SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

”În turneul de la Sf. Gheorghe s-au infectat și arbitri, nu numai handbaliști!”

Imagine de la CSM București - CSM Botoșani, în primul turneu de la Sf. Gheorghe FOTO CSM București
Imagine de la CSM București - CSM Botoșani, în primul turneu de la Sf. Gheorghe FOTO CSM București

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 18:41 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 18:41

Lumea handbalului acuză federația de îmbolnăvirea în masă. Echipele nu mai doresc să participe la turnee și cer ca etapele să se dispute săptămânal, tur-retur

45 de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 în handbalul masculin românesc în ultimul timp. Tot mai multe cluburi arată cu degetul către Federație, și spun că totul a pornit de la primul turneu de handbal, cel de la Sf. Gheorghe, din 15-17 septembrie.

Federația se apără și spune că au trecut prea multe zile de la finalul turnului. "Perioada de incubație poate dura până la 7 zile. Asta nu pun la socoteală oamenii din federație?", întreabă un președinte de club. CSM Bacău (15 cazuri), CSM Botoșani (13), Minaur Baia Mare (7) sunt cele mai afectate cluburi. În aceste condiții ce se va întâmpla? Va mai avea loc al doilea turneu în Liga Zimbrilor, programat între 4 și 10 octombrie. "Federația ține cu dinții să se dispute pentru că sunt interese financiare la mijloc. Pe ei nu-i interesează decât banii, nu sănătatea jucătorilor", merg acuzațiile mai departe.

"Oamenii nu înțeleg că nu poți duce 16 echipe într-un loc. E un focar în acel moment, ceea ce s-a și dovedit în primul turneu. De ce să dăm naștere la suspiciuni, că unii îmbolnăvesc pe alții. În toată Europa se joacă handbal, dar meciuri tur-retur, nu la grămadă, ca noi", sunt părerile oamenilor de handbal.

Primul arbitru în suferință

”În turneul de la Sf. Gheorghe s-au infectat și arbitri, nu numai handbaliști!”
Mihai Pirvu

A apărut și primul caz de coronavirus în arbitraj. Este vorba de Mihai Pîrvu, cel care la turneul de la Sf. Gheorghe (15-17 septembrie) a arbitrat alături de colegul său, Mihai Potârniche trei partide. Întâmplător sau nu, sunt meciuri ale echipelor care au avut cel mai mult de suferit din pricina virusului: Minaur-CSM Vaslui, CSU Suceava-CSM Făgăraș și a treia zi Dunărea Călărași-Magnum Botoșani. Cuplul în cauză era delegat la un meci internațional din EHF European League, dar nu a mai putut merge pentru că Pîrvu a căzut testul COVID.

13 cazuri noi de COVID-19 la CSM Botoșani!

Rudi Prisăcaru, fostul centru al echipei naționale, e șeful antrenorilor la Toulouse

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close