SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

La Steaua care a apus » Gruparea bucureşteană a retrogradat din prima ligă

Antrenorul Ovidiu Mihăilă şi elevii săi nu au strîns decît 4 puncte în actualul sezon // Foto: Mediafax
Antrenorul Ovidiu Mihăilă şi elevii săi nu au strîns decît 4 puncte în actualul sezon // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 21:39

După 54 de ani neîntrerupţi în prima ligă, Steaua Bucureşti a retrogradat matematic cu patru etape înainte de final.

Cea mai galonată echipă din handbalul masculin românesc, Steaua Bucureşti, nu-şi va mai găsi locul în prima ligă din sezonul viitor! După 22 de etape, cu patru runde înainte de final, Steaua Bucureşti e pe ultimul loc în clasament, cu doar 4 puncte, şi nu mai are şanse nici matematic pentru salvarea de la retrogradare.

Gruparea din Ghencea a ales la începutul sezonului să se despartă de cei mai valoroşi dintre jucători şi să păstreze doar tineri recrutaţi de la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara. Antrenorul Ovidiu Mihăilă a încercat tot posibilul ca echipa să rămînă în prima ligă, dar nu s-a putut.

"S-a ajuns aici din cauza lipsei banilor. Toate echipele din ţară sînt susţinute de Primării, de ConsiliIle Locale. Ministerul Apărării a putut să aloce doar o anumită sumă de bani, insuficientă pentru acoperirea salariilor jucătorilor de valoare. Aşa s-a ajuns ca la echipă să fie păstraţi doar copiii", a explicat Ştefan Birtalan, fosta glorie a Stelei.

Fiul acestuia, Ştefan junior, a rămas să pună umărul la salvarea echipei, dar, din nefericire, s-a accidentat grav şi nu a mai putut juca. "Dinamo era în aceeaşi situaţie ca şi noi. A ales să plece din Bucureşti ca să se salveze. Aşa a ajuns să joace la Braşov şi acum la Călăraşi", a explicat Birtalan.

Reconstrucţia unei echipe
Clubul din Ghencea doreşte să păstreze actualul nucleu de jucători şi să revină imediat în prima ligă, din sezonul viitor. "Avem o echipă de perspectivă. Doar doi-trei jucători cu experienţă dacă mai aveam, am fi putut rămîne în prima ligă. Aşa însă, trebuie să o luăm de jos. Nu va mai exista presiune, va fi linişte şi putem reveni imediat în prima ligă", e optimist antrenorul Ovidiu Mihăilă.

Unii în "sferturile" Ligii, alţii în "B"
Acum trei sezoane, Steaua Bucureşti a jucat ultimul sezon în Liga Campionilor. Campioana României de atunci a fost foarte aproape de calificarea în "optimi" după ce în grupe a învins pe Cehovski Medvedi, campioana Rusiei, şi de două ori pe Cimos Koper, campioana Sloveniei, care în acest an a ajuns pînă sferturile de finală ale Ligii Campionilor, învingînd în prima manşă pe spaniolii de la Atletico Madrid, 26-23!

28 de titluri naţionale a cîştigat Steaua Bucureşti, record absolut pentru România

3 trofee europene a cîştigat Steaua în istorie: Cupa Campionilor Europeni în 1968 şi 1971, Chaleenge Cup 2006

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (9)
mama.is.here
mama.is.here  •  26 Aprilie 2012, 14:19

dupa echipa de handbal urmeaza turma de oi a lui gigi...abia astept sa vad adevaratele derby-uri din seria 1, gen steaua-dunarea galati sau steaua-sageata navodari! oahahahaha...oahahahaha

gicapetrescurgv
gicapetrescurgv  •  25 Aprilie 2012, 09:54

sunt o multime de copii care vin zilnic la antrenament ....dar unde sa faca performanta daca i plimbati prin tot bucurestiul pentru a se antrena. sprijiniti juniorii ....oare a venit vreodata cineva din club sa vada cata daruire din partea copiilor la meciuri ...........nu cred si din partea federatiei merge cineva pe la turnee sa vada cum se fac cartile ....si ne mai intrebam de ce nu se face performanta...........pentru ca sunt promovati organizatorii cu sarsanaua

icellyp
icellyp  •  24 Aprilie 2012, 11:57
Postat de terminatorul2 pe 24 Aprilie 2012, 02:44

Pt salariile generalilor s-au gasit bani , nu ??

Ati uitat de GRUIA, OTELEA ,STANGA,BITALAN,.... O tempora...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează