SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-UNGARIA 26-20

Peste Ungaria » România a trecut şi de rivala de la graniţa de vest în Trofeul Carpaţi

România a terminat pe primul loc la Trofeul Carpaţi.
România a terminat pe primul loc la Trofeul Carpaţi.

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 07 octombrie 2012 20:51

România a trecut la pas de Ungaria, Gheorghe Tadici cîştigînd clar duelul cu norvegianul Karl Erik Bohn.

Finala actualei ediţii a "Trofeului Carpaţi" a avut loc ieri, la Oradea, între România şi Ungaria. Rivale dintotdeauna, cele două formaţii au uitat că meciul are doar caracter amical şi au jucat mai mult decît serios. "Tricolorele" au intrat foarte determinate şi s-au apărat extraordinar. Au marcat de trei ori consecutiv, iar Ungaria a reuşit primul gol în minutul 9!

Concurs Tolnai - Herr
Geiger, Vădineanu şi Manea a fost trioul care a dus greul în atac, în prima repriză, România desprinzîndu-se pe tabelă la şase goluri distanţă: 11-5. Vedeta maghiarelor, Anita Gorbicz, a fost pusă la respect de apărarea arţăgoasă a româncelor, reuşind să înscrie doar din aruncările de la 7 metri. Portarii Talida Tolnai şi Orsolya Herr s-au întrecut şi ele în parade, care mai de care mai spectaculoasă, dar românca a ieşit învingătoare.

După 13-9 la pauză, în partea a doua, a fost rîndul extremei Iulia Curea să facă show. Goluri din toate poziţiile şi cei 2.000 de spectatori aplaudau în picioare evoluţia "tricolorelor". S-a terminat 26-20 pentru România, dar la Europene totul va fi altfel. Ungaria va veni atunci, pe lîngă Gorbicz, cu Tomori, Verten, Kovacsicz, Zacsik şi Suczsanski. România încă o aşteaptă pe Neagu.

L-au mulţumit pe Tadici
Tadici era şi el, la final, în sfîrşit, fericit. Şi-a felicitat fetele, le-a îmbrăţişat şi a zîmbit. "Sînt foarte mulţumit. S-a arătat că handbalul românesc încă mai produce talente", a spus Tadici, care le-a remarcat după acest turneu, pe lîngă consacratele Manea, Curea, Tolnai sau Meiroşu, şi pe Geiger, Ailincăi şi Vădineanu.

Obiectiv: Mondialul din 2015
Gheorghe Tadici a declarat că e încrezător în ceea ce priveşte formarea unei echipe competitive pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. "Acum nu trebuie să avem mari aşteptări de la această echipă imediat. Pe de altă parte, nu pot să merg la Euro 2012 fără un obiectiv clar, doar că nu o să oprim reconstrucţia naţionalei pentru două-trei locuri mai sus în clasamentul final", a declarat Tadici. Selecţionerul îşi doreşte ca "echipa să fie pregătită în 2015 pentru Mondiale, competiţia care reprezintă criteriu de calificare la Olimpiadă".

România 26
Manea 7, Geiger 6, Curea 6, Paraschiv 3, Vădineanu 3, Meiroşu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Ungaria 20
Gorbicz 5, V. Szabo 3, Klivinyi 3, Bulath 2, M. Kovacsics 2, D. Hornyak 2, Orban 2, Szepsi 1. Antrenor: Karl Erik Bohn

CLASAMENT FINAL
1. România A: 6p
2. Ungaria: 4p
3. Ucraina: 2p
4. România: B 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vera_rapid
vera_rapid  •  10 Octombrie 2012, 00:34

Neagu totusi cand revine la natioanla?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează