU ARE VREO VINA,PTR A NU VA MOTIVA,IN MOMENTELE,IN CARE ERATI LA PAMANT PSIHIC ?!!Ca valoare,ati fi meritata sa mergeti in sferturi si la Paris,CA ATITUDINE SI PSIHIC(in cele 2 meciuri pierdute,mai ales cu GER,NU MERITEATI ACEST LUCRU !!!

Nu e neaparat extrem de slaba aceasta Germanie, dar e cert ca nu e o echipa de top. Sigur, nici noi nu suntem, dar ca potential, consider ca eram peste cateva echipe din sferturi. Ma refer aici in special la Cehia, Germania si Muntenegru. Avem teoretic lot mai bun. Sigur, ma intreb cat de tare arata Danemarca avand in vedere scorul final cu Muntenegru, care sa fim sinceri, la ora actuala nu e nici peste Germania. Legat de fete, eu nu as da vina prea mult pe ele, nu cred ca nu si-au dorit mai mult, le consider capabile pe majoritatea dintre ele, dar consider ca la nivelul bancii tehnice am avut un antrenor complet limitat, care a gestionat prost atat alcatuirea lotului pentru fiecare meci, incepand cu o parte din selectia pentru Mondiale, primu 7 si nu a avut niciodata reactie in timpul jocului cand lucrurile mergeau prost. Este impardonabil sa te bazezi atat de mult pe un coordonator de joc de mana dreapta in pozitie de inter drept, in conditiile in care atat cat au jucat, Bucur si Gogirla chiar au aratat bine, sa ti se para tie ca Popa sau Laslo sunt mai bune acolo pentru ca, nici nu stiu, ar avea Laslo o mai buna experienta la echipa nationala, sau ca o vezi tu mai buna valoric pe Popa pe un post pe care nu are ce cauta, e complet inexplicabil. Cam asta a fost, parerea mea problema principala pentru care jocul nu a mers in multe momente, in rest lipsa de reactie, time-out cerut foarte tarziu in repriza a doua cu Germania etc. Banca tehnica e slaba, trebuie schimbata.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  14 Decembrie 2023, 12:19

Gheorghe Tadici , antrenor la nationala Romaniei .

MaxiP
MaxiP  •  14 Decembrie 2023, 10:28
Postat de tictictic pe 13 Decembrie 2023, 23:59

La ora actuala, in handbalul mondial feminin legea o fac scandinavele: Norvegia, Danemarca si Suedia, talonate de Franta. Urmeaza Olanda, Germania, Spania, Muntenegru si Brazilia. Se pregatesc Austria, Serbia, Coreea de Sud, Japonia, Angola, Ucraina, Croatia, Serbia, Ungaria si Polonia. Abia mai apoi vine si Romania, la brat cu Cehia, Slovacia, Argentina, Macedonia si Slovenia... Erau si rusoaicele p-aici, insa astea au ban la competitii pentru ca lui Putin i s-a facut de razboi...

Da, mai ales Ucraina are o echipe de vis, imediat se bate la medalii, stai sa reuseasca sa castige un meci cu Argentina mai intai. De unde ai scos-o? Brazilia si Spania au ramas si ele mai mult ca sonoritate a numelor, generatie pe final la ambele, nu e chiar o coincidenta ca a prins Cehia, intr-adevar echipa in crestere, dar nu de nivel de elita, sferturile dintre ele. Apoi ca plasezi tu echipe pe care le batem frecvent fara probleme peste noi, e aiureala, e elita (Franta, Norvegia, plus-minus Danemarca), Suedia, Olanda putin peste plutonul alcatuit din vreo 7-8 echipe echilibrate valoric din care facem si noi parte. Pana si Olanda vad ca si-a revitalizat veteranele pentru a mai trage putin de aceasta generatie care le-a facut istorie, dar sa recunoastem, s-a vazut din ultimii ani ca e in scadere drastica. Muntenegru la fel. Au aparut doar Croatia si Cehia ca echipe in continua crestere, dar fara un joc neaparat care sa dea sperante de rezultate mai bune de primele 8 la cate un turneu final, desi Croatia chiar a reusit o data sa depaseasca acest barem.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează