SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2015 / ROMÂNIA-SLOVACIA 32-24

FOTO Hai, în play-off! » "Tricolorii" au cîştigat aseară la opt goluri diferenţă derbyul grupei a doua de calificare şi visează acum că vor ajunge la turneul final din Qatar, de peste doi ani

FOTO: Cristi Preda +13   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 03 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 noiembrie 2013 22:14

Românii visează că vor obţine biletele pentru Mondiale după ce au lipsit de la ediţia din acest an.

"Tricolorii" au prins gustul în 2009 şi 2011, iar acum trag tare să prindă avionul ce-i va duce în Qatar, la ediţia din 2015.

Şimicu, omul cu golurile
Primul pas, pentru calificarea în play-off, a fost făcut. Aseară, în sala Dinamo, românii au jucat peste puterile lor. Au învins Slovacia, principala contracandidată la primul loc, cu 32-24. Opt goluri pentru care au tras şi cu dinţii! 

Şimicu, interul stînga de la Constanţa, a fost numărul 1! A tras echipa după el, umilindu-l pe Richard Stochl, portarul de Liga Campionilor al slovacilor. Nici extrema de la Barcelona, Martin Stranovsky, nu a reuşit mai nimic în faţa apărării românilor. Patru goluri era avantajul "tricolorilor" după prima repriză.  

În partea a doua, românii s-au desprins imediat la şapte goluri, 20-13, dar apoi nu au mai turat motoarele. Slovacii au revenit şi s-au apropiat din nou ameninţător: 20-18! Cei aproximativ 2.000 de spectatori i-au readus în meci pe "tricolori". Aceştia au marcat de două ori şi în momentul cînd România avea doi oameni mai puţin pe teren. "Pe final am simţit gust de sînge, cum se spune, şi am zis că e momentul să le dăm cîte putem slovacilor. E bine pentru meciul tur!", a spus rîzînd extrema Andrei Mihalcea, care a avut meritul de a marca opt goluri şi de a nu rata nici una dintre cele şapte aruncări de la 7 metri de care a beneficiat.

Gîndul doar la locul 1
Totul se va juca acum în ultimul meci al grupei, pe 11 ianuarie 2014, în Slovacia. Românii pot pierde pînă la şapte goluri diferenţă disputa de la Bratislava, cu condiţia ca pînă atunci să cîştige cu Italia, pe teren propriu, şi dubla cu modesta Cipru. Pe primul loc în grupă, România va ajunge la play-off, acolo unde adversarii vor şi mai dificili. 

Patru "veterani", restul debutanţi
Din actualul lot al României, doar patru jucători au mai prins un turneu final de Campionat Mondial. Popescu, Şimicu, Florea şi Fenici au fost la competiţia din 2011, din Suedia. În rest, antrenorul Eliodor Voica a mizat în actuala campaniei pe foarte mulţi tineri, care abia au îmbrăcat de cîteva ori "tricoul" primei reprezentative. Asoltanei, Iancu, Rotaru, Ghiţă, Ramba, Şandru, Cîmpan, Acatrinei, jucători sub 24 de ani, visează să ajungă în Qatar, ţara care va găzdui Mondialul din 2015.

România 32
Mihalcea 8 goluri, Şimicu 6, Asoltanei 4, Talas 4, Ghiţă 3, Acatrinei 2, Rotaru 2, Cîmpan 1, Florea 1, Şandru 1. Antrenor: Eliodor VoicaSlovacia 24Hruscak 7, Tarhai 4, Adamcik 3, Kukucka 2, Stranovsky 2, Antl 2, Volentics 2, Urban 1, Szucs 1. Antrenor: Zoltan Heister

"Eram mulţumit şi la un gol diferenţă. Băieţii merită însă toate aprecierile pentru determinarea cu care au jucat. Aşa se evoluează cînd îmbraci tricoul naţionalei"Eliodor Voica, antrenor România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
glorie
glorie  •  04 Noiembrie 2013, 13:12

Nu cred ca reusesc slovacii sa ne invinga la 8 diferenta in retur. Par lenti. Desi si noi suntem imprevizibili. Se pare ca Eliodor Voica face o treaba excelenta. Si ar putea avea ceva valoare noua generatie a Romaniei daca excelentul Ionut Ramba pe care l-am vazut intr-un meci al Bacaului din cupele europene, nu e titular. Totusi eu as insista cu acest Ramba, pentru ca daca e promovat intens ar putea ajunge de valoarea lui Lazarov si al celuilalt inter jucator din Estul Europei, din Belarus. Si bineinteles, sper ca Ghionea mai vine la lot. Mi-a placut ca exista executanti de 7 metri.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Noiembrie 2013, 09:13

Drumul pana la calificare este lung ...numai uniti vom birui ...

gabitzu01
gabitzu01  •  03 Noiembrie 2013, 23:41

stie cineva de ce nu joaca la nationala Valentin Ghionea ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează