SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Marea provocare » Milutin Dragicevici a venit la HCM Constanţa pentru a juca în Liga Campionilor

Milutin Dragicevici iubeşte Constanţa. Îi plac oraşul şi oamenii // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa) +1   FOTO
Milutin Dragicevici iubeşte Constanţa. Îi plac oraşul şi oamenii // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat marti, 11 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 septembrie 2012 21:57

Lansat în handbalul mare de la Constanţa, Milutin Dragicevici a şocat în această vară, cînd a ales să revină la campioana României.

Pivotul sîrb a renunţat la ultimii doi ani de contract cu cea mai bună echipă a Europei, THW Kiel, şi s-a întors la HCM din dragoste pentru handbal. "Vine un moment în viaţă cînd trebuie să alegi. Eu am renunţat la bani pentru a juca", mărturiseşte jucătorul în vîrstă de 29 de ani.

În lumea lui THW Kiel
Adus pe Litoral în 2005, Dragicevici a avut parte de trei ani fantastici la HCM, care i-au adus un contract cu una din formaţiile de top din Danemarca, Silkeborg. Contactul cu handbalul nordic a fost dur, dar sîrbul a impresionat şi după alte trei sezoane a venit oferta pe care o aşteaptă orice handbalist din lume, de la THW Kiel, campioana Europei şi echipa cu unul dintre cele mai mari bugete.

"La Kiel, totul este spectacol, eşti mereu în lumina reflectoarelor. Doar cînd te gîndeşti că abonamentele sînt vîndute şi pentru următoarele cinci sezoane, iar meci de meci vin 10.000 de spectatori, ţi se face pielea de găina. Înainte de antrenamente dădeam autografe pe mingi, tricouri, făceam poze cu fanii, era incredibil. Primul an a fost bun, dar apoi am început să nu mai joc. Mi-am dat seama că dacă rămîn acolo, era ca un joc la ruletă. Poate că liga germană nu era pe stilul meu", spune Militin.

"Mai aveam încă doi ani de contract, cîştigam bine, dar unde aş mai fi jucat după două sezoane de stat în tribună? Am primit ceva oferte din Germania şi Franţa, dar nimic concret. În mai, am reuşit să reziliez contractul cu Kiel şi am putut să-mi decid viitorul", adaugă pivotul sîrb.

Din nou "acasă"
Cele mai insistente semnale au venit de la Constanţa, unde oficialii i-au transmis că este aşteptat cu braţele deschise. "HCM mi-a spus clar că mă vrea, iar oferta mi s-a părut perfectă. Ştiam clubul, ştiam că se vrea performanţă în Europa, ştiam că sînt jucători de naţională, serioşi, care se pregătesc bine, şi nu avem nevoie de perioada de acomodare", spune Dragicevici.

Venea într-o lume cunoscută. În lumea lui. "Cînd am venit, în vară, la Constanţa, toată lumea, inclusiv oamenii de pe stradă, îmi zîmbea şi mă saluta, iar acest lucru m-a impresionat. În plus, antrenorul Zvonko Sundovski a fost încă un argument să aleg Constanţa. Pentru mine, este o nouă provocare", explică Dragicevici, care laudă celelalte transferuri făcute de constănţeni: "Cutura a adus un plus în ofensivă, are experienţă şi vede jocul extraordinar. Cei doi spanioli se vede că vin de la nivel înalt şi au adus ceva proaspăt în jocul echipei, acel stil tipic spaniol".

Un moment special
Calificarea în grupele Ligii Campionilor, după cîştigarea turneului preliminar de la Constanţa, i-a întărit ideea că a ales bine. "Toată lumea era un pic speriată, pentru că erau primele meciuri oficiale ale sezonului şi nimeni nu ştia la ce nivel sîntem cu adevărat. S-a văzut că nu avem superindividualităţi, dar sîntem un grup excelent. Am respectat ceea ce ne-a spus antrenorul: să avem răbdare şi să jucăm ca o echipă", spune Dragicevici.

Prezenţa în grupe îi dă ocazia să se lupte cu fosta sa echipa, THW Kiel: "Cînd am plecat din Germania, le-am transmis fanilor că lumea handbalului este mică şi sper să ne revedem. N-a trecut mult, doar vreo două luni. Îi ştiu pe băieţii de la Kiel, sînt extraordinari, dar 60 de minute vom fi adversari, apoi din nou prieteni. Voi trăi un moment special".

Un jucător complet
Pivotul sîrb a dezvăluit felul în care priveşte jocul de handbal: "Am învăţat handbal la Metaloplastika Sabac, de la actualul antrenor al naţionalei Serbiei, Veselin Vukovici. Mi-a spus că un jucător complet trebuie să facă bine toate cele patru momente importante ale jocului: atacul, apărarea, să alerge bine pe contraatac şi să se replieze rapid. Asta m-a ghidat în handbal şi am dat totul pe teren pentru a le face pe toate bine". Un tip religios, care merge la biserică atunci cînd are timp, Dragicevici este căsătorit, are un copil de doi ani, iar soţia sa este însărcinată, urmînd să nască o fetiţă în luna noiembrie.

Opt kilograme mai puţin
Faţă de prima perioadă la Constanţa, sîrbul are cu opt kilograme mai puţin. "În prima mea perioadă la Constanţa, aveam 100 de kilograme şi eram foarte robust. În Danemarca, handbalul se joacă foarte rapid, astfel că a trebuit să scap de cîteva kilograme şi am văzut că pot juca la fel de bine. Am continuat în Germania şi acum am 93 de kilograme. Este important, pentru că mă protejez astfel de accidentări şi îmi prelungesc cariera", explică Dragicevici.

A renunţat la "naţională"
Fost internaţional, Dragicevici a dezvăluit că a decis să se concentreze asupra carierei la echipa de club: "Am ratat cîteva cicluri ale echipei naţionale şi mi-a fost destul de greu cînd am intrat în circuit. I-am spus antrenorului că-mi doresc să mă concentrez la echipa de club, iar în vacanţă vreau să fiu alături de familia mea. Îi apreciez pe cei care joacă pentru echipa naţională, dar pentru mine este un tren pierdut".

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
robert1205
robert1205  •  12 Septembrie 2012, 00:25

Un super profesionist.

vladutz13
vladutz13  •  11 Septembrie 2012, 10:07

Un super jucator :) sper sa fie la acelasi nivel ca atunci cand a plecat, sau cine stie, si mai bun.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează