SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - SAVEHOF 27-22

Obiectiv îndeplinit » CSM București a trecut de Savehof, 27-22, și merge cu cinci puncte în grupele principale

Fernanda Da Silva a jucat doar cîteva minute. S-a lovit la genunchi și a fost schimbată // Foto: Alex Nicodim
Fernanda Da Silva a jucat doar cîteva minute. S-a lovit la genunchi și a fost schimbată // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 21 noiembrie 2015 00:00

CSM București merge cu 5 puncte în grupele principale, după ce a trecut aseară lejer de campioana Suediei.

Ultimul meci în grupa D a Ligii Campionilor era foarte important pentru campioana României. Cele două puncte puse în jos se adăugau la zestrea acumulată pînă acum în faza următoare a competiției.

CSM București nu a avut nici un fel de emoții în fața suedezelor, o echipă tînără care a făcut tot ce a putut pentru a limita proporțiile scorului. Gazdele au luat meciul lejer, au fost conduse cu 3-1, dar au revenit repede, fără a forța prea mult. Paradele braziliencei Pessoa le-au trezit pe coechipiere, care au intrat la pauză în avantaj, 13-9.

În partea a doua, diferența a crescut pînă la un maxim de 9 goluri, 23-14 în minutul 48. Pe final, antrenorul Kim Rasmussen a dat timp tuturor jucătoarelor să bifeze un meci de Ligă, iar Savehof a mai strîns scorul. S-a terminat 27-22, dar tot ceea ce a contat au fost cele două puncte.

Tot aseară, Buducnost Podgorica-Lublin 29-25.

"De acum începe greul"

Isabelle Gullden, aflată la primul sezon la CSM București, spune că se simte foarte bine în România și e încrezătoare că echipa va ajunge în Final Four-ul Ligii Campionilor.

"Meciul cu Savehof era important prin prisma punctelor. Aveam nevoie de victorie ca să mergem mai departe cu cinci puncte. Din ianuarie, va fi însă altceva. Vom avea parte de adversare numai una și una. Sigur cu Gyor, cu Vardar Skopje și Midtjylland va fi altceva. Putem spune că de acum începe greul", a declarat suedeza, care va participa cu echipa sa națională la Mondialul de luna viitoare, din Danemarca.

"Nu am fost concentrați de la un capăt la altul. Ne-am distanțat la opt-nouă goluri şi în acel moment ne-am pierdut atenția. În această grupă putem să luăm ca reper doar meciurile cu Buducnost"
Kim Rasmussen, antrenor CSM

CSM București 27
Gullden 6, Fisker 5, Jorgensen 4, Rodrigues 4, Manea 3, Vărzaru 2, Brădeanu 1, C. Martin 1, Vetkova 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Savehof 22
Ekenman 5, Eriksson 5, Enhorning 3, Lindvall 2, Olsson 2, Andreassen 1, Jensen 1, Kronell 1, Melgaard 1, Sand 1. Antrenor: Henrik Signell

CLASAMENT FINAL

1. Buducnost 6 5 1 0 169-131 11
2. CSM București 6 4 1 1 163-138 9
3. Savehof 6 2 0 4 138-158 4
4. MKS Lublin 6 0 0 6 141-184 0

* primele trei clasate s-au calificat în Main Round

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Noiembrie 2015, 10:06

victorie previzibila cu 5pct fetele se pot clasa pe 2 sau 3(ultimul meci al lui gyor conteaza)cu sanse mari sa ajunga in FF(o sa revina in echipa si suedeza )cu victorii acasa (se pot aduce puncte si din deplasare)au sanse sa ajunga intre primele 4 echipe iar acolo sansele depind de un..meci,cred ca putem vedea ceva fara..precedent pt o echipa, la prima participare in C.L castigand si trofeul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează