SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / LARVIK - OLTCHIM 34-31

Oltchim a condus la pauză, dar a cedat categoric în actul secund cu Larvik » Doar amăgire!

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2010 00:00

Oltchim a condus la pauză la Larvik, 18-17, dar norvegiencele, favorite la cîştigarea Ligii, au întors meciul în partea a doua.

Vicecampioana Europei, Oltchim Rm. Vîlcea, a jucat în salturi aseară, în Norvegia, al treilea meci din grupa C a Ligii Campionilor. Româncele au alternat momentele proaste cu cele extraordinare, dar pînă la urmă au părăsit terenul învinse.

Altădată punctul forte al Oltchimului, apărarea a devenit călcîiul lui Achile de la numirea ungurului Peter Kovacs. Larvik, echipa cu 10 campioane olimpice în lot, s-a jucat parcă în ofensivă, pivotul Loke, interul Stange şi extrema Nora Mork fiind imposibil de oprit.

În prima repriză, Larvik s-a distanţat la 13-8 în minutul 20, dar Oltchim a reuşit cele mai bune 10 minute din actuala ediţie a Ligii. Talida Tolnai a închis poarta, iar în ofensivă, revenită după o lungă pauză, Adina Meiroşu Fiera a jucat cu multă ambiţie şi determinare. Elisei a rămas spiriduşul de pe extrema stîngă, iar Stanca, pe semicerc, a fost cu greu anihilată. Oltchim a întors rezultatul şi a intrat la pauză în avantaj, 18-17, dînd speranţe că vicecampioana Europei s-a întors pe teren!

Debut catastrofal
Kovacs nu a rezolvat însă la cabine problemele din defensivă şi Larvik a trecut iar la conducere. S-a făcut 28-21 şi apoi 30-22, o diferenţa imposibil de remontat în faţa unei echipe de talia campioanei Norvegiei. În ultimele cinci minute, pe fondul relaxării gazdelor, Oltchim a mai îndulcit scorul, după ce a înscris de cinci ori consecutiv, Maier arătînd forma golgeterului de altădată. S-a terminat 34-31, iar Oltchim a suferit a doua înfrîngere în grupe după trei partide, o situaţie cu care nu s-a mai întîlnit pînă acum.

Clasament grupa C
1. Larvik    3    3    0    0    98-78    6p
2. Oltchim    3    1    0    2    82-80    2p
3. Toulon    3    1    0    2    76-84    2p
4. Randers    3    1    0    2    71-85    2p
Următoarea etapă, 7 noiembrie: Randers-Larvik, Toulon-Oltchim.

Ce noroc pe Oltchim! Toulon a bătut la Randers!
Campioana Franţei, Cyr Var Toulon, debutantă în actuala ediţie a Ligii Campionilor, a furnizat ieri surpriza grupei C. Echipa pregătită de Thierry Vincent a învins cu 29-25 în deplasare pe vicecampioana Danemarcei, Randers! Gazdele au început tare, au avut 3-0 şi 5-2, dar oaspetele au întors imediat soarta întîlnirii. Toulon s-a apărat exact şi a marcat pe contraatac şi faza a doua, în minutul 28 tabela indicînd un incredibil 16-10! În partea a doua, echipa care a învins în prima etapă cu 27-23 pe Oltchim, a egalat la 24, dar finalul a aparţinut tot franţuzoaicelor, care au obţinut prima lor victorie în Ligă!

Supărat pe Neagu
Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, s-a declarat mulţumit de jocul echipei, chiar dacă Oltchim a pierdut. "Ne-a învins o formaţie, trebuie să recunoaştem, mai bună decît noi. Ele au fost mai constante. Oricum, am făcut un joc bun, am văzut multă dăruire din partea fetelor. Sînt însă supărat pe Cristina Neagu, care a făcut un joc slab. De la ea mă aştept la mult mai mult", a spus Gavrilescu.

Rămîne Kovacs?
Deşi se zvonea că antrenorul Peter Kovacs va fi schimbat în cazul unei înfrîngeri la Larvik, preşedintele Ioan Gavrilescu a lăsat să se înţeleagă că ungurul va mai primi un vot de încredere. "Terminaţi cu prostiile? Ce a greşit Kovacs? Nu el ratează din situaţii de unu la unu!", a spus Gavrilescu. Chiar şi aşa, nu e sigur că Kovacs va rezista, în perioada imediat următoare managerul Constantin Roibu putînd să ia decizia înlocuirii sale. Radu Voina şi Vlad Caba sînt pe lista înlocuitorilor.

Larvik 34 (17)
N. Mork 9, Stange 7, Loke 7, Riegelhuth 4, Larsen 4, Johansen 2, Breivang 1. Antrenor: Karl Erik Bohn

Oltchim 31 (18)
Maier 7, Stanca 7, Ozel 3, Elisei 3, Neagu 3, Fiera 3, Geiger 2, Luca 1, Han 1, Curea 1. Antrenor: Peter Kovacs

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
sv06mnp
sv06mnp  •  25 Octombrie 2010, 18:40

si inca ceva.arbitrii au fost niste jigodii,au dat eliminari numa la noi cand vacile alea de norvegience au jucat mult mai dur.si totul a inceput de la eliminarea aia aiurea cand conduceam,inainte de pauza

sv06mnp
sv06mnp  •  25 Octombrie 2010, 18:37

asta daca vor si daca schimba putin atitudinea ca s-a vazut cand au vrut au condus,dar parerea mea ca se intampla ceva in sanul echipei si asta de cand venit maghiarul

sv06mnp
sv06mnp  •  25 Octombrie 2010, 18:36

orice alta echipa juca cu larvik inclusiv viborg sau buducnost o lua cu minim 8-9 goluri si parerea mea ca singura echipa care poate sa o bata este oltchim

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close