SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Probleme pentru FRH: Alexandru Dedu nu găsește selecționer! 4 variante au căzut + ce ar putea alege Federația

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 16:51

Alexandru Dedu, președintele FRH, trebuie să găsească o altă soluție pentru banca echipei naționale.

Conducerea campioanei SCM Rm. Vâlcea invocă faptul că tehnicianul Florentin Pera nu are timp să se ocupe, în paralel, de ambele echipe.  

Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal a propus patru înlocuitori pentru schimbarea lui Tomas Ryde din funcția de selecționer al reprezentativei feminine de senioare. Președintele FRH, Alexandru Dedu, a purtat, pe rând, discuții cu cei patru candidați. 

Adrian Vasile rămâne la Muntenegru 

Adrian Vasile, antrenorul de la CSM București, i-a transmis șefului federației că se află sub contract cu naționala din Muntenegru și că nu poate fi vorba de o renunțare în acest moment. „Federația din Muntenegru mi-a întins o mână în momentul în care nimeni nu s-a gândit la mine, iar acum eu nu le pot întoarce spatele. Pe viitor, aș fi onorat să lucrez la naționala României”, i-ar fi spus Adi Vasile.

Bogdan Burcea nu are licența Master Coach 

A doua discuție pe care Alexandru Dedu a avut-o a fost cea cu Bogdan Burcea, tehnicianul de la SCM Craiova. Antrenorul cu rezultate excelente în ultimul timp, la echipele de club la care a activat, a plecat cu un mare handicap după ce Dedu a anunțat că-și dorește un tehnician cu licență Master Coach. Burcea nu a urmat însă cursurile Master Coach și a înțeles că, în acest moment, nu este dorit la echipa națională: „Nu voi prelua naţionala, cel puţin nu acum. Concret, au fost multe lucruri care nu mi-au convenit. Au fost multe persoane care au spus că sunt antrenorul potrivit pentru a prelua naţionala, dar, fiind o persoană incomodă şi capricioasă, nu pot face acest pas, fiindcă vreau să ni se acorde şi nouă, românilor, respectul şi sprijinul de care au avut parte străinii”. 

Probleme pentru FRH: Alexandru Dedu nu găsește selecționer! 4 variante au căzut + ce ar putea alege Federația

Când Tomas Ryde a preluat CSM București, Alexandru Dedu a propus Consiliului de Administrație să i se ofere o dispensă pentru a antrena în România, lucru care s-a și întâmplat. Același lucru și la prima reprezentativă. Ryde s-a înscris, se pare, între timp la cursurile Master Coach, în Danemarca, și urma să-și ia licența. În cazul lui Bogdan Burcea, Dedu nu i-a oferit tehnicianului răgazul de a se înscrie la cursurile pentru obținerea licenței.

Aurelian Roșca, fără contract, a refuzat 

Dedu a declarat înainte de a discuta cu cei patru candidați că-și dorește în fruntea naționalei un tehnician care nu are contract cu o echipă de club.  

„Mi-aș dori ca noul antrenor să fie liber de contract sau să devină liber de contract, astfel încât să-și dedice tot timpul echipei naționale. Ar fi ideal să fie așa, pentru că s-ar acorda mult mai multă atenție echipei naționale, în acest scurt timp rămas până la turneul preolimpic, și ar elimina foarte multe alte discuții care nu-și au locul, legate de interese”, a declarat Dedu. 

În aceste condiții, s-a speculat că Aurelian Roșca este tehnicianul ideal. Numai că Roșca nu s-a înțeles, se pare, cu Dedu, cele două părți neoferind detalii legate de negocieri. Se vorbește de faptul că, după primele discuții, Roșca nu a mai răspuns apelurilor președintelui FRH! 

Florentin Pera ar fi vrut, nu e lăsat de club 

Ultimul rămas pe lista președintelui a fost Florentin Pera, antrenorul campioanei României. Tehnicianul și-a dat acordul pentru a prelua echipa națională. Numai că șefii de la SCM Rm. Vâlcea s-au opus. 

„Conducerea SCM Rm. Vâlcea s-a întrunit pentru a discuta această situație. Am căzut de acord că e imposibil ca acum antrenorul nostru să preia și echipa națională. Gândiți-vă că lotul național ar trebui să se reunească între 19 și 22 ianuarie, pentru un prim stagiu de pregătire. Florentin Pera ar pleca la lot, iar de echipă cine se va ocupa? Noi debutăm pe 25 ianuarie, la doar trei zile distanță, în Liga Campionilor, în fața celor de la Krim Ljubljana. Cu părere de rău o spun, nu cred că ar avea timpul necesar pentru a face o treabă bună”, a declarat președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu. 
 

Oficialul vâlcean crede și el că un antrenor fără contract ar fi ideal la echipa națională. „Pentru a se pune capăt oricăror speculații, că tehnicianul nu are apartenență de un club, ar fi bine să fie un tehnician liber de contract. E foarte greu însă acum, pentru că antrenorii valoroși nu stau pe margine”, a mai spus Verigeanu.  

Ce variantă mai are Dedu? 

În aceste condiții, Alexandru Dedu trebuie să găsească repede o soluție, pentru că în ședința din 16 ianuarie, de peste doar câteva zile, noul tehnician al naționalei ar trebui validat în Consiliul de Administrație. Cum puțini români sunt pe această listă, nu este exclus ca Dedu să recurgă din nou la varianta unui selecționer străin! 

România se pregătește pentru turneul preolimpic, Cristina Neagu și compania urmând să joace între 20 și 22 martie, la Podgorica (Muntenegru). Norvegia și Muntenegru sunt adversarii știuți, al treilea urmând să fie decis de Federația Internațională de Handbal (IHF). După retragerea Coreei de Nord, IHF are acum de ales între Kazahstan, Germania și Danemarca. Doar primele două clasate în turneul din Muntenegru obțin calificarea la Jocurile Olimpice.

Citește și: 

Bogdan Burcea refuză naționala și îl atacă pe Tomas Ryde: „Poate să plece 20 de ani în vacanță cu banii luați de la Federație”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
xac13
xac13  •  13 Ianuarie 2020, 13:22

Destul greu de realizat performanta..... ce simplu era pe ''margine''. Adevarul ca antrenorii romani ca si jucatoarele romance au o mare cautare afara !!! Daca nu ar exista campionatul asta intern , blamat , vai mama lui , toti erau muritori de foame. Performanta , greu intr-o societate cu un presedinte cu 7 case din meditatii , primul ministru inregistrat cand cere 50.000 de COCO !!! Toti cei care refuza nationala ca niste neprofesionisti i-au cerut demisia lui Ryde !!! Va rog sa urmariti marea echipa germana la actualul campionat european ( masculin) fara mai multi jucatori accidendati si menajati - sunt echipa de batut de toata lumea !!! Profesionistii lu' peste oceanic.

supereduardo10
supereduardo10  •  13 Ianuarie 2020, 10:00
Postat de alexbibirica1 pe 12 Ianuarie 2020, 18:33

cei 4 nu merita sa fie selectioneri. Sa revina domnul Tadici . Multumesc .

Tadici nu e dorit de fete. E batran si depasit fap recunoscut chiar de el

bogdany8
bogdany8  •  12 Ianuarie 2020, 21:47

Advic sau Krumbhlonz ar fi ideal, daca de Ambros Martin n-ati stiut sa tineti

Vezi toate comentariile (6)
Comentează