SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

Încă un Mondial fără România! CM 2017 debutează azi în Franța: tricolorii nu s-au mai calificat din 2011

Franța a cucerit titlul în 2015, în Qatar
Franța a cucerit titlul în 2015, în Qatar

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 00:00

Ediția a 25-a a Campionatului Mondial masculin va debuta azi, în Franța. ”Tricolorii” nu s-au mai calificat de trei ediții, din 2011.

Franța-Brazilia va fi meciul care va deschide azi Mondialul de handbal din Hexagon, de la 21:45, la Paris. Cvintuplă campioană mondială, cu trei din ultimele patru medalii de aur câștigate, Franța e considerată și acum drept mare favorită, mai ales că va avea aportul suporterilor.

Cuplul Didier Dinart-Guillaume Gille trebuie să nu facă simțită retragerea lui Claude Onesta de pe banca "cocoșilor", tehnicianul francez care a adus 8 medalii de aur Franței, la toate marile competiții.

Campioana olimpică, Danemarca, Spania și campioana Europei, Germania sunt formațiile care încearcă să oprească supremația "les bleus".

"Cocoșii" se bazează în continuare pe numele grele precum Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Thierry Omeyer, Michaël Guigou, Luc Abalo, oameni care au contribuit la toate marile rezultate din ultimii ani.

Danemarca se bazează în continuare pe jucătorii care activează în străinătate, 10 handbaliști din lotul convocat de Gudmundur Gudmundsson provenind din Bundesliga, doi din Franța și doi din Spania și doar doi din campionatul intern!

Nu lipsesc starurile echipei Mikkel Hansen, Niklas Landin, Henrik Møllgaard, Lasse Svan Hansen, Jesper Nøddesbo, oamenii care au învins Franța la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cu ochii pe adversari

Românii sunt cu un ochi la Mondial și cu altul pe adversarele din grupa de Europene, Polonia și Belarus. Echipa lui Talant Dușebaev, învinsă la Cluj Napoca, are mari probleme de efectiv.

Szmal, Bielecki, Bartosz Jurecki, Lijewski, Jurkiewicz, Syprzak și Wyszomirski, toți vor absenta în Franța. În aceste condiții, obiectivul "bronzului" de la ultima ediție a CM va fi doar trecerea de faza grupelor!

Același obiectiv și pentru bieloruși, care au o grupă mai accesibilă, putând trece de Chile și Arabia Saudită.

Arene uriașe

Jocurile CM din Franța se vor disputa în 8 oraşe diferite: Paris, Albertville, Nantes, Rouen, Metz, Brest, Lille, Montpellier.  Semifinalele și finalele se vor juca la Paris, arena de 15.700 de locuri.

Cea mai mare capacitate o are însă stadionul "Pierre-Mauroy", pregătit special pentru acest eveniment pe una dintre peluze. El poate găzdui 27.500 de spectatori.

Grupele CM 2017

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
Franța Spania Germania Qatar
Polonia Slovenia Croația Danemarca
Rusia Macedonia Belarus Suedia
Brazilia Islanda Ungaria Egipt
Japonia Tunisia Chile Bahrain
Norvegia Angola Arabia Saudită Argentina

* primele patru clasate din fiecare grupă se califică în "optimi"

430.000de fani sunt așteptați să asiste la meciurile Mondialului din Franța

Televizare: DolceSport va transmite în exclusivitate pentru România meciurile CM 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close