SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ / HCM CONSTANŢA- CSM ORADEA 32-30 (16-14)

Jucătorii de la HCM Constanţa au primit medaliile de campioni

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 16:19

Jucătorii echipei HCM Constanţa au primit medaliile de campioni şi trofeul Ligii Naţionale, sâmbătă, după meciul de pe teren propriu cu CSM Oradea, scor 32-30 (16-14), din penultima etapă a sezonului.

"A fost visul meu de mic copil, sunt mândru că am reuşit să câştig acest titlu. Am jucat şi în echipa naţională. Constanţa a dovedit că este cel mai profesionist club din România, pentru mine este o onoare să fiu la Constanţa şi ar fi o mândrie să pot rămâne la HCM şi din vară", a declarat Alexandru Stamate.

George Buricea, aflat la al şaptelea titlu din cariera de handbalist (şase cu HCM Constanţa, unul cu Steaua), a spus că îşi doreşte să realizeze eventul în acest an. "Sunt fericit că n-am trecut prin handbal ca gâsca prin apă. Am muncit enorm, dar satisfacţia este depină. Constanţa s-a ridicat mult în handbal, s-a văzut şi în Europa, unde şi-a măsurat cu adevărat forţele. Urmează sezonul de Liga Campionilor, pe care vrem să îl facem cât mai bun, însă până atunci vrem să câştigăm şi Cupa României pentru a face eventul", a precizat Buricea.

Antrenorul Ion Crăciun, care a câştigat titlul în premieră la conducerea tehnică a unei echipe, s-a declarat încântat de această reuşită. "E un sentiment unic, prima medalie de campion nu se uită niciodată, ca şi prima iubire. Mă bucură că pe unii dintre jucători de-acum care au ajuns la acest nivel i-am crescut. Este o satisfacţie în plus pentru orice antrenor", a menţionat el.

Directorul executiv Nurhan Ali consideră că prin câştigarea titlului s-a văzut că transferurile din ultimii ani şi liniştea financiară şi-au arătat roadele: "Sunt fericit că aceia care răspund de această echipă au putut asigura o linişte financiară. Transferurile făcute în ultimii ani, când s-a investit în jucători tineri de mare perspectivă, şi-au arătat roadele când aceştia au devenit sportivi maturi", conform mediafax.

La meciu de sîmbătă, Mihai Popescu a primit diploma pentru cel mai bun jucător român de handbal din 2010.

Echipa HCM Constanţa a devenit, în urmă cu o săptămână, pentru a şasea oară în istorie campioana României la handbal masculin, la un an de la decesul antrenorului Zoran Kurtes. Acesta este al treilea titlu consecutiv al constănţenilor.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (1)
monicasfarcioc
monicasfarcioc  •  14 Mai 2011, 18:33

Felicitari ..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează