SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Liga Zimbrilor tinde să devină Liga COVID-19! Foarte multe cazuri descoperite în handbalul românesc » Focar la turneul organizat de FRH?

Tudor Botea este unul dintre handbaliștii descoperiți pozitiv cu coronavirus FOTO sportpictures.eu
Tudor Botea este unul dintre handbaliștii descoperiți pozitiv cu coronavirus FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 27 septembrie 2020 16:10 / Actualizat duminica, 27 septembrie 2020 18:51

Sunt suspiciuni că după turneul de la Sf. Gheorghe mai mulți jucători s-au îmbolnăvit. Federația se apără și spune că jucătorii au primit liber, au făcut chefuri, grătare și nu au respectat regulile

S-au jucat primele trei etape în handbalul masculin românesc și au apărut și primele cazuri de infectare în rândul jucătorilor. Epicentrul cazurilor de COVID-19 este la Bacău, acolo unde 15 din cei 16 jucători care au participat la turneul de la Sf. Gheorghe, între 15 și 17 septembrie, au fost descoperiți pozitiv! Singurul "supraviețuitor" este belarusul Saldațenka, portarul de care nu s-a "lipit" virusul. Nici cei din stafful echipei nu sunt infectați, nici măcar masorul.

Bacăul: "Virusul l-am luat de la turneu!"

"Este foarte clar că jucătorii noștri s-au infectat la turneul de la Sf. Gheorghe, organizat chiar de federație. Spun acest lucru pentru că, la două zile după tur, Crnoglavac a fost găsit pozitiv", a declarat Adrian Gavriliu, directorul CSM Bacău. Federația se apără și spune că Bacăul le-a dat liber jucătorilor. Au făcut grătare, au dat drumul la petreceri. Sârbul Nikola Crnoglavac a plecat după turneu în Serbia și acolo a fost descoperit!

Secretul ambulanțelor de la Sf. Gheorghe

Nikola Crnoglavac, interul dreapta de la Bacău, este, se pare, în centrul "cutremurului". "În timpul turneului i s-a făcut rău. A fost chemată ambulanța la hotel pentru că jucătorul nu putea respira! I s-au recoltat probe de sânge, dar diagnosticul medicilor a fost atac de panică", a declarat o sursă din federație. La același hotel la care a stat CSM Bacău în timpul turneului au locuit și Poli Timișoara și CSU Suceava.

Liga Zimbrilor tinde să devină Liga COVID-19! Foarte multe cazuri descoperite în handbalul românesc » Focar la turneul organizat de FRH?
Nikola Crnoglavac FOTO sportpictures.eu

Și doi jucători de la Suceava au avut suspiciune că sunt infectați cu COVID. "Alin Câmpan a avut febră, am chemat ambulanța, iar împreună cu turcul Baran Nalbantoglu au fost duși la spital. Acolo li s-au făcut teste, dar din cele nouă indicative de îmbolnăvire de COVID, febra a fost singurul care ducea spre virusul SARS CoV-2. În rest, aveau gust, miros, nu tușeau. Doctorii au spus clar că nu sunt pozitivi", a declarat Petru Ghervan, managerul echipei sucevene.

Poli Timișoara a făcut teste jucătorilor miercurea trecută. ”Toate testele au ieșit negative”, a anunțat managerul formației de pe Bega, Dan Dumitru. ”Nu știu dacă de miercuri până acum e ceva nou, dar niciun jucător nu s-a plâns de simptome”, a mai adăugat oficialul timișorean. 

Ultimul joc, Bacău-Minaur Baia Mare

În ultimele zile au apărut, se spune, cel puțin 7 cazuri de COVID și la Minaur Baia Mare. Oficialii clubului băimărean au fost de negăsit în aceste zile, nici federația neavând, se pare, o informare oficială. În ultimul meci, la turneul de la Sf. Gheorghe, Minaur Baia Mare a întâlnit-o pe CSM Bacău!

Călin Căbuț este sigur infectat, jucătorul maramureșean, spun surse din handbal, fiind cel care s-a apărat la sârbul Nikola Crnoglavac. Pe de altă parte, sunt zvonuri că, acum câteva zile, Călin Căbuț și prietena sa au organizat o petrecere. Acolo au participat mai multe persoane, între care și coechipieri, dar și handbaliști de la alte echipe. Unul dintre ei este Tudor Botea, jucătorul transferat de Dinamo în această vară. La testul efectuat, Tudor Botea a ieșit și el pozitiv!

Turneu peste 7 zile 

Al doilea turneu în handbalul masculin este programat să înceapă pe 4 octombrie, tot la Sf. Gheorghe. Conform regulamentului FRH, echipele care nu vor putea înscrie 9 jucători pe foaia de joc vor pierde fiecare meci cu 0-10. Rămâne de văzut ce vor face Bacăul și Minaurul, dacă vor putea găsi 9 handbaliști sănătoși. Altfel, ei ar putea pierde toate cele șase meciuri din turneul al doilea cu 0-10.

Raul Fotonea (CSM Făgăraș): "Noi am avut noroc!"

Liga Zimbrilor tinde să devină Liga COVID-19! Foarte multe cazuri descoperite în handbalul românesc » Focar la turneul organizat de FRH?
Raul Fotonea, antrenorul Făgărașiului

Mai sunt cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 și pe la alte echipe masculine. Astfel, la Făgăraș, Mihai Cotighiu și Alexandru Bologa au fost descoperiți pozitiv. "După turneul de la Sf. Gheorghe, băieții au primit cinci zile libere. La întoarcere, duminica trecută, Cotighiu și Bologa m-au sunat și mi-au spus că se simt rău. I-am trimis să-și facă testele și au ieșit pozitiv. Din fericire, restul echipei nu a apucat să intre în contact cu ei. Am avut noroc. Ne-am făcut și noi testul și toată lumea e negativă", a declarat antrenorul Făgărașului, Raul Fotonea. 

Cazuri de COVID au apărut și la CSM Reșița, dar acolo se pare că totul a pornit de la școala în care învață Raul Bote. Alături de jucătorul reșițean au mai luat virusul jucătorii Ralph Pătru, Paul Simulescu și Edi Belchite, dar și managerul echipei reșițene, Cristi Pătru. ”Toți suntem bine, suntem asimtomatici. Nu este deloc plăcut să treci prin așa ceva. Mă simt ca un negru în America în anii 60. Am fost luați cu izoleta de acasă și tot cu izoleta am fost să votăm”, a declarat managerul Cristi Pătru. 

Multe echipe abia în această săptămână urmează să facă teste, putând apărea alte cazuri noi.

Cer trecerea la etape săptămânale

Echipele din Liga Națională cer Federației Române de Handbal să se renunțe la turnee și meciurile să se dispute în sistem tur-retur. Ordinul Ministerului Tineretului și Sportului nu dă voie însă, în acest moment, să se organizeze etape săptămânale. "Este incredibil. Trebuie să mergem 16 echipe, la grămadă, în același oraș, să plătim cazare, să stăm pe la hoteluri, să ne expunem suplimentar. Dacă se joacă tur-retur, ar fi doar două echipe, și nu 16" este teoria cluburilor din Liga Zimbrilor.

Recent, ministrul TS, Ionuț Stroe, a primit o scrisoare deschisă semnată de toate cluburile de handbal, prin care acestea cer trecerea la etape săptămânale. În toată Europa se joacă handbal, Germania, Norvegia, Franța, Rusia, Ungaria au ajuns la meciurile 5-7, iar în România la masculin s-au jucat trei etape, iar la feminin niciun meci!

CSKA MOSCOVA - SCM RM. VÂLCEA 30-20 » A treia înfrângere consecutivă în Liga Campionilor!

11 jucători infectați cu COVID la CSM Bacău » Moldovenii acuză federația

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
6.6.6
6.6.6  •  27 Septembrie 2020, 18:07

Dedu e cel mai bun! Distruge tot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează