SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Oltchim a rămas fără preşedintele Gavrilescu, care a demisionat ieri » Anja înapoi?

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 martie 2011 22:54

Cel care a condus Oltchimul timp de 33 de ani a renunţat după ce a aflat că se doreşte readucerea antrenoarei daneze Anja Andersen la Vîlcea

După cel mai prost sezon internaţional din ultimii cinci ani, în care Oltchim a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, situaţia e departe de a se linişti la Rm. Vîlcea.

Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, e supărat din cauza faptului că a făcut eforturi supraomeneşti ca să menţină nişte salarii foarte mari pentru sportul românesc, a creat toate condiţiile pentru performanţă, dar rezultatul din partea echipei a fost sub aşteptări. Tocmai de aceea, el este nehotărît: fie vrea să continue din vară şi să încerce formarea unui nou nucleu de jucătoare la Vîlcea, fie vrea să-şi retragă sprijinul material, ceea ce ar însemna practic desfiinţarea echipei.

O vor pe Anja
Oltchim Rm. Vîlcea a schimbat trei antrenori în actualul sezon. După ungurul Peter Kovacs a urmat daneza Anja Andersen, care a fost înlocuită, la rîndul ei, de selecţionerul Radu Voina. Instabilitatea pe banca tehnică a creat haos şi în teren, iar rezultatele au fost dezastruoase. Nucleul de jucătoare al Oltchimului e scindat acum în două: cîteva o vor înapoi pe daneza Anja Andersen, cu care doresc să continue munca începută în această iarnă, iar cele mai multe vor să continue cu Radu Voina, nevrînd să mai audă de nordică.

Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Anastasia Pidpalova, Valeria Beşe şi Talida Tolnai sînt handbalistele care s-au arătat încîntate de metodele de pregătire ale Anjei Andersen şi fac presiuni ca managerul Roibu să o aducă înapoi. Neagu şi Vizitiu au ţinut în toată această perioadă legătura prin telefon cu daneza, care a şi declarat că oricînd s-ar întoarce în România. În plus, Raluca Covaci, unul dintre vicepreşedinţii Oltchimului, cea care a avut o mare contribuţie la aducerea Anjei, e şi ea încîntată de mutare.

"Vine Anja? Plecăm!"
Cele mai multe handbaliste de la Oltchim nici nu vor să mai audă însă de perioada Anja Andersen. "A fost cea mai proastă perioadă din ultimii ani. Rezultatele confirmă acest lucru", a spus una dintre jucătoare. În plus, chiar înainte de plecarea Anjei Andersen, mai multe handbaliste au discutat cu managerul Constantin Roibu şi au ameninţat că vor pleca de la echipă dacă rămîne daneza. Public au făcut aceste declaraţii doar Ionela Stanca şi Ramona Farcău.

Cererile lui Voina
După plecarea Anjei Andersen, Radu Voina a acceptat să vină la Vîlcea doar în anumite condiţii. Selecţionerul a cerut ca nimeni din conducerea clubului să nu se mai bage în alcătuirea echipei, cum de multe ori s-a întîmplat, dorind în plus remanierea lotului. Voina vrea să pună pe liber cel puţin opt-nouă jucătoare, cerînd în schimb transferul altor patru. Între cele care se află pe lista neagră de la Oltchim se află şi Vizitiu, Beşe şi Pidpalova, care acum se află în tabăra pro-Anja.

"Dacă nu se va vrea să se facă remaniere la echipă, nu-i nici o problemă. Eu mă retrag şi las pe alţi antrenori să lucreze în actualele condiţii", a spus Radu Voina.


Preşedintele Gavrilescu a demisionat
Surse din cadrul clubului vîlcean spun că preşedintele Ioan Gavrilescu, mîna dreaptă a managerului Constantin Roibu pînă acum, şi-a înaintat demisia ieri! "Nu mai pot lucra în aceste condiţii", a spus şeful clubului vîlcean care e revoltat pentru faptul că noul vicepreşedinte, Raluca Covaci, a rămas să lucreze în club. "Ori eu, ori Covaci!", ar fi spus Gavrilescu, cel care a condus Oltchimul 33 de ani.


Ce a făcut Anja Andersen în scurtul său mandat la Vîlcea
- a avut două victorii şi două înfrîngeri în Liga Campionilor
- le-a pus pe fete să joace baba-oarba în cantonament, jucătoarele trebuind să meargă la masă legate la ochi şi să ghicească felurile de mîncare din farfurie
- le-a dus pe jucătoare la săniuş, iar apoi le-a pus să-şi gătească singure mîncarea pentru masa de prînz
- fiecare jucătoare trebuia să poarte în buzunar tot timpul o piatră, care să îi dea mai multă putere
- la şedinţele video dinaintea jocurilor, Neagu şi compania nu-şi vizionau adversarii, ci se uitau la desene animate cu Tom şi Jerry
- punea jucătoarele să respire în acelaşi timp, una avînd capul pus pe abdomenul celeilalte sau să se ţină de mînă în cerc şi să spună numai lucruri pozitive despre coechipiere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
fast
fast  •  04 Aprilie 2011, 10:34

Extraordinar!!! Sunteti culmea, mai suporterilor! Unde Dumnezeu ati fost pana acum? Unde ati fost cand era Anja la echipa si TOATA lumea, inclusiv presa, dadea cu ea de pamani, ca le strica pe fete, ca le arata desene animate, ca de ce nu castiga meciurile ca sa se califice, ca mai buni ar fi fost dinozaurii Voina si Tadici... Unde ati fost mai istetilor pana acum? Unde v-ati ascuns atunci cand trebuia sustinuta Anja, care a fost in Romania singura impotriva unei mentalitati de rahat balcanic ? Dupa razboi sunt multi care stiu ce trebuie facut ca treaba sa mearga...

demolarii
demolarii  •  03 Aprilie 2011, 10:08

Este simplu sa vezi valoarea Anjei. A castigat ca jucatoare cel putin atatea trofee importante ca si domnul Voinea. Dar ca antrenoare l-a depasit. Domnul Tadici era vicecampion mondial si a fost eliminat la baraj de catre echipa Serbiei, condusa de Anja doar de o luna. E adevarat ca sarbi au o pshiologie nativa de luptatori. Avand aceste elemente ma intreb de ce se tem antrenorii romani de Anja?

lp64
lp64  •  30 Martie 2011, 20:08

A, monsieur Ursescu! Dar ce ti-a facut Anja, monser? De ce nu comentezi rezultatele Anjei, comparindu-le cu cele ale lui Voina? Se vede treaba ca ai avut 3 la morala, dar, cum se pare ca ai pile, ca altfel nu stiu cum ajungeai ziarist, ai rezolvat-o! RUSINICA, stimabile. de treiori RUSINICA! Si ce te faci, cine te mai hraneste, acum ca Vilcea e pe cale sa ramina fara "elefanti"? Cum spunea un cintec, lasaaaa-neee! (Spitalul de Urgenta, de care se pare ca nu esti prea departe!)

Vezi toate comentariile (27)
Comentează