SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Mihai Popescu, în staff-ul lui Xavi Pascual la naționala României » Ce post va ocupa portarul

Mihai Popescu apărând poarta naționalei
Foto: Imago
Mihai Popescu apărând poarta naționalei Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 10:49 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 11:31

Mihai Popescu se va ocupa de portari la echipa reprezentativă. După o carieră de 21 de ani la loturile României, „Pope” a acceptat propunerea lui Xavi Pascual.

Portar la Saint Raphael, în prima ligă franceză, Mihai Popescu va împlini 37 de ani în 15 martie. El joacă în Franța din 2015 și vrea să se retragă peste 2-3 ani. Plecat în handbalul mare de la Găești, înainte de a juca în Hexagon, Popescu a apărat poarta lui HCM Constanța timp de 12 ani, are peste 200 de selecții la națională și a fost desemnat de 8 ori cel mai bun handbalist român. 

Roxana Ciuhulescu dezvăluie un moment cumplit prin care a trecut la 18 ani: „Mă gândeam «Doamne, azi e ziua în care mor». Am văzut preotul, m-a miruit și mi-a citit ceva”
POVESTE
Roxana Ciuhulescu dezvăluie un moment cumplit prin care a trecut la 18 ani: „Mă gândeam «Doamne, azi e ziua în care mor». Am văzut preotul, m-a miruit și mi-a citit ceva”

„Pope” a fost portarul României la Mondialele din 2009 și 2011, iar în 2018 a pierdut cu Saint Raphael finala cupei EHF. Selecționerul naționalei, Xavi Pascual, i-a propus postul de antrenor cu portarii și „francezul” a acceptat fără ezitare. 

„Trebuia să vină și momentul retragerii din națională, dar mă bucur că voi fi în stafful lui «Pasqi»”, a spus Mihai Popescu pentru Gazetă. El povestește despre ce va face la lotul național, spune că-l doare sufletul pentru rezultatele slabe ale echipei reprezenative, dar este încrezător că lucrurile se vor schimba.

- Felicitări, Mihai, pentru noul post de la națională! Cum ai primit propunerea lui Xavi Pascual? 
- Mulțumesc frumos. Xavi Pascual mi-a spus că are încredere în mine, are nevoie de mine, pentru ai fi secund. 

- Te-a surprins propunerea lui „Pasqi” ? 
-Da, m-a surprins și în acelasi timp mi-a făcut o mare plăcere, pentru că pot ajuta în continuare naționala, unde sunt de 20 de ani. Întotdeauna am jucat pentru România cu onoare și mândrie. 

- Cum crezi că va fi antrenorul Mihai Popescu? 
-(n.r. -râde) Încă nu m-am gândit. Sincer, am emoții să mă aflu în postura aceasta, dar nu vor fi probleme. Baieții mă cunosc, știu ce fel de persoană sunt și cred că-mi va fi ușor să mă adaptez. 

- Cum îl vei ajuta pe Xavi Pascual? 
- Voi face încălzirea cu echipa înainte de meciuri și antrenamente, răspund de portari și voi face cu Pasqi materialele video pentru antrenamente.

Mihai Popescu: „Las locul celor tineri”

- Vei mai juca? 
- Nu voi mai juca la națională, dar îmi doresc o retragere oficială. Este timpul să las locul celor mai tineri, în care am încredere deplină. Voi continua să apăr la o echipă de club încă 2-3 ani. Am oferte din Franța și România. În vară îmi expiră contractual cu Saint Raphael. 

- Cum ai caracteriza portarul român de handbal? 
- Întotdeauna am avut portari foarte buni la echipa națională , cred că este o tradiție a noastră. Penu, Munteanu, Buligan, Stănescu sunt doar câțiva dintre marii noștri portari, care ne-au fost modele și ne-au inspirat pe noi, cei care am urmat. Portarul poate să fie un lider, poate da încredere și putere echipei în momentele slabe ale meciului. 

- De ce crezi că România nu mai are rezultate în handbalul masculin? 
- Sunt foarte multe lucruri de spus, dar și mai multe de făcut. Este foarte importantă aria de selecție. Toate echipele ar fi trebuit să aibă centre de copii și juniori, centre de formare. Sportul în școli este și el foarte important. Noi am făcut foarte mult sport în școală, copiii știau bazele. Acum este din ce în ce mai greu.

Revenire treptată

- Suferi pentru că handbalul masculin românesc nu mai performează? 
- Mă doare sufletul, dar în același timp știu că toți cei care am fost la echipa națională am încercat să schimbăm ceva. Cât am putut și cu cât s-a putut. 

- Crezi că România poate să revină în prim-planul handbalului internațional? 
- Putem să revenim, însă trebuie s-o luăm treptat, să avem răbdare, să investim în copii, să avem încredere în tineri. Va fi greu, suntem un pic în urmă, avem mult de muncit, dar se pot realiza lucruri frumoase

9 titluride campion național a cucerit Mihai Popescu în perioada cât a jucat la HCM Constanța, în 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Citește alte știri din handbal: 

Dinamo dă lovitura! Noul manager e un jucător care a scris istorie la Barcelona

Roxana Ciuhulescu dezvăluie un moment cumplit prin care a trecut la 18 ani: „Mă gândeam «Doamne, azi e ziua în care mor». Am văzut preotul, m-a miruit și mi-a citit ceva”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Februarie 2022, 17:33

de cand nu mai se ocupa nimeni de acest sport, aici...ce se posteaza se semneaza, articol gsp...deci intre timp a mai fost o etapa la fete....Rapid pierde fara drept de apel...anticipam de la meciul cu Valcea ca au o deplasare grea(daca pierd si cu suratele....deja avantajul de campiona....pe care unii habarnisti mizau,se evapora)campioana se decide in ultima etapa...am zis

Vezi toate comentariile (1)
Comentează