SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / KRIM LJUBLJANA-OLTCHIM 25-31

Pas uriaş spre semifinale! » Oltchim a păşit cu dreptul în grupa principală a Ligii Campionilor

Valentina Elisei Ardean a marcat de 6 ori în meciul de sîmbătă (Foto: Raed Krishan)
Valentina Elisei Ardean a marcat de 6 ori în meciul de sîmbătă (Foto: Raed Krishan)

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 februarie 2012 22:17

Vîlcea a început grupele principale ale Ligii cu o victorie clară. La 40 de ani, portarul Luminiţa Huţupan Dinu a făcut un meci extraordinar.

"Galacticele" de la Oltchim au jucat la Ljubljana în stil de mare echipă şi au cîştigat pentru prima dată pe terenul fostei deţinătoare a Ligii Campionilor: 31-25. Victoria nu a fost nici un moment pusă la îndoială, fiind securizată de Oltchim în repriza a doua.

"Cred că am făcut cel mai bun meci din acest sezon. Am jucat exact în apărare, am anihilat principalele jucătoare de la Krim şi am marcat pe contraatac de cîte ori am avut ocazia", a declarat antrenorul Radu Voina. Turcoaica Yeliz Ozel, dar şi portarul Luminiţa Huţupan Dinu au avut o prestaţie extraordinară. Prima a fost creierul echipei şi a marcat de 7 ori, în timp ce Luminiţa a închis poarta, avînd nu mai puţin de 15 intervenţii salutare. "Nu pot să remarc pe nimeni. Au fost mai multe jucătoare care au dat satisfacţie. Toate şi-au dorit enorm să învingă, s-au bătut extraordinar şi acest lucru s-a văzut. Eu cred că echipa a fost cea mai bună de pe teren şi nu o handbalistă anume", a subliniat Voina.

"Nu ne gîndim la semifinale!"
Aurelia Brădeanu, stîlpul apărării vîlcene, spune că Oltchim a făcut un pas mare spre semifinale, dar mai e mult pînă departe. "Mai sînt cinci meciuri de jucat. Trebuie să fim atente, să ne cîştigăm partidele de pe teren propriu. E bine că am învins, avem moral bun şi multă linişte la echipă. Pînă la calificare însă, mai avem mult de muncă", a declarat interul stînga. "Meciul cu Metz, de duminica viitoare, va fi foarte greu. Franţuzoaicele au pierdut cu Buducnost şi vor veni la Vîlcea să-şi recupereze punctele. În plus, sînt şase-şapte handbaliste din «naţionala» Franţei care au valoare", a spus Voina.

Plusul echipei: Luminiţa Huţupan Dinu
Cel mai bun portar din lume, Luminiţa Huţupan Dinu (40 de ani), s-a întors pe teren la începutul lunii ianuarie. A apucat să joace trei meciuri de campionat şi a fost trimisă de Radu Voina din primul minut în meciul de Liga Campionilor cu Krim Ljubljana. "Luminiţa ne-a dat o mînă de ajutor. Chiar dacă nu este în formă maximă, cum ne-a obişnuit, prezenţa ei în poartă s-a cunoscut. A adus multă încredere şi ştie să le motiveze pe fete", a spus Radu Voina. Luminiţa a fost felicitată la final şi de fostul ei tehnician, Tonje Tiselj, cel cu care a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Krim Ljubljana. "Mi-a spus, în glumă, că ar fi preferat să nu mă reapuc de handbal. Mi-a urat însă mult succes pe viitor", a dezvăluit Luminiţa.

Favoritele au cîştigat
După prima etapă a Ligii Campionilor, în grupele principale, se conturează deja echipele care se vor califica în semifinale. Astfel, cîştigătoarele de grupe s-au impus toate în deplasare şi au prima şansă la careul de aşi. Campioana Europei, Larvik, a cîştigat cu FC Midjylland, Gyor s-a impus în Spania, cu Itxako, Oltchim a triumfat la Ljubljana, iar Buducnost Podgorica a învins campioana Franţei, Metz. Bookmakerii văd Gyorul ca principală favorită la cîştigarea trofeului, în acest sezon, urmate de Larvik, Oltchim şi Buducnost.

Rezultate prima etapă
Grupa 1: FC Midtjylland-Larvik 22-26, Itxako-Gyor 26-28
Grupa 2: Krim-Oltchim 25-31, Metz-Buducnost 27-29

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Februarie 2012, 18:03

cateva cuvinte despre echipa franceza se aseamana ca stil cu itxako(si la inaltime sunt pe acolo pe la..1,70 ceva mai inalta interul dr)fete ca abanosul ce alearga de..rup pamantul(atentie la faza a doua si la contratacuri tb sa alergam mai repede ca ele)stau bine pe stanga incepand cu extrema(o sarboaica)inter(mendy)care are sut dar nu ezita sa depaseasca intermediarul dat agilitatii de care da dovada(manea ai de munca impreuna cu managarova)in centru o veche cunostinta andryushina(stil asem ca al lui ozel)inter dreapta prudhomme (arunca bine si plasat)extr dr si pivotul cred ca sunt si in nationala se simte absenta lui pineau ,portarul de moral ..va fi un meci frumos

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Februarie 2012, 17:01

fetele au facut un meci f bun..asezat,placut cu pase trase la indigou(vedeti angajarea lui manea de catre ozel sunt 2 faze identice la cateva min una de alta spre sf meciului)dintre favorite larvik a jucat comparabil(gyor mai are nevoie de un sezon cred sa lege rel intre jucatoare,posibil ca antrenorul norv sa fie adus pt...viitoarele nordice care pot veni iar buducnost a castigat in ultimele 7min cu goluri de la deja consacratele popovici si bulatovic

bcatalindan
bcatalindan  •  06 Februarie 2012, 15:54

Alaturi de celebrele expresii:Gool Hagi;meci Nastase;10 Nadia s-a mai alaturat una!APARA UTUPAN! Felicitari Luminita si tu faci parte din galeria marilor sportivi Romani!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează