SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2017

Punct de referință » Două arbitre au arbitrat în premieră un meci la CM masculin de handbal

Julie (stânga) și Charlotte, două gemene cunoscute pe semicerc
Julie (stânga) și Charlotte, două gemene cunoscute pe semicerc

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2017 00:00

Pentru prima dată la un Campionat Mondial, un meci masculin a fost arbitrat ieri de două arbitre, e vorba de surorile gemene Bonaventura, Julie și Charlotte.

Partida dintre Chile și Belarus, în grupa C a Campionatului Mondial din Franța, va intra în istorie ca fiind primul meci masculin condus de două reprezentante ale sexului frumos.

Surorile gemene Julie și Charlotte Bonaventura, cel mai în vogă cuplu feminin al momentului, au fost trimise să împartă dreptatea și la băieți.

"În orice domeniu trebuie desemnați cei mai buni. Dacă o femeie doctor este cea mai bună, ea nu operează? Noi suntem puși aici să selectăm cei mai buni arbitri, nu cel mai bun cuplu feminin sau masculin", a declarat Ramon Gallego, membru în Comisia de Arbitri a IHF.

"Nu a fost o loterie și nici un cadou special pentru ele. Merită să fie aici. Sunt primele femei nominalizate, dar sunt sigur că nu vor fi ultimele", a adăugat Gallego.

"Este ca o felie de tort!"

Franțuzoaicele Bonaventura au căpătat multă experiență în ultimul timp și arbitrează din ce în ce mai bine. Au avut și multe meciuri cu probleme, dar în ultimul timp, deciziile lor sunt din ce în ce mai aproape de realitate. Au oficiat, la feminin, în finale de Campionat Mondial, Campionat European, Jocuri Olimpice, dar și finale în cupele europene, în Liga Campionilor.

"Am știut că am fost nominalizate să arbitrăm la acest Campionat Mondial. Este un pas înainte pentru noi", a declarat Charlotte.
Pentru surorile gemene nu e însă o noutate. "În Franța am arbitrat meciuri de băieți de 10 ani. E ceva obișnuit pentru noi. Este ca o rutină zilnică, nimic special. Poate pentru mulți e o surpriză ca femeile să-i arbitreze pe bărbați, dar pentru noi, din interior, este o bucată de tort", a spus și Julie.

"Vom continua cu această tendință!"

Macedoneanul Dragan Nacevski, șeful Comisiei de Arbitraj în Europa, e preocupat să implice în competiții cât mai multe cupluri feminine. "Pentru Europeanul din Suedia, de la feminin, am avut 7 cupluri de sex feminin, cel mai mare număr înregistrat vreodată. Vom continua în această direcție", a declarat Nacevski. "Dacă avem cupluri bune, nu contează că acestea sunt masculine sau feminine. Vom da șansă egală pentru toată lumea", a încheiat macedoneanul.

Adversarii României, învinși

Polonia și Belarus, adversarele României în grupa pentru Euro 2018, au pierdut primele meciuri la Mondialul francez. Echipa pregătită de Talant Dușebaev, Polonia se confruntă cu mari probleme de lot din cauza accidentărilor și a retragerilor din națională. Chiar și așa, leșii au jucat de la egal la egal cu Norvegia. Au cedat 20-22, după ce nu au marcat niciun gol în ultimele 9 minute de joc!

Surpriza a venit însă de la Belarus, învinsă ieri de Chile! Sud-americanii, pregătiți acum de Matteo Garalda, fostul campion mondial cu Spania, în trecut antrenor la Știința Bacău, au câștigat cu 32-28. Garalda a terminat meciul plângând în hohote pe bancă!

Norocoase pentru România

Surorile Bonaventura au arbitrat în multe rânduri și naționala feminină a României. Și aproape de fiecare dată România a triumfat. Cele mai importante meciuri ale "tricolorelor" cu Charlotte și Jolie ca arbitre, sunt două împotriva Danemarcei.

Primul, finala mică de la Euro 2010, în care România s-a impus cu 16-15 și a câștigat medaliile de bronz. Al doilea a avut loc la Mondialul din 2015, în sferturile de finală, meciul în care Neagu și compania s-au impus după prelungiri, 31-30.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează